Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ο Δρόσος ο Καλύμνιος και ο βλάχος!

Μια καλή ψαριά στο λιμάνι Σκοπέλου
Δρόσος ο Καλύμνιος: Από την Κάλυμνο στην Στενή Βάλα Αλοννήσου,
όπου ζει και ψαρεύει...
Τυχερή ημέρα ήταν η σημερινή για τον Δρόσο, τον Καλύμνιο, αφού στο παραγάδι του έπεσε ένας νοστιμότατος βλάχος 37 κιλών!
«Το ψάρι πιάστηκε στα 150 μέτρα βάθος στην περιοχή της Ψαθούρας και από τα πρώτα δυνατά τραβήγματα που έκανε κατάλαβα για τι ψάρι πρόκειται… Μετά από λίγο βγήκε "φούσκα" και εγώ απλά τον περίμενα στον αφρό, παίρνοντας που και που τα μπόσικα… Σήμερα βγήκε το μεροκάματο» μας είπε ο ψαράς και βουτηχτής Δρόσος φανερά ευχαριστημένος από το δώρο της θάλασσας, όταν τον συναντήσαμε στο λιμάνι Σκοπέλου, όπου είχε έρθει να δώσει τον καλό μεζέ…

Το ψάρι, μέσω του Χρήστου Μακαρατζή, κατέληξε στην ταβέρνα «η κουζίνα της Κυρατσώς» στο παλιό λιμάνι, όπου οι μερακλήδες θα το απολαύσουν παραδοσιακό στιφάδο με σκοπελίτικα δαμάσκηνα και ψητό στη σχάρα…
Ο βλάχος ζει στο βυθό της θάλασσας και είναι...
συγγενικό ψάρι με το ροφό, αλλά νοστιμότερος από αυτόν.


Ψαρεύεται δύσκολα γιατί είναι πονηρό και δυνατό ψάρι, το μήκος του μπορεί να φτάσει γύρω στο 1,5 μέτρο και το βάρος του μέχρι και 60 κιλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.