Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η καλύτερη τριετία...

Σημεία από την ομιλία του
Δημάρχου Σκοπέλου
κ. Χρήστου Βασιλούδη
στην 3η λαϊκή συνέλευση
στη Γλώσσα:
«Κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δεν προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του νησιού μας σε όλους τους τομείς... Προκαλώ οποιονδήποτε να συγκρίνει τη δική μας τριετία με οποιαδήποτε τετραετία επιτυχημένου δημάρχου από άποψη εισροής χρημάτων και εκτέλεσης έργων. Δεν είναι εγωιστικό. Είναι η πραγματικότητα... Το έργο που συντελέσαμε στη Γλώσσα είναι το πιο σημαντικό από οποιοδήποτε έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια. Όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά, σκύψαμε επάνω τους, τα προωθήσαμε και πολλά από αυτά τα έχουμε πραγματοποιήσει. Θα αναφέρω μερικά από αυτά:
• Αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Γλώσσα.
• Αγορά οικοπέδου για να λύσουμε το πρόβλημα του parking στη Γλώσσα. Μια αγορά που πολέμησαν πολλοί από την αντιπολίτευση. Και να πούμε και ονόματα: Και ο κ. Σκούρας, και ο κ. Καραγκιόζος, και οι άλλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν εναντίον της αγοράς του οικοπέδου. Δεν διερωτάστε για ποιόν λόγο; Και είναι προς τιμήν του κ. Μιχελή που δήλωσε με έγγραφό του ότι στηρίζει την αγορά του οικοπέδου...
• Το μεγάλο έργο του βιολογικού της Γλώσσας. Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μόνο έναν τίτλο «βιολογικός Γλώσσας» και δίπλα ένα ποσον, 80.000 ευρώ(!). Το έργο το προχωρήσαμε αναμορφώσαμε τον προϋπολογισμό και αυτή τη στιγμή γίνεται η μελέτη. Ολόκληρο το νησί θα έχει βιολογικό καθαρισμό. Αυτό είναι «πράσινη ανάπτυξη»...
• Κάνουμε μελέτη για το αποχετευτικό της Γλώσσας και φτιάχνουμε το τμήμα που μπορεί να λειτουργήσει βαρυτικά με το ποσόν των 240.000 ευρώ. Το υπόλοιπο τμήμα θα ενταχθεί στο σχέδιο του βιολογικού.
• Πλατεία της Ελευθερώτριας: Πιστεύω ότι θα γίνει ένα στολίδι με το σχέδιο που μας έκανε ο κ. Πρώιος.
• Έργα ύδρευσης στη Γλώσσα.»
Για το "Λούκι"
«Πολύ σπέκουλα γίνεται για το «Λόυκι» και πολύ παραπληροφόρηση. Από τότε που ερχόμουν εδώ, ως γεωπόνος, θυμάμαι ότι ζητούσαμε να μεγαλώσει η πλατεία. Βέβαια λέγαμε να μην καταστραφούν οι βρύσες και σαφώς δεν πρέπει... Αλλά όμως κανένας δεν είπε για το «χάρο» που βρίσκεται εκεί. Τους πυλώνες υψηλής τάσης από όπου περνάμε όλοι δίπλα τους και στο πεζούλι κάθονται γιαγιάδες και μάνες με τα παιδιά τους και ο μετασχηματιστής είναι δίπλα στο κεφάλι τους.
Στόχος μας είναι να φύγουν οι πυλώνες και θα φύγουν με τις ενέργειες που κάνουμε. Δημιουργούμε ένα σχέδιο ανάπλασης, μια πρόταση του αρχιτέκτονα κ. Μ. Πρώιο, ο οποίος και την παράδοση αγαπά και ιδιαίτερες ευαισθησίες έχει και αφιλοκερδώς προσφέρθηκε. Μια πρόταση θα κάνει που εσείς θα την εγκρίνετε και 'μεις θα δούμε αν είναι εφικτό οικονομικά να γίνει...
Γιατί λοιπόν τέτοια σπέκουλα και η σπέκουλα να προέρχεται από ορισμένους; Μήπως θίγουμε συμφέροντα; Δεν μας ενδιαφέρουν τα συμφέροντα. Δεν είχαμε κανένα συμφέρον ποτέ και το ξέρετε. Από την ημέρα που αναλάβαμε δεν υπήρχαν "οι δικοί μας και οι άλλοι". Ό,τι κάνουμε είναι προϊόν συζήτησης...»

