Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Σκόπελος / Κέντρο Φυσικοθεραπείας Γεωργίας Λιθαδιώτη

ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΟΠΥΥ
Ένα νέο Κέντρο Φυσικοθεραπείας άνοιξε στη Σκόπελο, με υπεύθυνη την Γεωργία Λιθαδιώτη, πτυχιούχο Α.Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης από το 2010 και με συνεχή παρακολούθηση σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με το αντικείμενό της.
Το Φυσικοθεραπευτήριο, που αποκτά συνεχώς νέο, ό,τι πιο σύγχρονο εξοπλισμό, βρίσκεται δίπλα από την Γενική Ταχυδρομική (τηλ. 2424022261 - 6976 212 170 Σκόπελος) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του και με τον ΕΟΠΥΥ.
Όπως μας ενημερώνει η φυσικοθεραπεύτρια Γεωργία Λιθαδιώτη η φυσικοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την φυσική αποκατάσταση της υγείας με φυσικά μέσα! Αξιολογεί, υποστηρίζει και αποκαθιστά τη φυσική λειτουργία και την απόδοση του ανθρωπίνου σώματος. Η φυσικοθεραπεία προάγει, υποστηρίζει κι αποκαθιστά όχι μόνο την σωματική αλλά και την...
ψυχολογική και κοινωνική υγεία.  Είναι μια ξεχωριστή μορφή θεραπείας-φροντίδας η οποία μπορεί να γίνει είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με άλλους τύπους ιατρικής φροντίδας. 
Ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή  είναι να εφαρμόζει χειρισμούς και τεχνικές, βασισμένες στην επιστήμη της φυσικοθεραπείας (επιστήμη της κίνησης, βιομηχανική κινητική μάθηση, νευροφυσιολογία, βιολογία των μυών, γνωστική ψυχολογία, ανθρώπινη οικολογία). Χρησιμοποιεί κυρίως κινησιοθεραπευτική προσέγγιση αλλά και φυσικά μέσα. Επεμβαίνει στο μυοσκελετικό σύστημα διαφοροποιώντας το μήκος των μυών, βελτιώνοντας τη λειτουργία των αρθρώσεων του σώματος, καθώς και σε όλα τα οργανικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου και του Κ.Ν.Σ.  Επανεκπαιδεύει τον ασθενή στη φυσιολογική στάση και κίνηση, αναλύει, μετρά και καταγράφει την πορεία του ασθενούς.

Το κέντρο φυσικοθεραπείας  αναλαμβάνει:

Κακώσεις του μυοσκελετικού συστήματος (ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ, ΕΞΑΡΘΡΗΜΑΤΑ, ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑΤΑ κτλ).

Παθήσεις του μυοσκελετικού (ΣΚΟΛΙΩΣΗ, ΚΥΦΩΣΗ, ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΔΙΣΚΟΚΗΛΕΣ, ΣΠΟΝΔΥΛΟΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΕΣ, ΣΠΟΝΔΥΛΟΛΙΣΘΗΣΗ, ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ, ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ, ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, κ.λ.π.)

Αναπνευστικά προβλήματα (ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ, ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΟ ΕΜΦΥΣΗΜΑ,ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ, ΒΡΟΓΧΕΚΤΑΣΙΕΣ, ΔΥΣΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΘΩΡΑΚΑ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ κ.λ.π.)

Παθήσεις και κακώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΥΣΗ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΜΥΟΠΑΘΕΙΕΣ - ΜΥΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΔΙΣΧΙΔΗΣ ΡΑΧΗ, ΝΕΥΡΙΤΙΔΕΣ, ΝΕΥΡΑΛΓΙΕΣ κ.λ.π)

Το κέντρο φυσικοθεραπείας πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με σύγχρονες οθόνες αφής και άριστη και φιλική εφαρμογή στην πάσχουσα περιοχή του ασθενούς, εγγυάται το αποτέλεσμα της φυσικοθεραπείας και την άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τα άλλα ενοχλητικά συμπτώματα.

Μηχάνημα  ηλεκτροθεραπείας (με διαφόρους τύπους ρεύματος για κάθε περίπτωση καθώς και συγκεκριμένα πρωτόκολλα θεραπείας καθώς και συσκευή αναρρόφησης για πιο εντοπισμένη θεραπεία)
     
Μηχάνημα thermo tekar που μόλις κυκλοφόρησε και έχει εκπληκτικά αποτελέσματα και πολύ άμεσα . Δίνει την δυνατότητα χρησιμοποίησης χωρητικών και αντιστατικών ηλεκτροδίων, καλύπτοντας όλες τις μορφές TECAR θεραπείας.Η χρήση χωρητικών ηλεκτροδίων συνίσταται για θεραπεία μυϊκών ιστών, ενώ η αντιστατική για θεραπεία οστών, τενόντων, συνδέσμων, αρθρώσεων και  ιστών με μεγαλύτερη αντίσταση στη διέλευση του ηλεκτρικού ρεύματος.         

