Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Παζάρι Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσπάθεια διοργάνωσης ενός παζαριού με πώληση μεταχειρισμένων αντικειμένων τα οποία συγκέντρωσαν τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου μαζί με τους δασκάλους τους και τον Σύλλογο Γονέων. Το παζάρι πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Μαϊου στο λιμάνι του Πατητηρίου στον χώρο του μικρού πάρκου.
Η όλη ιδέα ξεκίνησε από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού κ' Νηπιαγωγείου Αλοννήσου, για την συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση του Π.Σ. ενός νεαρού Αλοννησιώτη που αντιμετωπίζει ένα δύσκολο πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του φετινού χειμώνα  με αρχική πρωτοβουλία των συμμαθητών του όπου διοργάνωσαν κάποια πάρτυ και λαχειοφόρους συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία έστελναν στον συμμαθητή τους.

Παρακινούμενοι και άλλοι Σύλλογοι του νησιού όπως ο Ναυτικός Όμιλος που διοργάνωσε μια χοροεσπερίδα και λαχειοφόρο τον Μάρτιο και συγκέντρωσε ένα χρηματικό ποσό, ο Σύλλογος Γονέων προσπαθούσε να βρει ιδέες και δραστηριότητες έτσι εκτός από τον προφανή σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, να μπορέσει να εντάξει και τα παιδιά στην όλη διαδικασία.
Στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 19/3/2010 και συζητήθηκαν αυτές οι ενέργειες αποφασίστηκε να γίνει ένα παζάρι με πώληση διάφορων αντικειμένων που είτε δεν μας αρέσουν ή δεν μας χρειάζονται να δοθούν προς πώληση σε πολύ χαμηλή τιμή, μια δραστηριότητα που συνηθίζεται αρκετά στο εξωτερικό. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφο να βλέπεις μικρά παιδιά να διαλέγουν παιχνίδια τους για να τα δώσουν στο παζάρι, γονείς να διαλέγουν και να δίνουν διάφορα αντικείμενα στην πλειονότητα τους καινούργια  και αρκετά από αυτά σημαντικής αξίας.
Ο Σύλλογος Γονέων θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα και κυρίως τα παιδιά και γονείς εθελοντές, τους δασκάλους που πραγματικά αφιέρωσαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο, καθώς και όλους όσους έδωσαν αντικείμενα προς πώληση για το παζάρι. Θα θέλαμε ακόμη να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Αλοννήσου για την εγκατάσταση του παζαριού στο λιμάνι, το Λιμεναρχείο Αλοννήσου για την οριοθέτηση και φύλαξη του χώρου για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος, τα καταστήματα ΠΙΟ ΦΩΣ, ΑΡΓΙΛΟΥ ΤΕΧΝΗ, ΔΙΟΔΩΡΑ για την προσφορά διαφόρων αντικειμένων προς πώληση, τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής για την προσφορά εικόνων και βιβλίων και χρηματικού ποσού, καθώς και το Fundraising Group μιας ομάδας αλλοδαπών μονίμων κατοίκων της Αλοννήσου που μας προσέφεραν πολύτιμες συμβουλές για την υλοποίηση του παζαριού καθώς και αρκετά ρούχα και αντικείμενα προς πώληση.
Με μεγάλη ικανοποίηση ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού κ' Νηπιαγωγείου Αλοννήσου κατέθεσε σήμερα σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 2600€ που συγκέντρωσε από το παζάρι και την πώληση του DVD της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δημοτικού κ' Νηπιαγωγείου Αλοννήσου.

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτική πρωτοβουλία! Μακάρι να βρεί μιμητές και στο δικό μας νησί...
    Αγγελάκι(ενίοτε χαρούμενο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο στους Αλοννησιωτες!Στα δυσκολα ολοι μια γροθια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.