24 σχόλια:

  1. ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ή ΜΙΚΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ;
    Η χθεσινή λαϊκή συνεύλευση στη Γλώσσα ήταν μια μικρή συγκέντρωση ολίγων κατοίκων. Η πλειοψηφία του λαού της Γλώσσας απείχε καταδεικνύοντας έτσι την απαξίωσή της στη σημερινή δημοτική αρχή.

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ;
    Στην κυριολεξία ο δήμαρχος ξεμπροστιάστηκε σε ότι αφορά τις προθέσεις του στο Λούκι, στην πλατεία της Ελευθερώτριας και όχι μόνον. Έγινε αντιληπτό σε όλους -μιας και ο ίδιος το παραδέχτηκε ενώπιον του κοινού- πως τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την πλατεία δεν εφαρμόζονται στο σύνολό τους αλλά σε κάποιο ποσοστό. Σε τι ποσοστό άραγε; Σε αυτό που τους βολεύει; Πόσα δέντρα έχει η μελέτη και πόσα τελικά θα τοποθετηθούν; Και όσον αφορά τις αλλαγές στα σχέδια, ποιός τις "σκαρφίζεται" και τις επιβάλλει; Καλά θα ήταν να μην κρύβεται ο δήμαρχος πίσω από το όνομα κανενός αρχιτέκτονα, αφού αρχιτέκτονας μας προέκυψε ο ίδιος.

    PARKING ΓΛΩΣΣΑΣ
    Σε ότι αφορά την αγορά του οικοπέδου για parking, ούτε καν τόλμησε να το παραδεχτεί, παρότι τον ρώτησα, πως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας οι ψήφοι ήταν οριακοί, μιας και κατάντησε -γιατί περί κατάντιας πρόκειται- να μην έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι ψήφοι εξαρχής ήταν 4 θετικές, 4 αρνητικές και 1 ψήφος που θα έκρινε και το τελικό αποτέλεσμα. Γιατί φοβάται να πει ποιά δημοτική σύμβουλος έκρινε το τελικό θετικό αποτέλεσμα; Όσα ψέματα κι αν ακούστηκαν εχθές το βράδυ, όσο θέατρο κι αν παίχτηκε εκεί πάνω, στη σκηνή του θεάτρου του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας, τα Πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου είναι στη διάθεση όποιου μου τα ζητήσει.

    ΤΑ ΕΡΓΑΚΙΑ
    Όσο για τα έργα που έγιναν τα τρία χρόνια, όλοι παραδέχτηκαν πως ήταν ελάχιστα και "μικρά". Γιαυτό δεν έλλειψαν και οι τοποθετήσεις κατοίκων που του είπαν: "Είστε μια από τα ίδια..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KE ΔΗΜΑΡΧΕ

    Ο ΚΟς ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΚΟς ΠΡΩΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΙ ΔΩΡΕΑΝ ....
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΠΡΕΜΟΥΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΙ...

    ΑΣ ΜΗ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΑΤΕ...

    ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑΤΙ Η 3ΕΤΙΑ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΙΧΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕ

    • Πλατεία της Ελευθερώτριας: Πιστεύω ότι θα γίνει ένα στολίδι με το σχέδιο που μας έκανε ο κ. Πρώιος.

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΙΧΕΛΗ

    Για την «Ελευθερώτρια»
    Έχω μιλήσει με τον κ. Πρώιο και μου έχει πει τα σχέδια του για την «Ελευθερώτρια». Αυτό που έχει γίνει σήμερα -όπως ο ίδιος μου είπε- δεν έχει καμία σχέση. Άλλο σχεδίασε και άλλο έγινε...

    ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΙ

    Στόχος μας είναι να φύγουν οι πυλώνες και θα φύγουν με τις ενέργειες που κάνουμε.

    ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

    Γνωρίζω δε , πως θα γίνει η προέκταση που αναφέρεστε , με τσιμεντένιο σκέπαστρο. Μπορεί μια ΄΄πλάκα - βάση΄΄ να σταθεροποιηθεί κάπως αλλιώς?


    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΙ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ

    ΓΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ :

    ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΚΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ....

    ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΛΕΩ ΓΩ

    ΠΛΑΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ 'ΧΑΒΑ' ΤΟΥ.
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΥΛΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΙΩΣ.
    ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ!!!!! ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΗΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...για το προηγούμενο σχόλιο θέλω να ρωτήσω τον/την παραπάνω ανώνυμο/η αναγνώστη/ρια.

    ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΕ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΤΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΗΣΕΤΕ????Η ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΠΡΩΤΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΙΣΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ....ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΘΕΛΕΤΕ Κ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ Κα ΡΕΚΚΑ ΠΩΣ ΜΙΚΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ , ΠΑΡΑ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΟΓΩ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ! ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΄΄ΚΕΛΑΙΔΑΜΕ΄΄ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ , ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ . ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ . ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΄΄ΦΩΝΗ΄΄ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΚΡΙΜΑ! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΕΝΑΣ ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίσως να είμαστε λιγάκι κουφοί , ή θέλουμε να ακούμε τα πράγματα όπως μας συμφέρει ή όπως μας τα έχουν μεταφέρει , εάν δεν είμαστε εκεί. Εγώ που παρεβρέθηκα στην συγκέντρωση αυτή , ο Κος Τριανταφύλλου άκουσα να λεει πως δεν έχει δοθεί εντολή στον Κο Πρώιο για εκπόνηση μελέτης αλλά , ο ίδιος ο αρχιτέκτονας - έστω και με προτροπή των Δημοτικών αρχών για σκεψη ανάπλασης - προθυμοποιήθηκε να φτιάξει ένα σχέδιο το οποίο , όταν τελειώσει και δοθεί στους αρμοδίους και βρεθούν οι πόροι εκτέλεσής του , θα δοθεί στην δημοσιότητα και όλοι εμείς θα ενημερωθούμε επ΄ αυτού.
    Όσον αφορά για το οτι γνωρίζει πως για να φτιαχτεί μια πλάκα - βάση χρειάζεται τσιμέντο και πως στην ανάπλαση αυτή που ίσως δούμε να γίνεται , κάποια στιγμή , μετά απο κάποιον καιρό , χρειάζεται αυτό το περιβόητο ΄΄σκέπαστρο΄΄ πάνω απ΄ τις βρύσες , δεν τον άκουσα να το διαβάζει μέσα στην ώρα της ανάγνωσης των πεπραγμένων του χρόνου. Έξω , πριν το ξεκίνημα της συνέλευσης ακούστηκε να το συζητά , σε κύκλο συγχωριανών του.
    Αυτά τα γράφω , όχι γιατί είμαι ο ΄΄κολλητός΄΄ του , απλά για να αποκαθιστούνται ορισμένες αλήθειες και όχι να αιωρούνται διάφορα στο διαδίκτυο.
    Ένας συγχωριανός σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βιολογικός Γλώσσας
    ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ... !!!
    Από ότι μας είπε και ο ίδιος ο δήμαρχος στο λόγο του, ο βιολογικός της Γλώσσας σε καμία "τελική ευθεία" δεν είναι. Τώρα γίνεται η μελέτη. Μόνο για τη μελέτη βρήκανε τα χρήματα. Όχι για το έργο του βιολογικού. Ο βιολογικός αυτός, αφού ο δήμαρχος δεν μπορεί να βρει τα χρήματα, δεν θα μπορέσει να τον φτιάξει ποτέ. Ούτε προσβάσεις έχει σε υπουργεία, ούτε κανείς τον γνωρίζει.
    Γιαυτό παραπονιόμαστε που πληρώνουμε εδώ στη Γλώσσα στο λογαριασμό του νερού και τον "φόρο" για ένα βιολογικό που δεν έχουμε δει ακόμα και πιστεύω ότι με αυτή τη δημοτική αρχή που έχουμε δεν θα δούμε ποτέ βιολογικό. Νομίζω μάλιστα ότι αυτό είναι παράνομο, να πλωρώνουμε δηλαδή για μια υπηρεσία που δεν μας παρέχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πληρώνουμε για βιολογικό που δεν έχουμε;
    Τι είναι αυτά που διαβάζω;
    Αλήθεια μας λέτε τώρα ή αστειεύεστε;
    Αυτό δεν είναι παράνομο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ!!! ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ;ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑΜΙΣΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ; ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΡΑΒΩΣΕ Η ΑΝΤΕΝΑ ΜΑΣ. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ.
    ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ "ΤΕΛΗ" ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΜΕΛΕΤΗ. ΚΙ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΡΤΑΡΙ, ΤΟΤΕ...
    ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ:
    1ον) ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΛΕΤΗ.
    2ον) ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ.
    3ον) ΣΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μα καλά... άλλη δουλειά απ΄ το να ασχολείστε με το internet , τέτοιες ώρες , δεν έχετε? Πιάστε τους κατάμουτρα αυτούς που έχετε το πρόβλημα και ΄΄χώστε τα΄΄ τους εάν είναι λάθος!! Δεν έχετε ΄΄τσαγανό΄΄? Δεν έχετε ΄΄μούτρα΄΄ να τους τα πείτε απο κοντά? Τι είναι αυτά τα ξιπασμένα πράγματα που κάνετε? Μάθαμε όλοι τώρα? Πίσω απ΄ την ανωνυμία , ΄΄παρλάρουμε΄΄ όλοι χωρίς ενδιασμούς και βαρύτητα? Αίσχος κύριοι , αίσχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάλι ένας προηγούμενος φίλος , κόλλησε στον βιολογικό! Δηλαδή? Στο (1) θέμα! Τα άλλα? Δεν σε ικανοποιούν αυτά που έγραψε ο ΄΄συγχωριανός΄΄? Πάλι κλείνουμε τα μάτια? Πάλι δεν θέλουμε να δούμε? Πάλι το ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ του βιολογικού , είναι το Α και το Ω , για τα χωριά μας? Ένα έχω να σας πω : βρέστε τρύπες να κρυφτείτε , ΄΄φίλοι΄΄ της αντιπολίτευσης! Και η δική σας στιγμή πλησιάζει!! Όχι μόνο της συμπολίτευσης που μας κυβερνά αυτή τη στιγμή...
    Ουε κι αλλοίμονό σας...
    Λάκης ΄΄Δέλφι΄΄!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΝΟ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ! ΤΥΧΑΙΟ? ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ?
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΤΟΝΑ! ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ , ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΄΄ΘΑΨΙΜΟ΄΄ ΤΗΝ ΣΠΙΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΑΡΧΗΣ!
    ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΄΄ΤΣΙΠΑ΄΄ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ , ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ! ΄΄ΑΡΧΟΝΤΕΣ΄΄ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ! ΜΕΡΙΚΟΙ , ΕΙΝΑΙ ΄΄ΛΙΓΟΙ΄΄ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ BLOG ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΑΝ ΝΕΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ...ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΡΓΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΕΡΓΑ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ...ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ??? ΑΝΑΘΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ.... ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΝΟΜΙΖΩ ΕΜΑΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ..ΚΡΙΜΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ....

