Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Παρέμβαση Κ. Καρτάλη για  τους νησιωτικούς  Δήμους Μαγνησίας 

Με παρέμβαση  του προς τον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης αναφέρεται στο σχέδιο Νόμου για τη νέα  διοικητική οργάνωση της Ελλάδος  (Καλλικράτης) και επισημαίνει την ανάγκη για τη συμπερίληψη των Σποράδων στην ειδική αναφορά που γίνεται για τους νησιωτικούς Δήμους των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Ιονίου. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, οι νησιωτικοί δήμοι αποκτούν αυξημένες αρμοδιότητες που τους επιτρέπουν την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομιών και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των νησιωτών.  
Στις αρμοδιότητες αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: η προώθηση της συγκρότησης ομάδων παραγωγών, η χορήγηση αδειών ίδρυσης συσκευαστηρίων νωπών αλιευμάτων και εργαστηρίων συσκευασίας και μεταποίησης, η υλοποίηση των προγραμμάτων υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η υλοποίηση προγραμμάτων αξιοποίησης των ήπιων μορφών ενέργειας, η χορήγηση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας εφεδρικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής σε ιδιώτες, ο έλεγχος τιμών, η επάρκεια και ομαλή λειτουργία της αγοράς, ο καθορισμός των υπεραστικών γραμμών λεωφορείων, της αφετηρίας, της διαδρομής, των στάσεων και του τέρματος κάθε λεωφορειακής γραμμής Κ.Τ.Ε.Λ. εντός του νησιού, η κατασκευή, η συντήρηση και ανακαίνιση των οδών των οποίων η συντήρηση ανήκει στην αρμοδιότητα της κρατικής περιφέρειας και των αντίστοιχων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, ο καθαρισμός και η αστυνόμευση των ρεμάτων, η συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με το Ε.Κ.Α.Β. για την αρτιότερη οργάνωση της αερομεταφοράς ασθενών, κ.α. 

2 σχόλια:

  1. Οι Δημαρχαίοι και οι παρατρεχάμενοι τους, καλά θα κάνουν να μην φωνάζουν ότι τα χρήματα του Καλλικράτη δεν αρκούν. Για έναν πολύ απλό λόγο. Η πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση είναι η μητέρα της φαυλότητας. Κάθε χρόνο η έκθεση του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το αποδεικνύει περίτρανα, με πλείστα όσα περιστατικά. Αντί να φωνασκούν τώρα ότι δεν φθάνουν τα χρήματα και δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι, καλά θα κάνουν να πάρουν χαρτί και μολύβι και να υπολογίσουν πόσα έχουν κατασπαταλήσει σε έργα χωρίς νόημα, πόσα από αυτά τα έργα έχουν κατατμηθεί για να μην υπόκεινται σε διαγωνισμούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο νησι μου γνωριζω πωs εχει μεγαλεs ευκαιριεs αναπτυξηs. Και Κινεισειs σαν του κυριου καρταλη ειναι καλεs αρκει να γινουν σωστα στην ΣΚΙΑΘΟ δεν χρειαζομαστε σωτηρεs την ησυχια μαs θελουμε. Και οχι εμποδια οπωs αυτα που θα ερθουν σε λιγεs μερεs απο τον βολο ΙΚΑ ΣΔΟΕ ΑΓΡΟΝΟΜΙΑ και οποιοσδηποτε αλλοs ελεγκτηs.Τον χειμωνα δεν ηρθε κανειs να δει πωs περναμε με τα μαγαζια αδεια με λογαριασμουs απληρωτουs με τιs τραπεζεs να γυριζουν το κεφαλι με σπιτια να βγαινουν στον πλυστηριασμο.Η σεζον δεν ξεκινησε ακομα και ειναι 27 Μαιου, οι εκλογεs φθανουν ζηταμε την ησυχια μαs και τα αυτονοητα πωs ειμαστε νησι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.