Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

REGATTA- «Ιστορικές Θάλασσες»

Στις 13 Μαΐου 2010, το απόγευμα ανοιχτά του λιμανιού της Σκιάθου έγινε η εκκίνηση των Αγώνων της Ιστιοδρομίας Tall Ships – REGATTA- «Ιστορικές Θάλασσες».
Για 24 ώρες η Σκιάθος έγινε το επίκεντρο μιας από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες διοργανώσεις εκπαιδευτικής ιστιοδρομίας, όπως είναι αυτές που για 54 χρόνια διοργανώνει η Sail Training International- S.T.I. (Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εκπαίδευση).
Ανοιχτά στο λιμάνι της Σκιάθου συγκεντρώθηκαν όλα τα μεγάλα εκπαιδευτικά ιστιοφόρα «Regatta» και το θέαμα που προσέφεραν ήταν φαντασμαγορικό. 
Ιστιοφόρα Εκπαιδευτικά Πολεμικών Ναυτικών, Σχολών Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και Ιδιωτικών Ιδρυμάτων και φορέων (23 σκάφη στο σύνολο) από διάφορες χώρες του κόσμου αγκυροβόλησαν Νότια της Σκιάθου το βράδυ της Τετάρτης για να είναι σ’ ετοιμότητα ν’ αποπλεύσουν το απόγευμα της 13ης Μαΐου για ν’ ακολουθήσουν την ιστορική διαδρομή της «Αργούς». Κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού απόλαυσαν  ένα  θέαμα μοναδικό.
Το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Διολέττας υποδέχθηκε τα άτομα που απαρτίζουν την S.T.I COMMITTEE (Sail Training International - Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εκπαίδευση- Επιτροπή) και τους συνόδευσε στο ξενοδοχείο τους, όπου φιλοξενήθηκαν. 
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους εξής:  
1]PETER NEWELL- RACE DIRECTOR
2] JUDY NEWELL
3] ROBIN SNOUCK HURGRONJE-CHAIRMAN RACE COMMITTEE
4] JANET GAUNTLETT- RACE DIRECTOR SECRETARY
5] BRIAN GAUNTLETT
6] HARRY ALLAWAY- ASSISTANT RACE DIRECTOR
7] ANN ALLAWAY
8] SUE PELLING- MEDIA MANAGER
Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμήν των μελών της επιτροπής της «REGATTA» στο ξενοδοχείο «PALACE».Ο Πρόεδρος της STI  ευχαρίστησε από μέρους του τον Δήμαρχο και όλους όσους συμβάλανε στην  εκδήλωση, τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στα 54 χρόνια της συγκεκριμένης Regatta που τα πλοία αυτά επισκέπτονται το Αιγαίο και την Μαύρη θάλασσα. Υπενθύμισε δε ότι οι αγώνες αυτοί έχουν ως κύριο σκοπό την διάδοση της ναυτικής παράδοσης και φέρνουν κοντά 16 διαφορετικούς λαούς από όλο τον κόσμο και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η συμμετοχή.
Κατά την εκκίνηση των Αγώνων της Ιστιοδρομίας Tall Ships «Ιστορικές Θάλασσες» στις 13 Μαΐου 2010 ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου διέθεσε 3 σκάφη ταχύπλοα για την  εξυπηρέτηση των μελών της επιτροπής  για να παρακολουθήσουν από κοντά την εκκίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.