Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Σκόπελος με τα μάτια του Ζάχου Σταμούλη

Μας γράφει ο φωτογράφος Ζάχος Σταμούλης:
«Ένα video με διάρκεια 15λ. και 300 φωτογραφίες του νησιού, εμπλουτισμένο με καταπληκτική ελληνική μουσική και ποιότητα full high definition εξαιρέθηκε από το νέο site του Δήμου Σκοπέλου εντελώς αψυχολόγητα και προκλητικά μπορώ να πω!..
Και λέω εγώ τώρα... μήπως ενοχλούσε που το μισό φωτογραφικό μου υλικό προέβαλλε το "άλλο" μισό νησί που μεθοδικά εξαιρείται προβολής εδώ και χρόνια;
Θα ήθελα μια απάντηση από τους διαχειριστές του site ή τους υποδείξαντες για την αφαίρεση του συγκεκριμένου video!»

24 σχόλια:

  1. Το video αυτό είναι πόλυ καλή δουλεία.
    Προβάλει όλα τα μέρη του νησιού σεδιάφορες εποχές του χρόνου και όχι μόνο την χωρα της Σκοπέλου όπως θέλουν μερικοί.
    Γι'αυτό το λόγο δεν το βάλανε και στο site skopelos.gr.
    Πιστεύω να προβληθεί ανάλογα το συγκεκριμένο video γιατί αξίζει.
    Οπως επίσης πιστεύω στο skopelos.gr να είναι σύμφωνα με την γνώμη του δημοτικού συμβουλίου και όχι να βαζει ότι θέλει ο κάθε τεχνικός που το χειρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ έχουμε μπλέξει τι είναι video και τι είναι slideshow. Οταν κάποιος θέλει να δείξει φωτογραφίες και τις βάζει σε video τότε μοιραία η ποιότητα της φωτοφραφίας θα είναι υποδεέστερη.

