Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση και πορεία για θέματα Παιδείας

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο του Γυμνασίου - Λυκείου Σκοπέλου και στην συνέχεια πορεία με πανό προς το Δημαρχείο του νησιού έγινε σήμερα στη Σκόπελο, με κύριο αίτημα την πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.
Γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν, παρά τη δυνατή βροχή, στο προαύλιο του Λυκείου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Εύη Ταλαδιανού τους μίλησε για την άμεση ανάγκη πρόσληψης αναπληρωτή Φιλολόγου, Οικονομολόγου, Φυσικού και καθηγητή Γερμανικών και ζήτησε όλοι μαζί να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας απέναντι στην κατ’ ανάγκη υπερωριακή απασχόληση των υπαρχόντων καθηγητών, αλλά και στα κτιριακά και άλλα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία της Σκοπέλου, κάλεσε δε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν...
στην αυριανή 24ωρη απεργία.
Μετά την συγκέντρωση – συμβολική κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία γονέων από το γυμνάσιο – λύκειο, δημοτικό και τα 2 νηπιαγωγεία της Σκοπέλου έγινε δεκτή από το Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή, στον οποίο οι γονείς ανέφεραν για μια ακόμα φορά τα προβλήματα των σχολείων μας, τα οποία εκτός από την έλλειψη καθηγητών εστιάζονται και στα κτίρια, για τα οποία ζήτησαν να γίνει στατική μελέτη από την τεχνική υπηρεσία του δήμου, να φτιαχτούν πόρτες και παράθυρα και να ευπρεπιστούν οι τουαλέτες του Πεπαρήθειου, που θυμίζουν, όπως ανέφεραν, τριτοκοσμική χώρα.
Η κα Ταλαδιανού ανέφερε στον δήμαρχο ότι η σχολική επιτροπή της δευτεροβάθμιας δεν μπορεί να λειτουργήσει, παρά τις καλές προθέσεις του νέου προέδρου,γιατί ο προηγούμενος ακόμα δεν έχει παραδώσει (!), αν και κοντεύουν 2 μήνες, και ζήτησε την παρέμβαση του Δημάρχου.
Να σημειώσουμε ότι στη συγκέντρωση των γονέων – μαθητών στο κτίριο του Γυμνασίου Λυκείου το παρόν έδωσαν ο νυν πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Αθ. Κακαλιάγκος και οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μανώλης Ραμαντάνης και Νίκος Ρόδιος.