    ΤΕΛΕΙΩΝΤΑΣ ΔΕΣ ΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ....ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ
    ΚΙ ΟΣΟΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΤΕ " ΕΣΕΙΣ " ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ...

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ...

    ΠΛΑΤΑΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ένας Ελεύθερος Επαγγελματίας Νήσου Σκοπέλου24 Μαρτίου 2010 στις 3:33 μ.μ.

    ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ (όπως γράφει και στο παραπάνω σχόλιό του ανώνυμος στις 21 Μαρτίου στις 11:02) δεν μπήκε καν στον κόπο η σημερινή δημοτική αρχή όχι να μας τα λύσει -δεν είμαστε τόσο απαιτητικοί- αλλά ούτε καν να τα κοιτάξει και ίσως να προσπαθήσει να τα αντιμετωπίσει... Και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί πληρώνονται πρώτοι, πριν από τους υπαλλήλους τους ακόμα, κι έτσι δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα, αφού έχουν το χρήμα στην τσέπη τους. Κάποιοι μάλιστα παίρνουν και δεύτερο μισθό ως δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ή ως συνταξιούχοι.

    Εμείς όμως, που δεν είμαστε διπλοαμοιβόμενοι δήμαρχοι-δημοτικοί σύμβουλοι-αντιπρόεδροι ΔΕΥΑΣ κλπ και ασχολούμαστε μόνο με τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, είμαστε αυτοί περνάμε την κρίση. Τι κρίση δηλαδή, κρισάρα… Τα δωμάτια μας δεν έχουν κρατήσεις, τα μαγαζιά μας δεν δουλεύουν. Ποιος μας σκέφτηκε εμάς τους ελεύθερους επαγγελματίες, που αποτελούμε ένα σημαντικό τμήμα των κατοίκων του νησιού;

    Που είναι η παρουσία της Σκοπέλου στις εκθέσεις που έγιναν πρόσφατα στο εξωτερικό; Αυτό θέλαμε εμείς. Μπράβο στη Σκιάθο και στην Αλόννησο, που είχαν παρουσία. Εμείς τίποτα, αφανείς.