    Για το αν δε μπήκε στο site επειδή προβάλεται όλο το νησί, τι να πω ? Τελείως αβάσιμος ισχυρισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι γελοιότητες (συγνώμη κιόλας) είναι αυτές μωρέ; <> Το νησί είναι ΈΝΑ κ.Σταμούλη. Κάτι άλλο θα φταίει που δεν έβαλαν το βίντεο σας. Ότι και να συμβεί αυτή η καραμέλα με την "άλλη πλευρά".. Μέχρι και δήμαρχο από την "άλλη πλευρά" βγάλαμε,τι άλλο να κάνουμε δηλαδή; Αφήστε τις μιζέριες και τις κακίες, μην σπέρνετε την διχόνοια κυρίως στην νεολαία, μπας και πάμε μπροστά σαν τόπος επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί θα έπρεπε να υπάρχουν οπωσδήποτε στο site οι φωτογραφίες και το βίντεο του κ. Σταμούλη, τον οποίο μια ζωή ξέρουμε ως ταξιτζή? Τις αγόρασε ο Δήμος? του το υποσχέθηκε κάποιος? Τώρα ή η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όπου είχε και μέσον?
    Εντάξει ωραίες είναι αλλά ο κ. Σταμούλης δεν είναι ούτε ο μοναδικός, ούτε ο καλύτερος φωτογράφος του νησιού. Προς τι η φασαρία ? Ας αφήσει το κυνήγι μαγισσών και ας μας δώσει κι άλλα στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που μας "ενοχλεί" είναι το επαγγελμα που γνωρίζουμε ότι κάποιος εξασκεί (ταξιτζής, λογιστής, τουριστικά είδη) ή οι κατηγορίες που τον βαραίνουν, για να πούμε ότι η δουλειά του και η ματιά προσέγγισης ως φωτογράφου αξίζει ή δεν αξίζει ανάλογα με τι από αυτά κάνει? Ο κ.Σταμούλης μπορεί να μην είναι ο μοναδικός , πως θα μπορούσε άλλοστε, φωτογράφος του νησιού , σίγουρα όμως η ματιά του ξεχωρίζει και εργάζεται με μεγαλο επαγγελματισμό από ότι ίσως κάποιοι άλλοι της κατηγορίας. Όσο για το κυνήγι των μαγισσών...αυτό ανήκει στον μεσαίωνα . Τα στοιχεία που ζητάτε...είναι τεχνικής φύσεως? γίνετε ποιο σαφής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι φωτογραφίες σε full screen έχουν απαράδεκτη ανάλυση (το 480χ300 δεν είναι fullHD.). Η μουσική μου θυμίζει αποτυχημένα σποτάκια της δεκαετίας του '80 ενώ οι περισσότερες μοιάζουν σαν να τραβήχτηκαν την ίδια μέρα/ώρα και είναι επαναλαμβανόμενες. Λίγη περισσότερη ποιότητα δεν θα έβλαπτε αν θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι πολύ καλό που αγαπάμε όλοι το νησί μας και νοιαζόμαστε γι’ αυτό.
    -
    Το video του κου. Ζάχου Σταμούλη αναρτήθηκε στο www.skopelos.gov.gr πριν 3 μήνες και παραμένει εκεί έκτοτε. Μπορείτε να το δείτε στην Ενότητα → Ο Δήμος Σκοπέλου, και στην Κατηγορία → Οι 3 Κοινότητες του Δήμου Σκοπέλου (www.skopelos.gov.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=514&Itemid=618 )
    -
    Σε ότι αφορά το ΝΕΟ SITE του Δήμου (το www.skopelos.gr) το οποίο βγήκε στον «αέρα» μόλις την Τετάρτη 25 Μαΐου 2011 είναι ακόμα ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, μπορείτε να δείτε το ΙΔΙΟ ίδιο video στην Ενότητα > Πληροφορίες και στη σελίδα → Το Νησί / Video (www.skopelos.gr/gr/information/island-video.htm).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν καταλαβαίνω τον καημό του κ Σταμούλη.
    Να ζητήσω και εγώ να βάλει ο δήμος στο site του δικές μου φωτογραφίες (μια χαρά ωραίες είναι) - και όποιου άλλου θέλει και αν δεν μπούνε να παραπονεθώ δημόσια για διακρίσεις.
    Μετά πάλι, μάλλον τον έπιασε πρεμούρα για κάποιο λόγο γιατί όπως διαβάζω στο σχόλιο 3¨42 το βίντεο υπάρχει ήδη.
    Ας μπει σε τελική ανάλυση το βίντεο του κ Μπελτζενίτη (με την άδειά του) που είναι πραγματικό βίντεο -επαγγελματικό- και καλής ποιότητας και όχι μια προσωπική διαφήμιση σε ένα αμφιβόλου ποιότητας σλαιντσοου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις 14.00 σημερα ενημερωθηκα τηλεφωνικα από τον Δημο ότι το skopelos.gr είναι ακομα υπο κατασκευη και ενημηρωνετε καθημερινα με υλικο υπονοωντας ότι από σε στιγμη σε στιγμη θα αναρτηθει και το youtube.
    Επισης μου διευκρινιστηκε ότι το skopelos.gr δεν ανηκει στον στον Δημο Σκοπελου αλλα είναι ιδιωτικη ιστοσελιδα η οποια εχει αναλαβει την διαφημιστικη-τουριστικη προωθηση του νησιου.
    Αυτό φυσικα αντιφασκει με την εντυπωση –διαβεβαιωση του δημαρχου μεσα από το προσωπικο του μηνυμα διατυπωνοντας: «Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Δήμου Σκοπέλου.”
    Επισης αντιφασκει με το διαφημιστικο banner του νεου site που υπογραφει ο Δημος Σκοπελου και παραπεμπει στο skopelos.gr
    Αυτό το σκηνικο μας αφησε να εννοήσουμε ότι το www.skopelos.gov.gr αντικατασταθηκε από το ανανεωμενο www.skopelos.gr
    Ως εκ τουτου διαπιστωσα ότι στο νέο site εκλειπει το δικο μου video/slideshow ενώ δεν εξελειπε από το παλιο που ακομα υφιστατε www.skopelos.gov.gr
    Θελω να ευχαριστησω τους διαχειριστες για την προσφατη αναρτηση της φωτογραφικης μου παρουσιασης στο νέο skopelos.gr
    Σκοπος μου δεν είναι η αυτοπροβολλη αλλα η δικαιη προβολλη ολοκληρου του νησιου από ακρη σε ακρη!
    Οι φωτογραφιες που παρουσιαζω είναι αποτελεσμα προσπαθειας πολλων ετων προσπαθωντας να αποτυπωσω το κάθε σημειο όπως του αρμοζει επιλεγοντας σχολαστικα καιρικες συνθηκες, φωτισμο, χρωματα, ατμοσφαιρα και συναισθημα!
    Σεβομαι το χωρο που μεγαλωσα και ζω καθως και τους ανθρωπους του προσπαθωντας παντοτε μεσα από τη ματια μου να εκφρασω το μεγαλειο αυτου του τοπου και να το μεταδωσω στον παρατηρητη των εικονων μου.
    Το συγκεκριμενο youtube που εμφανιζετε είναι αναλυσης 480p
    Το αντιστοιχο του FullHD 1080p (http://www.youtube.com/watch?v=WNKKMzwsIYY&playnext=1&list=PL9649DE930D8DFC10 ) το εχω ηδη στειλει στον Κο Δημαρχο να το προωθησει στους διαχειριστες του site ελπιζοντας ότι θα αναρτηθει η υψηλης ποιοτητας εκδοση!
    Να σημειωσω ότι η μουσικη που επελεξα είναι των μεγαλυτερων Ελληνων συνθετων εκτελεσμενη από τους μεγαλυτερους Ελληνες μουσικους!
    Οι νοτες παραπεμπουν σε μια «χαμενη» Ελλαδα που λατρεψε ολη η υφηλιος και νομιζω ότι ωφειλουμε ολοι να θυμομαστε να αγαπαμε και να την εχουμε ως προτυπο που πρεπει να μεταφερουμε στα παιδια μας!!
    Ευχαριστω ολους για τα σχολια σας και τις παρατηρησεις σας!

