Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δεν ενέκρινε η κα Γερακούδη...

Δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμού του Δήμου Σκιάθου η κα Πόπη Γερακούδη, η οποία υπέδειξε την αναμόρφωσή του, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις του δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο μπορεί να συμβεί και στον Δήμο Σκοπέλου, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα και καθυστερήσεις σε όσους προμηθευτές περιμένουν να πληρωθούν...

9 σχόλια:

  1. Από πότε ένα πρόσωπο διορισμένο από την πολιτική ηγεσία αποφασίζει για την τύχη των πολιτών των νησιών μας; Από πότε μια κυρία της οποίας το μεγαλύτερο προσόν είναι ότι έχει γιο γιατρό βάζει κατ' επανάληψη "Χ" στις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων θεωρώντας τον εαυτό της ανώτερο από τα νομίμως εκλεγμένα δημοτικά συμβούλια; Αφού τα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ διοικούν νομίμως τον τόπο μας, γιατί διενεργούνται εκλογές; Αυτή είναι η δημοκρατία που έχουμε; Επίφαση δημοκρατίας τη λέω εγώ. Με αυτή την απόφαση (και πολλές ακόμη) επιβεβαιώνεται η θεσμική ανωτερότητα της υπερπεριφερειάρχου έναντι των αιρετών αρχόντων του τόπου μας. Το κομματικό δόντι είναι φαίνεται ανώτερο από την ψήφο του λαού. Αυτό ακριβώς ήταν που συνέβη και με το Λιμενικό Ταμείο τον προηγούμενο μήνα με αποτέλεσμα να εξαγριωθούν τόσο ο κ. Μιχελής όσο και ο κ. Πλωμαρίτης με το θράσος αυτής της κυρίας να αψηφήσουν τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε να ακυρώνει τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων; Δεν είναι θέμα προσώπων, εγωισμού ή γοήτρου. Το πρόβλημα είναι θεσμικό και δεν μπορούμε να το ανεχόμαστε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Δήμος Σκιάθου τις έκλεισε τις μαύρες οικονομικές τρύπες του, που απειλεί και με παραιτήσεις ?
    Κάτι καταχραστές των Δημοτικών Οικονομικών τους τιμώρησε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάρουμε μια βάρκα και να ανοιχτούμε στο πέλαγος. Πόσες αντοχές να έχουν οι αιρετοί, πόσες οι υπάλληλοι, πόσες οι προμηθευτές;
    Δεν έχουν τελικά φιλότιμο, μόνο ψήφους θέλουν να μαζεύουν. Δώστε όλοι 10 φάσκελα... και μην μου πείτε ότι η μη έγκριση δεν βρωμάει; ΜΑΥΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΤΟ... ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ. ΤΩΡΑ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΙ...ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
    Η καθυστέρηση και η προσωρινή «μη έγκριση» βουλεύει αφάνταστα τους Δήμους, οι οποίοι δεν έχουν χρήματα, έτσι κι αλλιώς, για να προχωρήσπυν σε πληρωμές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδιά, μην κάνετε έτσι.Τί γράφει ο Καλλικράτης αλλά και οι Κώδικες των Δήμων πριν από αυτόν;Οτι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι εκτελεστές από τότε που εκδίδονταικαι πάνω σαυτές γίνεται έλεγχος ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ. Ας πάρουν οι δύο δήμαρχοι ανά χείρας τον προυπολογισμό τους και ας πάνε στο κ.Ραγκούση για να φανεί τέλος πάντων αν παίζεται κάποιο παιχνίδι ή οι υπάλληλοι της κας Γερακούδη δεν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Φιλαρέτου Αναστασία η οποία είπε:
