Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Προκαταρκτική δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση της Μελέτης Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Λιμένος Σκοπέλου

Από το νεοσυσταθέν Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου πληροφορηθήκαμε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας (ακριβής ημερομηνία και ώρα σε επόμενη ανάρτησή μας) θα πραγματοποιηθεί προκαταρκτική δημόσια διαβούλευση για την εκπόνηση της Μελέτης Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) Λιμένα Σκοπέλου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου. Τη συζήτηση θα διευθύνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου και Πρόεδρος του ΔΛΤΣ, κ. Γεώργιος Μιχελής.
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου -στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος- προσφέρει υπηρεσίες κοινής ωφελείας και συμβάλλει στην τουριστική, επιβατική, εμπορική, ναυτιλιακή και αλιευτική κίνηση καθώς και στην ασφάλεια και προστασία των λιμενικών εγκαταστάσεων και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των τριών λιμένων του νησιού: Σκοπέλου, Αγνώντα και Λουτρακίου.
Σκοπός του Αναπτυξιακού Προγράμματος Μελέτης Διαχείρισης (Master Plan) του λιμένος Σκοπέλου είναι:
  1. Η παρουσίαση – αποτύπωση προτάσεων για...
    μια ολοκληρωμένη χωροταξική διευθέτηση των απαιτούμενων έργων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμών του λιμένα για την αναβάθμιση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του.
  2. Ο καθορισμός των ενδεικνυόμενων μέτρων για την εκτός και εντός ζώνης λιμένος εξασφάλιση της προστασίας του αιγιαλού, παραλίας και θάλασσας από κάθε είδους εκτέλεση έργων ή επεμβάσεις που αλλοιώνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και η παρακολούθηση της εφαρμογής τους.
  3. Η συγκέντρωση όλων των στοιχείων που αφορούν τον λιμένα, όπως η ηλεκτρονική καταγραφή της γενικότερης λιμενικής υποδομής και ανωδομής σχετικά με έργα, μελέτες, προβλήματα κλπ, προκειμένου να ασκείται αποτελεσματικότερα η εποπτεία και προγραμματισμός της λιμενικής δραστηριότητας στο σύνολο της.
Όπως μας ενημέρωσαν από το ΔΛΤΣ, τα έργα της λιμενικής υποδομής και ανωδομής διακρίνονται σε: α) κύρια λιμενικά έργα, νοουμένων ως λιμενικών έργων αυτών που εκτελούνται εντός της θαλάσσιας ζώνης και στην χερσαία ζώνη και έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των λιμενικών υπηρεσιών που παρέχει ο συγκεκριμένος λιμένας, ιδίως λιμενοβραχίονες, προσχώσεις, εγκατάσταση μηχανημάτων και κάθε ανωδομή που εξυπηρετεί άμεσα τις λιμενικές λειτουργίες, και β) σε βοηθητικά λιμενικά έργα, που έχουν ως σκοπό την εξυπηρέτηση των χρηστών του λιμένα και συνδέονται έμμεσα με τις λιμενικές λειτουργίες, ιδίως σταθμοί στάθμευσης αυτοκινήτων, χώροι αναψυχής και εστίασης, επιβατικοί σταθμοί, εγκαταστάσεις μεταφοράς επιβατών, γραφεία, καταστήματα και άλλα.
Στη δημόσια προκαταρκτική διαβούλευση, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου καλεί όλους τους φορείς, κατοίκους και λοιπούς χρήστες, που είναι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον λιμένα της Σκοπέλου, για την υποβολή εκ μέρους τους των αιτημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.