    Ζαχος Σταμουλης
    (Ταξιτζης-Φωτογραφος και πανω απ'ολα Σκοπελιτης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aγαπητέ Ζάχο όλα τα www.πόλη, χωριό, ή νησί.gr ανήκουν στους αντίστοιχους δήμους και μόνο σε αυτούς.
    Άρα και το www.skopelos.gr ανήκει στο δήμο Σκοπέλου. Το έχουμε γράψει και παλαιότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τοτε καταληγουμε οτι εγινε δυσνοηση στη συνομιλια μου με την υπαλληλο!
    Ζαχος Σταμουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ λοιπόν με την παρεξήγηση...
    ΟΛΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ!!!!) ΑΡΧΙΖΑΜΕ ΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ SITE
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΕ (ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ) ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΜΕΡΑΚΗ ΑΠΟ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΒΛΕΠΩ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΣΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ,,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ,,ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ,, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,,. ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ,,ΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ!!!!... ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα συμφωνήσω με τον Τίγρη και θα παρατηρήσω επίσης πως με μερικές λίγες εξαιρέσεις οι φωτογραφίες είναι ερασιτεχνικές - δεν ξέρω αν είναι επαγγελματίας ο άνθρωπος. Εγώ (σαν ερασιτέχνης) έχω καλύτερες (προσωπική άποψη πάντα, αλλά και πολλών άλλων) και δεν ζήτησα ποτέ να μπουν σε κανένα site. Οπότε μάλλον πρόκειται όπως προαναφέρθηκε για την αυτοπροβολή του κ Σταμούλη παρά για την προβολή του νησιού. Αν καιγόταν και ήταν σωστός θα έκανε παράπονα μόνο για την έλλειψη προβολής της άλλης πλευράς και δεν θα ανέφερε το βίντεο.
    Οι μεγαλύτεροι συνθέτες και οι μεγαλύτεροι μουσικοί μάλλον εννοεί ηλικιακά. Χάθηκε ο Ξυντάρης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κύριε Σταμούλη αν αποφασίσατε να παριστάνετε το φωτογράφο αυτό δεν θα πεί οτι είστε κι ολάς. Εν πάσι περιπτώση δεν αμφισβιτώ οτι οι φωτογραφίες ειναι αρκετά καλές σχεδόν ξεπερνάνε τον ερασιτεχνισμό. Το βίντεο σας όμως είναι απαράδεκτο, προφανώς είναι κακέκτυπο σοβαρών διαφημιστικών βίντεων μόνο που αυτό δεν είναι βίντεο αλλά shlide show και δικό σας διαφημιστικό μάλιστα....Οσο για τη μουσική.... παραπέμπει σε ελληνική ταβέρνα της Αμέρικας δεκαετία του 70 .Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι κ. Σταμούλη.

