Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Tί νερό πίνουμε;

Μέσα στον Μάρτιο οι δήμαρχοι πρέπει να προχωρήσουν σε δειγματοληψίες πηγών και γεωτρήσεων, μετά από εντολή που έλαβαν από τη διεύθυνση Υγείας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.
«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την κινητικότητα των δημάρχων να ελέγξουν την ποιότητα του νερού... Κάθε δήμαρχος πρέπει να δεί τα ζητήματα του πόσιμου νερού, ιδιαίτερα σοβαρά και προσεκτικά» τονίζει μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο αρμόδιος αντινομάρχης κ. Ν. Ντίτορας.
Σωστά τα λέει ο κ. αντινομάρχης, θα πρόσθετα όμως πως και η «κινητικότητα των δημοτών» να πιέσουν τους δημάρχους δεν είναι αντίστοιχη του προβλήματος. Πρέπει να απαιτήσουμε από τις ΔΕΥΑ των νησιών μας να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, να υπογράφονται από τους αρμόδιους και να δημοσιοποιούνται, ώστε να γνωρίζουμε τί νερό πίνουμε... Περιμένουμε τις πρώτες επίσημες και έγγραφες ανακοινώσεις.

2 σχόλια:

  1. Μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) με τίτλο «Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στην Ελλάδα», αναδεικνύει την αναποτελεσματική διαχείριση των υδάτινων πόρων, με το υδατικό αποτύπωμα της χώρας να είναι ένα από τα πιο υψηλότερα στο κόσμο.

    Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η διαθεσιμότητα των υδάτινων πόρων σε αρκετές περιοχές της χώρας (Θεσσαλία, Αττική, Νησιά Αιγαίου κ.α.), αδυνατεί να καλύψει επαρκώς τη ζήτηση που υπάρχει, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

    Εν τω μεταξύ, η μειωμένη προσέλευση τουριστών στη χώρα μας φέρνει και μειωμένες πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών. Οι εκτιμήσεις των εταιρειών του κλάδου πως το φετινό καλοκαίρι θα είναι... ψυχρό από πλευράς τζίρου, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται καθώς από τη μέχρι σήμερα πορεία της αγοράς προκύπτει εικόνα στασιμότητας, στην καλύτερη των περιπτώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΕΓΕΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΗΡΑΝ ΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΜΕ???? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ???? ΜΠΑ... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ...!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.