Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Σεμινάριο σωματικού θεάτρου στην Αλόννησο

Στα πλαίσια αυτού του σεμιναρίου, έχοντας ως κεντρικό άξονα το «Άσμα Ασμάτων» και ως εργαλεία ασκήσεις και τεχνικές του σωματικού θεάτρου, θα γίνει απόπειρα για μια θεατρική προσέγγιση των εννοιών «Ένωση» και «Χρόνος».
Πότε «σταματά» ο χρόνος; Είναι γραμμικός ή κυκλικός; Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν με την πάροδό του και ποια είναι η δύναμη της στιγμής; Σε μια περίοδο, που οι βασικές κοινωνικές δομές, καθώς και η ίδια η Γη, κλονίζονται και αλλάζουν, η « Ένωση» παρουσιάζεται ως κλειδί για την επιβίωση και την εξέλιξη.

Το «Άσμα Άσμάτων», ένα από τα πιο σημαντικά κείμενα της παλαιάς Διαθήκης, που υμνεί τη δύναμη της φύσης και του Έρωτα, μας χαρίζει τη δυνατότητα μιας διαδρομής προς την απελευθέρωση και τη γιορτή. Στην πορεία αυτή θα μας συνοδεύσουν τεχνικές αναπνοής, ασκήσεις επικοινωνίας και ετοιμότητας, αυτοσχεδιασμοί, ρυθμική αγωγή και διδασκαλία του μέτρου στην εκφορά του Λόγου, καθώς και προτάσεις των συμμετεχόντων που αφορούν σε σχετικά με το περιεχόμενο κείμενα ή μουσικές. Στόχος είναι, στο τέλος του σεμιναρίου να δημιουργηθεί ένα θεατρικό δρώμενο, που θα παρουσιαστεί σε κοινό.

Διδασκαλία: Μαίρη Παππά

Καλλιτεχνική οργάνωση: Χριστίνα Κοττώρη

30 Ιουλίου - 4 Αυγούστου 2014, Αλόννησος

Ώρες σεμιναρίου: 3ώρες επί 6 ημέρες
Συμμετοχή : 70 ευρώ
Πληροφορίες: 6974349525

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.