    Ο βροχοποιός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι γκρίνια είναι αυτή; Που να έρθει και ο δύσκολος Οκτώβρης... Θα φαγωθούμε μεταξύ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Φωτογραφικές εξυπνάδες»!
    Οι «ειδικοί» σχολιάζουν ανώνυμα!
    Κάθε κλικ έχει την αξία του.
    Απαθανατίζει μια στιγμή μοναδική, αυτή που «βλέπει» ο καθένας μας.
    Αντικειμενικά καλό δεν υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάθε κλικ όντως έχει την αξία του, δεν είναι τυχαίο που κάποιες φωτογραφίες κερδίζουν το θαυμασμό μας και δεν μπορούμε να ξεκολήσουμε τα μάτια μας απο πάνω τους.Στην επιλογή φωτογραφιών για το site, δεν είναι το ζητούμενο η μοναδική στιγμή που βλεπει ο καθένας μας (Σταμούλης Ζάχος)αλλά η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών από όλους τους φωτογράφους του νησιού μας (όχι μόνο από τον κ.Σταμούλη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητοι κυριοι/ες το slideshow ειναι κατι εντελως διαφορετικο ως προς την κατασκευη του και την προβολλη του και αναπαραγεται απο ειδικους players π.χ. flash και τους συναφεις του.
    Οτι αναπαραγεται μεσω youtube ειναι 100% video και κατασκευαζεται απο προγραμματα editing video σε μορφες αρχειων mpg2, mpeg4, etc...!
    Το οτι προβαλλεται στατικη εικονα και οχι κινουμενη δεν εχει καμια σημασια στην προκειμενη!
    Μπορω και μιλω τεχνικα και εμπεριστατωμενα επειδη εχω τη γνωση και προκαλω καθε σοβαρο ερασιτεχνη η επαγγελματια του χωρου να το διαψευσει!
    Ελπιζω να διαφωτισα τους αδαής!
    σας ευχαριστω!
    Ζαχος Σταμουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δεν σταματάει η ιστορία εδώ... Είχατε λυσάξει γιατί δεν έχει η Σκόπελος site (gr) και τώρα που απέκτησε κρίνετε και σχολιάζετε το περιεχόμενό του.Η δουλειά του καθενός πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη αφού μόνο σκοπό έχει την προβολή του νησιού μας.Εδώ δεν γίνεται διαγωνισμός για την καλύτερη φωτογραφία.
    Ντροπή...ξεφτιλιζόμαστε διεθνώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οτι το slideshow είναι σε μορφή βίντεο (.avi, wmv κλπ) και οτι κατασκευάζεται απο προγραμματα editing video με κωδικοποιητές αρχείων mpg2, mpeg4, etc δεν παύει να είναι ουσιαστικά ένα slideshow με μουσική!

    βίντεο = κινούμενες εικόνες. Το βίντεο καταγράφεται απο βιντεοκάμερες ή άλλα μέσα καταγραφής κινούμενης εικόνας.
    Άλλο το βίντεο και άλλο οι φωτογραφίες.
    απο το νετ: video: (adj.) (1) Refers to recording, manipulating, and displaying moving images, especially in a format that can be presented on a television.

    Ακόμα και όταν οι εικόνες (φωτογραφίες) είναι συνεχόμενες, με ελάχιστη χρονική διαφορά μεταξύ τους (από 0,1 δευτ. εώς και λεπτά) και προβληθούν συνεχόμενα (24, 25, ή 30 καρέ το δευτερόλεπτο)παρόλο που είναι κινηματογραφική τεχνική, ονομάζεται time-lapse και όχι βίντεο
    οπότε δεν έχετε και πολύ μεγάλες γνώσεις.
    Ένας αδαής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αν θελετε να το πειτε slideshow η παρουσιαση πειτετο.
    Το αρχειο ειναι video και αντιστοιχο της μορφης wmv που αναφερατε που σημαινει windows media video!
    δεν ισχυριστηκα οτι ειναι καταγραφη βιντεοκαμερας.
    ειναι παρουσιαση φωτο σε μορφη βιντεο και ημουν σαφης
    ευχαριστω
    Ζαχος Σταμουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Άσχετο με την όλη αντιπαράθεση και εκτός θέματος. συμφωνώ με τον παραπάνω. Σλαιντσοου βίντεο είναι.
    Σωστός ο 8¨41. Ότι μπορεί ο καθένας για την προβολή του νησιού ας το κάνει και ας προβληθεί το νησί επιτέλους !
    Ρεζίλια γινόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Eυχαριστούμε για την συμμετοχή. Τα σχόλια σε αυτή την ανάρτηση κλείνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή