Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το χωριό μου η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ...

Την Κυριακή 17-02-2013 έγινε η κοπή της πίτας της ένωσις Μικρασιατών Σκιάθου. Η αίθουσα του Γυμνάσιου – Λυκείου Σκιάθου ήταν κατάμεστη. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο του μοίραρχου Γιάννη Αικατερίνη «Χαμένες πατρίδες», το χωριό μου η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ. Η πρόεδρος Μαρία Μελεφάλη - Βερβέρη αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να κρατάμε ζωντανή την παράδοση γιατί αποτελεί κινητήρια δύναμη για το μέλλον.
Στη συνέχεια δόθηκαν τιμητικά ενθύμια στα παιδιά του συγγραφέα και στον χορηγό του βιβλίου Γιώργο Αλεξανδρίδη, ο οποίος από αγάπη για την πατρίδα των γονιών του προσέφερε τα δώρα για την λαχειοφόρο, τρία...
στερεοφωνικά και ένα στυλογράφο τύπου Picasso, καθώς επίσης και οικονομική ενίσχυση για πέντε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης ο οποίος αναφέρθηκε στις «χαμένες πατρίδες» και τίμησε τον συγγραφέα Γιάννη Αικατερίνη και τον χορηγό του βιβλίου Γιώργο Αλεξανδρίδη, προσφέροντας και στους δυο από ένα αημένιο καραβάκι. Στη συνέχεια η Ρούλα Διολέττα και η Φιλίτσα Βερβέρη διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο «Χαμένες πατρίδες». Ο Κων. Κουτούμπας , η Αγγελική Μαυρογιάννη και η Αργυρώ Σταμέλου μάγεψαν όλους τους παρευρισκόμενους με τις υπέροχες φωνές τους.
Ήταν μια βραδιά γεμάτη ενθυμήσεις, συγκίνηση και χαρά, για όσους παρευρεθήκαν εκεί αφήνοντας ένα γλυκό άρωμα των χαμένων πατρίδων της Μικράς Ασίας.