Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανακατασκευάζονται καλντερίμια στη Σκόπελο και τη Γλώσσα προϋπολογισμού 550.000 €

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση στο ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Ανακατασκευή καλντεριμιών  οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας», προϋπολογισμού 550.000 €.
Ειδικότερα, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό η προέγκριση δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας για το εν λόγω έργο και αναμένεται πλέον ο διαγωνισμός για το έργο που θα διενεργηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο και Φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκοπέλου. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. τον Απρίλιο 2014 και είναι μέρος του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ). Συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την ανακατασκευή καλντεριμιών, εντός των ορίων των οικισμών Σκοπέλου και Γλώσσας του Δήμου Σκοπέλου,  σε δρόμους που ...
αποτελούν τον κύριο οδικό άξονα στο εσωτερικό των οικισμών αυτών. Ειδικότερα στον οικισμό Σκοπέλου η ανακατασκευή – ανάπλαση αφορά στους ακόλουθους δρόμους

α) από Περιφερειακή Οδός, Άγιος Νικόλαος των Κήπων, Παλαιό κτίριο ΟΤΕ, Αγία Αικατερίνη έως και την Πλατεία Δελίτσικου, συνολικού μήκους μέτρων 560μ και

β) από Παραλιακή Οδό (κτίριο Ξενία), Πλατεία Δελίτσικου, Εκκλησία Παναγίτσας Ελευθερώτριας έως και την Περιφερειακή Οδό, συνολικού μήκους μέτρων 330μ.

Στον οικισμό Γλώσσας η ανακατασκευή – ανάπλαση περιλαμβάνει των δρόμο από Επαρχιακή Οδό (Σχολεία) έως το κτίριο της Δημοτικής Κοινότητας, συνολικού μήκους μέτρων 210μ.

Με το έργο εξασφαλίζεται η λιθόστρωση υφισταμένων καλντεριμιών, με φυσικούς πλακοειδείς λίθους, στους οικισμού Σκοπέλου και Γλώσσας, συνολικού μήκος μέτρων 1.100μ και μέσου πλάτους μέτρων 3,50μ., επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση των δύο οικισμών, προς βελτίωση των χρηστών τους, κατοίκων και επισκεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.