Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Καλό μήνα!

7 σχόλια:

  1. Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι.
    ___________________________________________________

    1 Μαΐου 1886, Σικάγο
    Εργατικά συνδικάτα ξεκινούν απεργία με αίτημα τη μείωση ωρών εργασίας από 10 και 12 σε 8 και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η απεργία συνεχίζεται με αποτέλεσμα αρκετούς νεκρούς (λίγες μέρες αργότερα) και καταδίκη σε δημόσιο απαγχονισμό σε 3 από τους αναρχικούς συνδικαλιστές οργανωτές.

    1893, 1η Ελληνική Εργατική Πρωτομαγιά
    Γιορτάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Κυριακή 2 Μαίου 1893, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με βασικά αιτήματα: α) Την Κυριακή να κλείωσι τα καταστήματα και τα εργοστάσια καθ' όλην την ημέραν και οι πολίται να αναπαύονται. β) Οι εργάται και οι μισθωτοί να εργάζονται 8 ώρες την ημέραν. γ) Να απονέμεται σύνταξις εις τους εκ της εργασίας παθόντας και καταστάντας ανικάνους, προς συντήρησιν εαυτών και της οικογενείας των. δ) Να καταργηθώσιν αι θανατικαί εκτελέσεις. ε) Να καταργηθεί η διά χρέη προσωπική κράτησις. Διοργανωτής ήταν ο Σταύρος Καλλέργης και ο Κεντρικός Σοσιαλιστικός Σύλλογός του.

    1 Μαΐου 1908, Αθήνα
    Έπειτα από επιθυμία του βασιλιά Γεώργιου Α', απολύονται όλοι οι ηθοποιοί και το προσωπικό του Βασιλικού Θεάτρου.

    1 Μαΐου 1909, Μονεμβασία
    Γεννιέται ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος, που δημοσίευσε πάνω από 100 ποιητικές συλλογές και συνθέσεις, 9 μυθιστορήματα, 4 θεατρικά έργα, μελέτες, πολλές μεταφράσεις, χρονογραφήματα και άλλα δημοσιεύματα.

    1 Μαΐου 1919, Ελλάδα
    Η Εργατική Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε 12 πόλεις πανελλαδικά. Ο εορτασμός της αποτελεί και την αφορμή για μια κρίση στη ΓΣΕΕ (ιδρύθηκε το 1918) που οδηγεί σε διάσπαση.

    1 Μαΐου 1936, Θεσσαλονίκη
    Μεγάλη απεργία Καπνεργατών. Περιπολίες πεζών και έφιππων στρατού και χωροφυλακής, από το άλσος Μπεχτσινάρ ως το Σέιχ Σου, τρομοκρατούν τον πληθυσμό. Η απεργία συνεχίζεται και λίγες μέρες αργότερα η φωτογραφία νεκρού διαδηλωτή γίνεται αφορμή για να γράψει ο Γιάννης Ρίτσος τον Επιτάφιο.

    1 Μαΐου 1944, Καισαριανή
    Ελλάδα, Κατοχή. Από το κτήριο μελλοθανάτων του Στρατόπεδου στο Χαϊδάρι μεταφέρονται 200 άτομα και εκτελούνται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. Τα πτώματα μεταφέρονται ζεστά σε καμιόνια και τα περνούν μέσα από το συνοικισμό, με το αίμα να τρέχει ποτάμι.

    1 Μαΐου 1970, Καμπότζη
    Στη διάρκεια της 9-χρονης επέμβασης-γενοκτονίας της Αμερικής στο Βιετνάμ, ο πόλεμος εξαπλώνεται σ' όλες τις χώρες της Ινδοκίνας. Αμερικανικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Καμπότζη με απόφαση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον. Στόχος η εξάλειψη κομμουνιστικών θυλάκων στα σύνορα της χώρας και απώτερος σκοπός η ασφαλής διαφυγή των στρατευμάτων από το νότιο Βιετνάμ.

    1 Μαΐου 1976, Αθήνα
    Σκοτώνεται ο Αλέξανδρος Παναγούλης, λίγες μέρες πριν την αποκάλυψη των φακέλων που περιείχαν αποδείξεις σε βάρος ορισμένων πολιτικών που συνεργάστηκαν με την χούντα.

    1 Μαΐου 2000, Ουάσιγκτον
    Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του επικρίνει την Ελλάδα, σχετικά με το θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας για το 1999 και τη συχνότητα των επιθέσεων κατά αμερικανικών στόχων.

    1 Μαΐου 2010, Ελλάδα
    Η τρόϊκα (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) σχεδιάζουν να επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό να παραιτηθεί του δικαιώματος να ζει φυσιολογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ο μήνας αυτός θα μείνει στην ιστορία της πατρίδας μας σαν ο μήνας της ξευτίλας, της υποτέλειας και της υποταγής. Η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ
    ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΕΣ"
    Αδελφοί Συνέλληνες. Τώρα που πέσανε πια όλες οιμάσκες, τώρα που η χώρα αυτή, για άλλους Πατρίδα, για άλλους χώρος επιχειρήσεων και για άλλους κερδοσκοπικός παράδεισος, κινδυνεύει όχι πλέον να πτωχεύσει αλλά να σβηστεί απ τον παγκόσμιο χάρτη κυριολεκτικά, σε ελάχιστα μονάχα χρόνια, τώρα λοιπόν που οικατεργάρηδες μέσα κι έξω απ τον τόπο, είναι τόσοι πολλοί, ας κοιταχτούμε στα μάτια, στα ίσα, κι ας κουβεντιάσουμε σταράτα και κάθετα.
    Γνωριζόμαστε όλοι σ' αυτό τον τόπο. Εννοώ κι εσάς τους 10.000 -δεν είσαστε περισσότεροι- κι εμάς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ. Απευθύνομαι σ εσάς, διότι εσείς κυβερνάτε εδώ και πολλά χρόνια τον τόπο. Αγοράζετε και εξαγοράζετε επίορκους, ανίκανους και φτωχομπινέδες πολιτικούς, -οι εξαιρέσεις, πασίγνωστες και φωτεινές δεν αρκούν να του μπάρουν τη ζυγαριά- φτιάχνετε νόμους και καθιερώνετε διατάξεις σύμφωνα με τα κλειστά δικά σας συμφέροντα, γράφοντας στα παλιά σας τα παπούτσια το λαό αυτής της χώρας.
    Απευθύνομαι σ' εσάς γιατί δεν είσαστε όλοι παλιοτόμαρα, η συντριπτική σας πλειοψηφία έχει σπουδάσει, συνήθως στο εξωτερικό, έχετε λάβει και ελληνική παιδεία.Πολλοί από σας είσαστε και αληθινά φιλοπάτριδες. Και βοηθάτε μακριά από τη δημοσιότητα.Κανείς δεν δικαιούται να σας βάλει σ' ένα καζάνι όλους μαζί, έτσι απλουστευτικά .
    Απευθύνομαι λοιπόν σ εσάς, γιατί ετούτες τις μέρες η Ιστορία μας η Ελληνική, μας χτυπάει τα τζάμια των παραθύρων, τη βλέπετε βουρκωμένη να κρεμιέται σαν την πρώτη τυχούσα πουτάνα στα περίπτερα...
    Κατ αρχήν, εσείς οι τραπεζίτες μας. Όπως η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδας ομολογεί, το ενεργητικό σας είναι 580 δις . Τα τελευταία χρόνια μονάχα, κερδίσατε 350 δις!
    Κι εσείς οι επιχειρηματίες μας. Τα «Νέα» γράφανε ότι έχετε 10.000 οφ- σορ εταιρίες και κάνετε κάθε χρόνο τζίρο, 500 δις!
    6.000 από σας χρωστάτε 15 δις στο κράτος! Αλλά τα ρέπος σας,γίνανε τα τελευταία χρόνια 277 δις! Και οι προθεσμιακές σας καταθέσεις στις τράπεζες είναι άλλα 136 δις! Και το επίσημο Ενεργητικό των επιχειρήσεών σας, έχει φτάσει στα 700 δις!
    Την ίδια ώρα αυτή η κυβέρνηση, έχει κιόλας ανακοινώσει τη χρηματοδότησή σας με 10 δις μέσω του ΕΣΠΑ, με άλλα 7,2 δις μέσω του Επενδυτικού Νόμου, με άλλα 6 δις μέσω των ΣΔΙΤ, ενώ άλλα 4 δις σας τα χαρίζει για
    τις πληρωμές των ασφαλιστικών εισφορών που οφείλετε!
    Τι άλλο θέλετε πια; ΄Ελεος!
    Εσείς οι εφοπλιστές μας, πάλι, το έλλειμμα των 30 δις για το οποίο πάμε να βουλιάξουμε έναν ολόκληρο λαό στη μιζέρια, ισοδυναμεί, με μια και μόνο παραγγελία σας για τη ναυπήγηση των νέων 777 ποντοπόρων πλοίων σας εντός του 2009!
    Όσο για σας αρχοντοδεσπότες, με την αμύθητη περιουσία που δεν μπορεί να μετρηθεί καν, τι να πει κανείς, οι αριθμοί χλωμιάζουν!
    Δισεκατομμύρια ευρώ, τεράστια φιλέτα της χώρας, χιλιάδες ακίνητα,κτήρια, μέγαρα, καταθέσεις, μετοχές, ΜΚΟ μαϊμούδες, λιβάδια,
    κοπάδια...
    Λοιπόν; Τι θα κάνουμε Κύριοι; Βλέπετε μια νεολαία ζαλισμένη, και με το δίκιο της. Βλέπετε την ξευτίλα, την υποτέλεια, την υποταγή, η Ελλάδα κινδυνεύει για πρώτη
    φορά μετά από την ΄Αλωση της Πόλης με μια καινούργια Άλωση.