    Ποια καλύτερη τριετία κε δήμαρχε; Του τόπου μας πάντως όχι.
    Ναι, ήταν η καλύτερη τριετία, αλλά για εσάς και κάποιους δικούς σας, που ανεβήκατε ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ και διπλασιάσατε τους μισθούς σας.

    Ελεύθερος Επαγγελματίας Νήσου Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ !
    Ο παραπάνω ανώνυμος που υπογράφει ως Λάκης ΄΄Δέλφι΄΄ γράφει στις 24 Μαρτίου 1:19 π.μ.: "Ένα έχω να σας πω: βρέστε τρύπες να κρυφτείτε, ΄΄φίλοι΄΄ της αντιπολίτευσης! Και η δική σας στιγμή πλησιάζει!!". Καλό το τσιράκι σας κε δήμαρχε, να το χαίρεστε. Σας χαντάκωσε για τα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητοί μου ,
    Μήπως θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τους ΄΄κανιβαλισμούς΄΄ , τις απειλές , τα λόγια που δεν χρειάζονται να λέγονται και να κοιτάξουμε , μέσα απ΄ τις προτάσεις και τις υποδείξεις του καθενός , να προχωρήσουμε μπροστά? Έχουμε τα φόντα και τις προδιαγραφές για ΄΄κάτι΄΄ καλύτερο! Ας το προσπαθήσουμε! Όλοι το καλό θέλουμε . Ο ΄΄δρόμος΄΄ που ακολουθεί ο καθένας , αλλάζει ορισμένες φορές για να φτάσει στον ΄΄τερματισμό΄΄! Όχι το ΄΄τέρμα΄΄! Μέσα απ΄ το διαδίκτυο κοιτάζουμε να εξωτερικεύσουμε ΟΛΑ τα στραβά και τα ανάποδά μας? Να το πω κι εγώ ΄΄κατάντια΄΄? Το λιγότερο. Δεν χρειάζεται . Ας πρυτανεύσει η λογική και ας πορευτούμε μπροστά. Όχι άλλα πισωγυρίσματα με ΄΄σημαία΄΄ το λάθος. Μάθημα προς αποφυγή , ΝΑΙ! Φίλε ανώνυμε , δεν ήταν μόνο ο παραπάνω ΄΄ανώνυμος για μένα Λάκης Δέλφι΄΄ που εκφράστηκε έτσι. Κι άλλοι ήταν οι υποκινητές αυτής της ιστορίας. Οι άλλοι βέβαια ίσως εκφράστηκαν πιο εξευγενισμένα! Βεβαίως και δεν επικροτώ κι εγώ με την σειρά μου , τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Όμως το ριμάδι αυτό για διαδίκτυο , έχει την ελευθερία του( ή την ασυδοσία μερικές φορές ), όπως θέλουμε να λέμε ή μας βολεύει!
    Φιλικά
    Νίκος Τριανταφύλλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συμφωνώ σε αυτό που γράφεις Νίκο Τριανταφύλλου: «Όχι άλλα πισωγυρίσματα με σημαία το λάθος. Μάθημα προς αποφυγή, ΝΑΙ!»
    Και προσθέτω…
    Όχι άλλα πισωγυρίσματα λοιπόν… Στου κασίδη το κεφάλι ήρθε να μάθει κούρεμα ο κος δήμαρχος και μας βόλεψε καλά. Μάθημα προς αποφυγή ο κος δήμαρχος, ΝΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΚΑΙ... ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ; ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΩΠΟΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΠΙΣΩ Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ. ΑΣ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ... Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ
    Ή ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΩΠΟΤΑ?
    Γιατί, ποιός είναι ο σημερινός ΠΩΠΟΤΑΣ?
    Προβληματίζομαι στ’ αλήθεια ακόμα και να το πιστέψω τι εννοείς. Αν διανοηθώ τι εννοείς, θα με πιάσουν τα γέλια.
    Πάντως, λανθάνουσα γλώσσα την αλήθεια λέει.

    Ποιός μίλησε λοιπόν για ΠΩΠΟΤΑ ?
    Εσύ φίλε μου μίλησες για ΠΩΠΟΤΑ.
    ΠΕΣ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΩΠΟΤΑΣ.
    Όσο για τη φράση που γράφεις "που θα είναι μπρος για πίσω" πραγματικά δεν την κατάλαβα, δεν βγάζω νόημα. Συγχώρεσε με.

    Τελικά αυτό το blog είναι τέλειο! Συνδυασμός πολιτικής και αναψυχής… μου αρέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.