Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Μπορώ και χωρίς αυτά...»

Το βιβλίο αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες παιδιά στη Σκόπελο και τη Σκιάθο 
Η πρώτη επαφή του Βιβλίου με το νεανικό κοινό φαίνεται ότι εξέπληξε ευχάριστα τους διοργανωτές, αλλά και την ίδια την Έλενα Νταβλαμάνου που δεν περίμενε η πρώτη της συγγραφική απόπειρα να έχει τόσο θετική ανταπόκριση.     
Το ξεκίνημα έγινε στο νησί της Σκοπέλου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του φιλόξενου Skopelos Village όπου η διεύθυνση του Ξενοδοχείου καλωσόριζε του μικρούς φίλους με ένα μίνι γευστικό πρωινό.

Αμέσως μετά ξεκίνησε η ιστορία του μικρού μας ήρωα του Λεωνίδα που καθήλωσε τους μικρούς φίλους που με απόλυτη ησυχία άκουγαν προσεκτικά την παρουσίαση της εκπαιδευτικού και συγγραφέως Έλενας Νταβλαμάνου, να μιλάει για την πλεονεξία, τη σημασία του περιττού και του απαραίτητου και την αληθινή φιλία.

Σήμερα έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε…τα χρειαζόμαστε, όμως, όλα όσα έχουμε;

Ένα ερώτημα που δεν απευθύνεται μόνο στα μικρά παιδιά αλλά κυρίως στους γονείς και γενικότερα στους ενήλικες.

Μέσα από το παιδικό εργαστήρι που είχαν δρομολογήσει οι διοργανωτές οι...
μικροί φίλοι έγιναν οι ήρωες του βιβλίου, συζήτησαν, μοιράστηκαν εμπειρίες, έπαιξαν και ζωγράφισαν και επαναπροσδιόρισαν μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αξίες της ζωής.

Το φινάλε βρήκε τη συγγραφέα να υπογράφει δεκάδες βιβλία αλλά και μια βαθιά μελαγχολία που αποτυπωνόταν στα μάτια των παιδιών ότι αυτή η ιστορία ή αυτή η συνάντηση δεν έπρεπε να τελειώσει.

Δεν ήταν καθόλου δύσκολο η Έλενα να δώσει την υπόσχεσή της, πως σύντομα θα επιστρέψει σε αυτά τα νησιά, να ξαναδεί αυτά τα παιδικά μάτια που δύσκολα την αποχωρίζονταν.

Τα ίδια συναισθήματα πλημμύρισαν και το Μπούρτζι την αμέσως επόμενη ημέρα, στον προαύλιο χώρο του Ιστορικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Εκεί βέβαια τα συναισθήματα «πνίγηκαν» μέσα στις πολύχρωμες μπάλες παγωτού που δωρεάν δόθηκαν στα μικρά παιδιά με το τέλος της παρουσίασης και του παιδικού εργαστηρίου με τη φροντίδα της γνωστής επιχείρησης «Τσακ-Μπαμ».

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συμβούν χωρίς την συμβολή του 1ου Τοπικού Συστήματος Προσκόπων Σκοπέλου και του Τοπικού Τμήματος ΣΕΟ της Σκιάθου αλλά και όλων των επιχειρήσεων που συνέβαλαν στη διοργάνωση. 

Το βιβλίο διατίθεται από τη ΔΥΑΣ Εκδοτική και όσοι ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6980218621. 

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους μεγάλους χορηγούς μας το Ξενοδοχείο “Stellina” στη Σκιάθο το Ε/Γ – Ο/Γ Πλοίο «Πρωτέας» της εταιρείας ANES το Ε/Γ Πλοίο «Αγιος Νικόλας» το «My Point», Γραφική Υλη & Αναλώσιμα Η/Υ στη Σκιάθο και τους χορηγούς μας: «Kivo» Collection (Ξενοδοχείο – Εστιατόριο – Γκαλερί), «BoUrtzi» Café,  «Tsak Bam» Κρεπερί, «Λαδόκολλα» Ψησταριά, «Mystique» Restaurant, beach bar, «Pop Art» café «Μώλος» Restaurant – Ταβέρνα – Σκόπελο καθώς και τους Χορηγούς Επικοινωνίας: Τηλεόραση «ASTRA», Eφημερίδα «Βόρειες Σποράδες», και το Ραδιόφωνο «ΑVANTI 98.3» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.