Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Αντισεισμική Άμυνα Σχολικών Μονάδων

Στο σεισμό η γνώση αποτελεί την πιο ισχυρή
και αποτελεσματική ασπίδα προστασίας

Σήμερα, Τετάρτη 12 Μαϊου 2010 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία Σεμινάριο Επιμόρφωσης στο Πεπαρήθειο Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου με θέμα: «Αντισεισμική Άμυνα Σχολικών Μονάδων», με πρωτοβουλία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκοπέλου σε συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και τον Ο.Α.Σ.Π. του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Νομαρχίας Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Τσαμπάζης και ο Αντιδήμαρχος Σκοπέλου και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Πατσής Γεώργιος.
Εισηγήσεις παρουσίασαν:
• Ο Δρ. Μώκος Βασίλης, Πολιτικός Μηχανικός Ο.Α.Σ.Π. με θέμα: «Συμπεριφορά κτιριακών κατασκευών στη σεισμική δράση».
• Η κ. Ιωακειμίδου Αναστασία, Τοπογράφος Μηχανικός Ο.Α.Σ.Π., με μεταπτυχιακό τίτλο στην πρόληψη και διαχείριση φυσικών καταστροφών.
Στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του νησιού παρουσιάσθηκαν βασικές γνώσεις σχετικά με τους σεισμούς από τον κ. Μπάκα Κώστα, Πολιτικό Μηχανικό του Ο.Α.Σ.Π., ο οποίος τους ανέλυσε επίσης και το θέμα: «Επιπτώσεις των σεισμών στο έδαφος και σε μεγάλα τεχνικά έργα».
Το Σεμινάριο ολοκληρώθηκε:
• Με τη συζήτηση για θέματα πρόληψης και ετοιμότητας μεταξύ των εισηγητών,  Εκπαιδευτικών, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, Μηχανικών, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Τοπικών φορέων, Εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Εθελοντικής Ομάδας ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σκοπέλου.
•  Με την παραλαβή βεβαιώσεων συμμετοχής.
Ελπίζουμε ότι με τη συμμετοχή όλων, ο σκοπός του Σεμιναρίου θα επιτευχθεί απόλυτα, δίνοντας το μήνυμα ότι «στο σεισμό η γνώση αποτελεί την πιο ισχυρή και αποτελεσματική ασπίδα προστασίας».
Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Σκοπέλου

1 σχόλιο:

  1. Οι σεισμοί, όσο κι αν οι σεισμολόγοι υποστηρίζουν ότι μπορούν να τους προβλέψουν, σε μια σεισμογενή περιοχή όπως είναι η δικη μας ναμίζω ότι είναι κάτι που δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί. Αδιάψευστα αυτό έχει φανεί στο παρελθόν.
    Σίγουρα η γνώση για το πως πρέπει να συμπεριφερθούμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι ασπίδα προστασίας. Θεωρώ όμως ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Χρειάζεται προτίστως να γίνονται, ακόμα και προληπτικά, έλεγχοι από ειδικούς επιστήμονες στα κτίρια, ειδικά όταν έχουν κάποια παλαιότητα και κυρίως όταν σ' αυτά στεγάζονται παιδιά. Επομένως ιδιαίτερα για τα σχολεία θα πρέπει να υπάρχει ανάλογο ενδιαφέρον έτσι ώστε, εκτός από τη γνώση, να έχουμε και τη σιγουριά ότι τουλάχιστον εκεί δε θα υπάρχει κίνδυνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.