Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

15 μήνες έχουν σταματήσει τα έργα
στην λιμνοδεξαμενή Πανόρμου
Νοέμβριος 2008 - Ήρθαν, είδαν και απήλθαν
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2006
Ο υπουργός Βαγγέλης Μπασιάκος μας πληροφορεί:«Πρόκειται για εσωποτάμια Λιμνοδεξαμενη-Φράγμα προϋπολογισμού δημοπράτησης 7.400.000 € που θα διαμορφωθεί επί της κοίτης του ομώνυμου χειμάρρου περίπου 1 χλμ. από την εκβολή του στη θάλασσα. Ο συνολικός ωφέλιμος όγκος ταμίευσης της Λιμνοδεξαμενης ανέρχεται σε 152.000 κυβικά μέτρα νερό. ,συνολικού ύψους αναχώματος 38,00 μέτρα. Η έκταση που θα καταλάβει το όλο έργο είναι 30 στρέμματα
Ύστερα από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό που έγινε στις 5 Ιουνίου 2006 επελέγη η ανάδοχός εταιρία, η οποία θα κατασκευάσει το έργο. Επίκειται ο έλεγχος των διαδικασιών από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή του συμφωνητικού κατασκευής του έργου. Η απαλλοτρίωση της έκτασης για την κατασκευή του έργου έχει ολοκληρωθεί.» 
Τον Ιούλιο του 2008 διαβάζουμε σε έγγραφο του υπουργείου Ανάντυξης ότι το προϋπολογισμού 8.094.900 € έργο θα ολοκληρωθεί ως γέφυρα την περίοδο 2007 – 2013.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008
Τό έργο κατασκευάζεται μάς πληροφορεί ο υπουργός Αλέκος Κοντός το Νοέμβριο του 2008 και την ίδια περίοδο έρχονται υπάλληλοι του υπουργείου να ελέγξουν τα έργα.
Τον Ιανουάριο του 2009 ο τότε αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας κ. Γ. Σούρλας επισκέπτεται το υπουργείο Ανάπτυξης και ενημερώνεται ότι από 25-1-08 μετρά ο συμβατικός χρόνος του έργου (24 μήνες) και ότι παράλληλα δόθηκε εντολή στον ανάδοχο για έναρξη εργασιών.
Τον Ιούλιο του 2009 η σημερινή αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Μαγνησίας, κάνει επερώτηση προς προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. Χατζηγάκη, σχετικά με την πορεία των εργασιών κατασκευής της Λιμνοδεξαμενής Πανόρμου στο νησί της Σκοπέλου ζητώντας εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη διακοπή στις εργασίες για την κατασκευή του έργου από τον Δεκέμβριο του 2008 και έπειτα.
H κα Ζήση αναφέρει τα εξής:
«Έντονη ανησυχία προκαλείται στις αρχές και τους κατοίκους της Σκοπέλου του Νομού Μαγνησίας, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την πορεία κατασκευής του έργου της Λιμνοδεξαμενής Πανόρμου. Ένα έργο σημαντικής σημασίας για το νησί της Σκοπέλου, καθώς η ολοκλήρωση του αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις στο έντονο υδροδοτικό πρόβλημα που το νησί αντιμετωπίζει.
Εντούτοις όμως οι πολύ σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην δρομολόγηση του έργου, έχουν δημιουργήσει έντονο σκεπτικισμό, σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για το έργο αυτό.
Οι εργασίες κατασκευής του έργου ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2008, τους τελευταίους μήνες όμως παρατηρείται μια στασιμότητα ως προς την εξέλιξη του έργου, καθώς οι εργασίες διεκόπησαν αδικαιολόγητα στις αρχές Δεκεμβρίου του 2008, και είναι άγνωστο σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία κατασκευής του. Δημιουργούνται, εύλογα, σοβαρά ερωτηματικά αναφορικά με το αν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην επιτάχυνση των διαδικασιών και την ολοκλήρωση του, ή έχει εγκαταλείψει την ιδέα κατασκευής του.
Επειδή όμως αναφερόμαστε σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους του νησιού της Σκοπέλου, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, θα δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης νερού που αντιμετωπίζουν,
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Σε ποια Φάση βρίσκεται το έργο «Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Πανόρμου Ν. Σκοπέλου»;
Ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του;
Σε ποιες άμεσες ενέργειες πρόκειται να προβείτε προκειμένου να εγγυηθείτε την επιτάχυνση των διαδικασιών κατασκευής του;»
Ο κ. Βασιλούδης
Καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις εκείνης της εποχής προς την εφημερίδα, για την πορεία των έργων της λιμνοδεξαμενης ο Δήμαρχος Σκοπέλου. «Έχω διαβεβαιώσεις από όλους τους αρμόδιους και τις τεχνικές υπηρεσίες ότι το έργο θα προχωρήσει και σύντομα θα παραδοθεί. Αλλαγές, προς το καλύτερο, υπήρξαν και αυτός είναι ο μοναδικός λόγος της καθυστέρησης. Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση να μην τελειώσει το έργο για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή πάλεψε για να γίνει.»
ΜΑΡΤΙΟΣ 2010: Κανένα έργο δεν πραγματοποιείται στην λιμνοδεξαμενή, σε αντίθεση με την λιμνοδεξαμενή Αλοννήσου που τελειώνει! Τι συμβαίνει δεν γνωρίζουμε. Μήπως οι εμπλεκόμενοι πρέπει να μας πουν τα πράγματα όπως έχουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.