Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τί θα γίνει με τη φώκια;

Όποιος βρεθεί στο -καταπληκτικό αυτή την εποχή- Πατητήρι Αλοννήσου και συναντήσει ψαρά στο λιμάνι, το πρώτο πράγμα που θα ακούσει είναι για τη φώκια και τα προβλήματα που τους δημιουργεί.
Να σας πάρω μια φωτογραφία, ρωτώ ψαράδες στο λιμάνι. Να έρθεις να μας φωτογραφήσεις όταν η φώκια μάς σχίζει τα δίχτυα, μου απαντούν...

Εν τω μεταξύ, μαθαίνω ότι ο Φορέας Διαχείρισης του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. θα πάρει την προσεχή τριετία περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία τα μισά θα πάνε για την φύλαξη(;) του Πάρκου και τα άλλα 2.500.000 ευρώ για μελέτες! 2,5 εκατομμύρια ευρώ για μελέτες τη στιγμή που γονατίζει η χώρα οικονομικά, παγώνουν μισθοί και συντάξεις, πετσοκόβονται δώρα και επιδόματα. Την ίδια στιγμή που ενώ η Αλόννησος εδώ και είκοσι χρόνια δεν έχει παιδίατρο, συρρέουν στο νησί βιολόγοι για τα φωκάκια. Τον παιδίατρο λένε δεν τον συμφέρει οικονομικά να πάει στο νησί. Τους βιολόγους τους συμφέρει;...
Τό έχουμε γράψει και στην έντυπη έκδοσή μας: Τα λεφτά να πάνε για την ανάπτυξη του νησιού, να δοθούν βοηθήματα στους πληγέντες ψαράδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.