Μηχάνημα υπερήχου (Οι υπέρηχοι είναι ακουστικά κύματα υψηλής συχνότητας τα οποία δεν γίνονται αντιληπτά από την ακοή, παραγόμενοι από θερμικές ή μη-θερμικές φυσιολογικές εξεργασίες. Οι υπέρηχοι μεταδίδονται δια μέσου των ιστών σε επιμήκη κύματα με θεραπευτικές συχνότητες 1 MHz ή 3 MHz. Η ενέργεια των υπερήχων μεταδίδεται μέσα στους ιστούς σαν μια υψηλή παράλληλη εκπομπή με μια ανομοιόμορφη διανομή έντασης. Οι υπέρηχοι μεταδίδονται στους ιστούς με δύο τρόπους: Συνεχή εκπομπή με θερμικά κυρίως αποτελέσματα αν και σε χαμηλή ένταση έχουμε και μηχανικά . Διακοπτόμενη εκπομπή με μηχανικά κυρίως αποτελέσματα. Ο θεραπευτικός υπέρηχος όταν εφαρμόζεται σε βιολογικό ιστό μπορεί να προκαλέσει κλινικά σημαντικές αλλαγές στα κύτταρα, τους ιστούς και μέσω των θερμικών αποτελεσμάτων του προκαλώντας αύξηση της θερμοκρασίας του ιστού και μέσω των μηχανικών του αποτελεσμάτων προκαλώντας μικρό-δονήσεις).
    
Υπέρυθρες και υπεριώδης ακτίνες (είναι η χρησιμοποίηση φωτός από τεχνητές πηγές για θεραπευτικούς σκοπούς. Σήμερα χρησιμοποιούνται ανάλογα με τη θεραπευτική αγωγή που επιδιώκεται, οι υπέρυθρες, οι υπεριώδεις και οι ορατές ακτίνες).

Παραφινόλουτρο (Αυτή η θεραπευτική μέθοδος εφαρμόζεται κυρίως σε προβλήματα αρθρώσεων, θυλάκων, συνδέσμων, μυών και σε οσφυοϊσχιαλγίες, νευρίτιδες, νευραλγίες κ.ά)
 
Δινόλουτρο (Γίνεται σε μικρή μπανιέρα με ελεγχόμενη θερμοκρασία, όπου σχηματίζονται δίνες νερού  μέσα στην οποίο ο ειδικός, ανάλογα με το πρόβλημα, θα μας προτρέψει να βάλουμε το πόδι, το χέρι . Το κρύο δινόλουτρο χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση ενός οιδήματος που επιμένει, όπως, για παράδειγμα, σε ένα διάστρεμμα. Tο θερμό δινόλουτρο αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στη μείωση του μυϊκού σπασμού, του πόνου που προκαλεί και παράλληλα κάνει και θεραπευτικό μασάζ. Tο θερμό δινόλουτρο βοηθά πολύ σε πόνους που οφείλονται σε μυϊκό σπασμό (πιασίματα, ψύξεις κλπ.) ή σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειμμα κίνησης, όπως είναι, για παράδειγμα, ένα κάταγμα όπου έχει περάσει η οξεία φάση, έχει δέσει το οστό, αλλά είναι δύσκολο να κινηθεί το μέλος.

Ψυχρά / θερμά επιθέματα

Περιλαμβάνει ακόμη ένα σύγχρονο γυμναστήριο για όλες τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του μυϊκού συστήματος  και νευρομυϊκής  επανεκπαίδευσης.

Πολυόργανο (πιέσεις  στήθους, εκτάσεις  τετρακέφαλων, έλξεις-κάμψεις δικεφάλων, έλξεις πλάτης, έλξεις τροχαλίας κ.λ.π)
Στατικό ποδήλατο
Διάδρομο με διάφορα προγράμματα 
Τροχαλία ώμου για παθήσεις ώμου 
Πολύζυγο
Μπάλες για ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης και  νευρομυικής επανεκπαίδευσης
Δίσκο ισορροπίας
Συσκευή πρηνισμού-υπτιασμού, κάμψης-έκτασης άκρας χείρας

Γεωργία Λιθαδιώτη
Πτυχιούχος Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης
τηλ. 2424022261 - 6976 212 170
Σκόπελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.