    Θα το επιτρέψετε; Τι σόι αίμα κυλάει στις φλέβες σας; Πόσο νομίζετε ότι θα ζήσετε; Για τους απογόνους σας φροντίσατε δεν κινδυνεύουν για πολλές γενιές, τα είπαμε.

    Δεν υπάρχει ανάμεσα σας ένας Έλληνας μωρέ, μια αληθινή Ελληνίδα, να βουρκώσει επιτέλους, γαμώ τα λεφτά σας, γαμώ; Η πατρίδα κυλιέται σαν
    τσούλα στα πεζοδρόμια, οι κωλοσύμμαχοι βγάζουνε όλα τους τα κόμπλεξ,οι ανθέλληνες περιμένουν σαν κοράκια να μοιράσουν τις σάρκες μας, κιεσείς μετράτε τι ακόμα θα κερδίστε απ' αυτό το σαρακοφαγωμένο «νεοελληνικό» κρανίο;

    Ε, όχι λοιπόν, όχι! Εσείς κυβερνάτε! Κάντε κάτι. Τη σκόνη μονάχα να δώσετε, σώθηκε η πατρίδα. ΄Εχετε και τον τρόπο και τη δύναμη.
    Κρατείστε την Ελλάδα, γιατί φεύγει! Και δεν το θέλετε ούτε εσείς, που διαβάζετε την ιστορία, να σας σκατοψυχάνε οι μεταγενέστεροι! Δώστε
    στην Ελλάδα τη σκόνη από τα αμύθητα πλούτη σας, για να μην διαλυθεί η σκόνη της μνήμης σας κάποτε, στους πέντε ανέμους. Κάντε αυτό που
    πρέπει. Τώρα. Εσείς, και αμέσως!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο φίλε,αν και δεν διάβασα καλά αυτά που γράφεις γιατί είναι μια δύσκολη ώρα,με συγκίνησες,έβγαλες ψυχή.
    Μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Aντίσταση τώρα!"

    "Μετά τις περικοπές που ανακοινώθηκαν είναι φανερό ότι το δημόσιο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του προς εμάς. Όλα τα είδη στα σούπερ μάρκετ θα ανέβουν και το κράτος δεν θα μπορεί να παρέμβει. Από τον άλλο μήνα δεν θα μπορούμε όχι να ζήσουμε αλλά ούτε να επιβιώσουμε απλώς. Πώς θα πληρώσει ο κόσμος τις δόσεις των στεγαστικών δανείων? Μόνο ένα πράγμα μένει να κάνουμε εμείς οι ανήμποροι πολίτες...
    1. Να μην πληρώσουμε τους λογαριασμούς ΔΕΗ , ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ.
    2. Να μην πληρώσουμε για τους ημιυπαίθριους χώρους
    3. Να μην πληρώσουμε στην εφορία οτιδήποτε και αν χρωστάμε.
    4. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε τα δάνεια στις Τράπεζες.

    Τι θα μας κάνουν, θα μας κόψουν το ρεύμα το νερό και το τηλέφωνο? Θα μας γκρεμίσουν τα σπίτια ή θα μας βάλουν όλους φυλακή? ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ? Ολοι οι φορείς που διαβάζουν αυτές τις σειρές ας ξεσηκώσουν τον κόσμο να αντισταθεί σε αυτά που έρχονται. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να μένει σε ξενοδοχεία πανάκριβα. Δεν μπορεί να πληρώνει ο Ελληνικό λαός 130.000 ευρώ για να πάει αντιπροσωπεία στην Αμερική για γιορτές και φούμαρα όταν εδώ ψάχνουν τα σκουπίδια για να φάνε. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ , ΦΟΡΑΝΕ ΜΟΝΤΕΛΑΚΙΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΣΠΙΤΙΑ. ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ . "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την προκήρυξη 24ωρης απεργίας τη Δευτέρα 3 Μαΐου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προαναγγέλλοντας μάλιστα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.
    Επιπλέον, αποφασίστηκε έκτακτη σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ την ίδια ημέρα το απόγευμα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν «στη νέα ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους, στο εισόδημά τους, στην κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, στη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, στις ρυθμίσεις του «Καλλικράτη» και στις απολύσεις προσωπικού (τακτικού και συμβασιούχων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 5 Μαΐου 2010, Αθήνα
    Περίπου 150.000 άτομα συμμετείχαν σήμερα μαζικά σε μια από τις πιο δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις - πορείες που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες στην Αθήνα, ενάντια στα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα.
    Η ειρηνική διαδήλωση, λίγο πριν το τέλος της πορείας στη Βουλή, αμαυρώθηκε από τον άδικο και τραγικό θάνατο 3 νέων ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.