Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Οι μικρομεσαίοι δεν πάνε διακοπές

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ
Όνειρο απατηλό είναι οι διακοπές για 2 στους 3 μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους, σύμφωνα με ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ που διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία MARC AE.
Aπατώντας σε σχετικό ερώτημα το 64,1% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να πάει καθόλου διακοπές, το 19,5% δήλωσε ότι θα κάνει τις ίδιες διακοπές περίπου με πέρυσι, το 13,4% θα κάνει διακοπές αλλά με λιγότερες μέρες και πιο οικονομικές σε σχέση με πέρυσι και μόνο το 2,4% θα κάνει περισσότερες ημέρες και πιο άνετες διακοπές. Αναλυτικά οι απαντήσεις στο ερώτημα «Θα πάτε αυτό το καλοκαίρι διακοπές;» έχουν ως εξής:

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι συνεχίζεται η κατάρρευση της εγχώριας ζήτησης για τον τουρισμό με αποτέλεσμα την καθίζηση στις τοπικές οικονομίες και...
στις μικρές τουριστικές και παραγωγικές μονάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από αυτούς που θα κάνουν διακοπές προκύπτει ότι σχεδόν 1 στους 2 (το 44,5%) θα πάει στο χωριό του ή σε εξοχικό σπίτι και μόνο το 21,4% σε ξενοδοχείο και το 16,4% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Σε τι είδους κατάλυμα θα μείνετε;
 / Βάση: Όσοι θα πάνε διακοπές
Δυστυχώς όπως προκύπτει από την έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αντίθετα με τις επίσημες προβλέψεις και διακηρύξεις σχετικά με την ανάκαμψη της οικονομίας, η κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού είναι ένα απτό σημάδι ότι η πτώση των εισοδημάτων και η κρίση συνεχίζεται. 

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει προτείνει ένα συνολικό πλαίσιο δράσεων για την τόνωση του τουρισμού που περιλαμβάνει τη διεύρυνση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αλλά και την παραγωγική ανασυγκρότηση και δικτύωση των τοπικών οικονομιών που θα συνδέει το τουριστικό προϊόν σε όλες του τις εκδοχές με τον αγροδιατροφικό κλάδο, την εστίαση και την παροχή υπηρεσιών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.