    «Μετά από ενδελεχή μελέτη της εισήγησης και λαμβάνοντας υπ’ όψη την ΚΥΑ 3966/ΦΕΚ 141/9-
    2-2011 και συγκεκριμένα το άρθρο 2, το πνεύμα του Καλλικράτη καθώς και τις δυσμενείς
    οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, θεωρούμε ότι έχει γίνει υπερεκτίμηση των εσόδων, αφού
    τα βεβαιωθέντα έσοδα του 2008 ήταν 10.692.138,74 βάσει του απολογισμού, για τα έτη 2009
    και 2010, επειδή δεν έχει κατατεθεί απολογισμός, πληροφορηθήκαμε ότι είναι 10.335.698,70 €
    και 9.868.748,36 € αντίστοιχα. Ας σημειωθεί ότι τα εισπραχθέντα υπολείπονται πάντα κατά
    πείπου 2,50 εκατομμύρια ευρώ των βεβαιωθέντων, ενώ τα καθαρά χρηματικά ποσά που
    εισήλθαν στο ταμείο του Δήμου Σκιάθου είναι πολύ μικρότερα, για παράδειγμα το έτος 2010
    ήταν 4.804.317,82 € σύμφωνα με την από 25-2-2011 ταμειακή ενημέρωση του κ. Αναστασίου
    Κανταράκια ταμία του Δήμου Σκιάθου
    Επίσης αντίστοιχα ανακριβώς υψηλά είναι τα έξοδα με δεδομένο ότι το τεχνικό πρόγραμμα για
    το έτος 2011 ανέρχεται μόλις στα 449.300,00 €. Για επιμέρους κωδικούς θα αναφερθούμε στο
    δημοτικό συμβούλιο αφού η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία στην οικονομική επιτροπή και
    θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός που μας κατατέθηκε όπως έχει."Στοιχεία από ανάρτηση στο διαύγεια απόφαση οικονομικής επιτροπής"
    Προϋπολογισμός 2011 σύνολο εξόδων 14.800.000 εκατομμύρια περίπου
    Απολογισμός 2010 σύνολο εξόδων 588.000 χιλιάδες περίπου.
    Πρέπει να εγκρίνουν τον ισολογισμό του 2010 για να έχουν απολογιστικά στοιχεία;
    Δεν γνωρίζουν το σύνολο των εσόδων και εξόδων
    δεν καταχωρούν τα έσοδα και έξοδα στα λογιστικά τους βιβλία.
    Καλά έκανε η Γενική Γραμματέας και τον γύρισε πίσω.
    Εδώ σχολιαστή δεν μιλάμε για σκοπιμότητα,αλλά για νομιμότητα. Δεν γνωρίζουν ούτε τι εισπράττουν ούτε τι πληρώνουν;εισέπραξε όλο το 2010 1.500.000 εκατομμύριο και πλήρωσε 600.000 χιλιάδες,είναι δυνατόν ούτε τους υπαλλήλους δεν πλήρωσε.
    Γιατί δεν εκτύπωσαν ταμειακό απολογιστικό πίνακα για να έχουν σαφή εικόνα. Τι τελικά συμβαίνει στο Ταμείο του Δήμου μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είδατε αγαπητοί Σκοπελίτες, η Σκιάθος δεν μιλάει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι τα οικονομικά του Δήμου,ο Δήμος σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται ανάμεσα στους πιο υπερχρεωμένους Δήμους,δηλαδή το χρέος ξεπερνάει το 100% των τακτικών τους εσόδων.Το αποτέλεσμα είναι να ενταχθεί υποχρεωτικά σε καθεστώς εξυγίανσης μετά από οικονομικό έλεγχο που θα κάνουν ορκωτοί λογιστές που θα ορίσει το Υπουργείο.
    Στην Σκόπελο την τρίχα την κάνουμε τριχιά και διυλίζουμε τον κώνωπα αφήνοντας τον Ελέφαντα.
    Και ο Ελέφαντας για μας θα πρέπει να είναι η ενότητα, η αναβάθμιση και το καλό του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΣ? ΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Δήμος Σκοπέλου,είτε σου αρέσει,είτε όχι, δεν είναι υπερχρεωμένος και δεν θα ενταχθεί σε καθεστώς εξυγίανσης.Για περισσότερες πληροφορίες στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.