Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Περιβαλλοντικές ομάδες Γυμνασίου Σκοπέλου

Την Τρίτη 11 Μαΐου οι περιβαλλοντικές ομάδες του Γυμνασίου Σκοπέλου παρουσίασαν τα προγράμματα που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2009-2010. Οι δύο ομάδες, με τίτλο "Τα μονοπάτια της Σκοπέλου" και "Αειφόρο Αιγαίο: Το νησί μου - ένα καράβι που ταξιδεύει στο χρόνο" παρουσίασαν σε γονείς, καθηγητές και συμμαθητές τα αποτελέσματα των εργασιών και της έρευνάς τους σχετικά με την καταγραφή των μονοπατιών, την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του νησιού αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το νησί να αξιοποιήσει τους πόρους του, φέρνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες του πιο κοντά στο περιβάλλον και καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση των πολιτών. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα παρουσίασαν, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα, φωτογραφίες και βίντεο από τις πεζοπορίες, από την περιβαλλοντική επίσκεψη που πραγματοποίησαν το Μάρτιο στην Άμφισσα στα πλαίσια του προγράμματος αλλά και από την περιβαλλοντική δράση "Καθαρά Δάση" που πραγματοποιήθηκε στο νησί την Παρασκευή 7 Μαΐου και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με το κοινό.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να συνομιλήσουν με παραγωγούς βιολογικών προϊόντων και άλλους ειδικούς και να γνωρίσουν το νησί τους "εκ των έσω". Η ημερίδα αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να θυμηθούν παραδοσιακά επαγγέλματα του νησιού που τείνουν να εξαφανιστούν, να γνωρίσουν καλύτερα τις αρχιτεκτονικές και άλλες ιδιαιτερότητες του τόπου, ενώ στο τέλος οι μαθητές και μαθήτριες της ομάδας "Αειφόρο Αιγαίο" πρόσφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους χειροποίητες σκοπελίτικες τυρόπιτες που έφτιαξαν οι ίδιοι, στα πλαίσια της καλύτερης γνωριμίας τους με τα τοπικά προϊόντα.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια.

2 σχόλια:

  1. Δημήτρης Ντακούλας12 Μαΐου 2010 στις 7:58 μ.μ.

    Επειδή ένα μπράβο δε φτάνει, ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που συμμετείχαν!
    Φάνηκε πόσο το διασκέδασαν και συμμετείχαν όλα ενεργά. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και προσωπικά το διασκέδασα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
    Συγχαρητήρια και σε όσους συναδέλφους που ανέλαβαν και συντόνισαν την όλη προσπάθεια με ζήλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι από μένα μπράβο στα παιδιά και στους δασκάλους τους, που με αγάπη τα περιβάλλουν, είναι ό,τι μας έχει απομείνει για να μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε!..
    Αγγελάκι(ενίοτε διαβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.