Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τροφοφάρμακο το δαμάσκηνο Σκοπέλου

Τον καθηγητή με μεγάλη εμπειρία στις "σούπερ τροφές" ΔρΓιώργο Ζακυνθινό συνάντησε σήμερα στην Σκόπελο η εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» και είχε συζήτηση μαζί του για το μοναδικό δαμάσκηνο Σκοπέλου. Ο καθηγητής, ο οποίος επισκέπτεται για δεύτερη φορά το νησί επανέλαβε ότι η παραμελημένη γεωργική παραγωγή μπορεί να συνδεθεί με την μεταποίηση και τον τουρισμό και να έχει άριστα αποτελέσματα.
Το ξανθό δαμάσκηνο περιέχει ουσίες που
προλαμβάνουν την ωχρά κηλίδα
Ο Δρ. Ζακυνθινός τόνισε ότι «δεν έχει δοθεί η κατάλληλη προσοχή και δημοσιότητα σε αυτό το μοναδικό προϊόν που λέγεται “δαμάσκηνο Σκοπέλου”. Το δαμάσκηνο έχει μεγάλη διατροφική αξία και μπορούμε να το κατατάξουμε στα τροφοφάρμακα, να δώσουμε μια τέτοια βαρύτητα στο προϊόν σας, αρχίζοντας έτσι και την μεταποίησή του.

Τα τροφοφάρμακα (super foods) παρουσιάζουν ανοδική τάση και έχουν πλέον τους μεγαλύτερους τζίρους. Το 2016 αυτός ο τζίρος θα φθάσει τα 650 δισ.$ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ανάπτυξη της καλλιέργειας θα μπορούσε να συνδεθεί με τον Τουρισμό και την παραγωγή μεταποιημένων προϊόντων...»
  • Ρεπορτάζ από την συνάντηση των καθηγητών Βαγγέλα, Παπαχατζή και Ζακυνθινού με τον νέο Δήμαρχο Σκοπέλου Χρήστο Βασιλούδη σε επόμενη ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.