Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Ενισχύθηκε με ένα όχημα η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου

Στη Σκιάθο έφθασε ένα πυροσβεστικό – διασωστικό όχημα Mercedes Transporter 407, βενζινοκίνητο, δωρεά του μη κερδοσκοπικού φορέα Εθελοντών Πυροσβεστών του Ράπερσντορφ Βαυαρίας της Γερμανίας «Feuerwehrhilfe International in der Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» προς την Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου.
Το όχημα αυτό είναι εξοπλισμένο με τα απαραίτητα για αντιμετώπιση πυρκαγιών πυροσβεστικά μέσα, καθώς και με επιπλέον διασωστικά μέσα τα οποία μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις τροχαίων ατυχημάτων και φυσικών καταστροφών.

Η πρωτοβουλία για την εύρεση του οχήματος καθώς και του πυροσβεστικού και διασωστικού εξοπλισμού είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών του Dr. Gerhard Schmid (πρώην Ευρωβουλευτή και Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, όταν Dr. Schmid μαζί με την κα Mechtild Rothe (Επίτιμο Δημότη Σκιάθου και, επίσης, πρώην Ευρωβουλευτή και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) σε φιλική συνάντηση με τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου, Δρ. Βασίλειο Ταμπάκη, συζήτησαν για θέματα πυρασφάλειας του νησιού, καθώς και τις ελλείψεις της Σκιάθου σε πυροσβεστικά και διασωστικά υλικά.

Ο Dr. Schmid, χωρίς να φείδεται χρόνου και...
κόπου κατάφερε να εξασφαλίσει ως χορηγία προς την Πολιτική Υπηρεσία του Δήμου Σκιάθου το όχημα αυτό με τον εξοπλισμό του και από τον «Feuerwehrhilfe International in der Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf»,   παραδόθηκε το όχημα στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου.

Η παραλαβή του οχήματος έγινε από τον Δρ. Βασίλειο Ταμπάκη τον Δασολόγο και Υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου και το κλειδί του αυτοκινήτου και τα συνοδευτικά έγγραφα κυριότητας δόθηκαν από τον Dr. Schmid και τον κ. Hornung στον κ. Ταμπάκη.

Σημαντική ήταν η συμβολή της κας Mechtild Rotte στις επαφές του Δήμου με τον Dr. Schmid. Και οι δύο είναι λάτρεις της Σκιάθου και ενδιαφέρονται έμπρακτα για την προστασία της μοναδικής φύσης του νησιού. 

Για την υποδοχή – παραλαβή του οχήματος και για να τιμηθούν  βέβαια οι χορηγοί και οι πρωτεργάτες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση την ίδια ημέρα (16-7-2014) στις 8:00 το απόγευμα στη χερσονησίδα Μπούρτζι. Τελέσθηκε Αγιασμός από τους πατέρες Ιωσήφ Κατσούρα και Λουκά Σταμέλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν οι:
Dr. Gerhard Schmid
η κα Mechtild Rothe
ο κ. Manfred Hornung (Επίτιμος Αρχηγός του μη Κερδοσκοπικού φορέα «Feuerwehrhilfe International in der Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf»)
και οι
ο κ. Albert Schiegl (πρώην εκπαιδευττής της Πυροσβεστικής Σχολής του Lappersdorf
ο κ. Max Landsmann (Πυροσβέστης Regensburg)
οι οποίοι ανέλαβαν το κοπιαστικό ταξίδι για την μεταφορά του οχήματος από τη Βαυαρία οδικώς μέσω Ιταλίας ως τη Σκιάθο.

Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Νικοκάλου Πλωμαρίτη και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχαρίας Μαθηνός απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την σπουδαιότητα της συγκεκριμένης προσφοράς και ο εκπρόσωπος του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Δημ. Πρεβεζάνου, Δημοτικός Σύμβουλος, Θεοδόσης Τρακόσας,  χαιρέτησε την τόση σημαντική προσφορά.

Ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου Δημήτριος Διολέττας πρόσφερε αναμνηστικά δώρα σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ευχαριστώντας τους θερμά.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιος Λιακόπουλος ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του όλους όσοι συνέβαλαν στην άφιξη ενός τόσου σπουδαίου «εργαλείου» του πυροσβεστικού οχήματος στο νησί.

Το παρόν έδωσαν ακόμα εκπρόσωποι Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού και πλήθος κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έξοδα για τη μεταφορά του οχήματος από τη Γερμανία στη Σκιάθο, για τη φιλοξενία και για άλλα θέματα οργάνωσης καλύφθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΣΚΙΑΘΟΣ».

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Σκιάθου και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε να έρθει το όχημα στο νησί. Ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Feuerwehrhilfe International in der Freiwilligen Feuerwehr Lappersdorf» και τον Dr. Schmid και τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.

Είναι πολύ σημαντικό στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε να βρίσκει η Σκιάθος τώρα αλλά και στο μέλλον αρωγούς και συμπαραστάτες.

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.