Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ για το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Δημόσιες και δωρεάν κρατικές κοινωνικές δομές
και εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά
Το ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, απαιτεί από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη συνέχεια στη δουλειά όλων των εργαζομένων, που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές (Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΗΦ, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ κλπ).
Να σταματήσει η χρόνια συνεχιζόμενη ανασφάλεια των εργαζομένων και η απόγνωση των 130.000 ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ κ.α. που κινδυνεύουν να χάσουν την όποια κοινωνική στήριξη και βοήθεια έχουν.
Τώρα πρέπει να δοθεί τέλος στην εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές. Τώρα απαιτείται να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς κανέναν όρο ή άλλη προϋπόθεση.
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν...
μπορούν να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ούτε να οδηγούν τα χρήματα των ασφαλιστικών τους ταμείων στις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, δηλ. στους Ιδιώτες, που καραδοκούν να επεκτείνουν τη δράση τους στους τομείς της πρόνοιας.
Το σημαντικό έργο της κοινωνικής πολιτικής δεν μπορεί να αφήνεται ούτε στα περιστασιακά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά ούτε και στα χέρια εθελοντών, ΜΚΟ και εμπόρων.
Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές
να βγάλουν συμπεράσματα και από την προσφιλή κουτοπόνηρη πολιτική τακτική του Δημάρχου Βόλου Π.Σκοτινιώτη που από τη μια στα λόγια στηρίζει τους εργαζόμενους μιλώντας για την κοινωνική προσφορά των εργαζομένων στις δομές όπως έκανε στα εγκαίνια του Κέντρου Διαβίωσης Αστέγων, είναι εντελώς προσχηματικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα αυτό θα αντικατασταθεί…. ενώ οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, που επί τόσα χρόνια έχουν δώσει την ψυχή τους, θα περάσουν στην ανεργία”, και από την άλλη πρωτοστατεί στην ημερίδα για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, μεθοδεύοντας, δια της πλαγίας οδού, το πέρασμα των κοινωνικών δομών στους ιδιώτες βάζοντας ταφόπλακα στις κοινωνικές δομές. Το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να παλέψουν για:
  • Δημόσιες και δωρεάν, κρατικές κοινωνικές δομές με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλους τους συνανθρώπους μας, που τις χρειάζονται.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.
  • Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.