Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Η κα Μπατζελή στη Νομαρχία Μαγνησίας

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Μαγνησίας με αντικείμενο τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα που αφορούν το Νομό. Αμέσως μετά η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και ο Νομάρχης Μαγνησίας έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:
Η κα Μπατζελή
«Πάμε για πολύ μεγάλες αλλαγές στον αγροτικό τομέα σε ζητήματα αγοράς, διάρθρωσής τους και είμαι απόλυτα πεπεισμένη, ότι ο τρόπος οργάνωσης σε Νομαρχιακό επίπεδο του αγροτικού ζητήματος δίνει το μήνυμα πως η κοινωνία και οι θεσμοί μπορούν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν τους αγρότες. Τη διαχείριση νερού, τους αναδασμούς και τα μεγάλα έργα. Είμαστε εδώ λοιπόν να κάνουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές και να επιλύσουμε και τα τοπικά περιφερειακά προβλήματα».
Ο κ. Παπατόλιας
«Η επίσκεψη της κας υπουργού, πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία , σε μία περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει το βραχνά της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι οι θυσίες των πολιτών, θα έχουν νόημα αν συνοδευτούν από τις απαραίτητες γενναίες θεσμικές αλλαγές και τομές για το δημόσιο καλό. Σήμερα η υπουργός είχε την ευκαιρία να μας ανακοινώσει ένα τέτοιο πρόγραμμα δημόσιων αλλαγών, που θα επηρεάσουν τόσο το σύστημα της παραγωγής, της διακίνησης και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, όσο και τις δημόσιες επενδύσεις στην ύπαιθρο , από μια αποκεντρωμένη αντίληψη και κυρίως και πάνω από όλα μέσα από μια περιφερειακή στόχευση. Φαίνεται έτσι, ότι στηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής περιφέρειας, στο πλαίσιο δε των μελλούμενων θεσμικών μεταρρυθμίσεων μέσα από το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Είμαστε λοιπόν σήμερα ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, διότι είχαμε την ανακοίνωση από την Υπουργό, της συμπερίληψης του Νομού Μαγνησίας στους 9 Νομούς της χώρας που θα δεχτούν τις επιδοτήσεις του Αλιείας, ένα πρόγραμμα όπως είναι γνωστό περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού οι Σποράδες μας, καθώς επίσης και τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν των δεσμεύσεων για τις αποζημιώσεις σχετικά με το θέμα της ελιάς».
Ο νομάρχης Μαγνησίας κατέθεσε υπόμνημα με τα ζητήματα του νομού μεταξύ των οποίων και αυτό της αποζημίωσης των αλιέων της Αλοννήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.