Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Αυλαία για την ΔΙΕΒΑ 2011

Πανσέληνος με μπίρες και σαμπάνιες
Tο πλήρωμα του τσέχικου σκάφους «Three Sisters» πανηγυρίζει
στο Βar Mojito, την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη γενική κατάταξη
Κάτω από την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο έπεσε η αυλαία της φετινής διοργάνωσης ΔΙΕΒΑ 2011 στη Σκόπελο, με τη συμμετοχή 43 σκαφών και με το Τσέχικο THREE SISTERS, να κατακτά το έπαθλο «Γιάννης Καρράς», το MELITI IV-MUSTO το έπαθλο «Ηλίας Καρώνης» καθώς και τον τίτλο του πανελληνίου πρωταθλήματος στα ORCi σκάφη, τίτλο που επίσης κατέκτησε το OPTIMUM 3 για τα σκάφη IRC.
Ο μεγάλος αγώνας της διοργάνωσης έμελλε να είναι...
και τελευταίος, αφού 7η ιστιοδρομία δεν έγινε λόγω μπουνάτσας. Έτσι, στα 35 ν.μ απόστασης από την Σκόπελο στην Στενή Βάλα της Αλοννήσου και με σημαδούρες της βραχονησίδες Περιστέρα, Δύο Αδέρφια και Αγ. Γεώργιο, έγινε το τελικό παιχνίδι των πληρωμάτων με στόχο τη διάκριση.
ORCi
Ο Μίλαν Νάτζεκ κυβέρνησε ιδανικά, ένα σκαρί first 40.7 πόδια, σε κούρσες κορυφής στην οποία πάτησε πάνω της από το δεύτερο ακόμη αγώνα και δεν αποχωρίσθηκε μέχρι τέλος.
Άξιοι συμπρωταγωνιστές το MELITI IV-MUSTO του Γιώργου Ανδρεάδη, με πλήρωμα που γεύθηκε 3 πρωτιές, αλλά «ατύχησε» στο «μικρό» αγώνα, ο οποίος δεν αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία. Τρίτο το ELLINIX X με το Στέργιο Λεονταρίδη σκάφος που προφανώς δεν το ευνόησαν οι μεγάλες αποστάσεις και οι ανοιχτές πλεύσεις.
IRC
Με σαμπάνιες πανηγύρισε το πλήρωμα του Optimum 3
Το OPTIMUM 3, το πιο γρήγορο σκάφος του στόλου, κερδίζοντας και την ένσταση για την οποία έγινε αρκετός θόρυβος, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Ακολούθησαν JINETERA, ΟΞΥΓΟΝΟΝ και MELX II-ΕΨΑ σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, στη δεύτερη ομάδα που οδήγησε τον ιδιαίτερο στόλο των σκαφών IRC.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα ORCi για το MUSTO του Γ. Ανδρεάδη 
Το MELITI IV-MUSTO κατέκτησε τον τίτλο του πανελληνιονίκη στα ORCi σκάφη. Ακολούθησε το ELLINIX X και στην 3η θέση, ένα νέο σκάφος, το BANDIT με τον Αντώνη Κατηγιαννάκη στο τιμόνι, υπολογίσιμο για τη συνέχεια. Δεν πέρασε απαρατήρητη η αναρρίχηση του ΑΣΤΡΑΠΗ στη γενική και ο τίτλος του στα μικρότερα σκάφη με δεύτερο το GRANMA X και τρίτο το COSA NOSTRA. Στα IRC ο τίτλος και η σειρά δεν άλλαξε και αντιστοιχεί μ’ αυτήν της ΔΙΕΒΑ: το OPTIMUM 3 πήρε και 2ο τίτλο, αυτόν του πανελληνιονίκη.
* Στην κατηγορία ORCi C είχαμε ανατροπή των δεδομένων στον τελευταίο αγώνα. Το MEDOUSA ακυρώθηκε από την επιτροπή αγώνων και το QUASAR πέρασε μπροστά κερδίζοντας την κατηγορία.
ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΔΙΕΒΑ (ORCi γενική και ORCi A)
  1. THREE SISTERS (Μίλαν Νάτζεκ) 11,94, 2. MELITI IV-MUSTO (Γ.Ανδρεάδης) 16,88, 3. ELLINIX X (Στ. Λεονταρίδης) 24,50
ΔΙΕΒΑ (ORCi B)
  1. ΑΣΤΡΑΠΗ (Αγγ. Ορφανός), 2. GRANMA X (Χρ. Πριτσούλης), 3. COSA NOSTRA ( Δημ. Πετράς)
ΔΙΕΒΑ (IRC) και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (IRC)
  1. OPTIMUM 3 (Ν.Λάζος, Περ.Λιβάς) 9,44, 2. JINETERA (Θ.Ανδρόνικος) 22,00, 3. ΟΞΥΓΟΝΟΝ (Λαζ.Τσαλίκης) 27,50
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ORCi)
  1. MELITI IV-MUSTO (Γ. Ανδρεάδης), 2. ELLINIX X (Στ. Λεονταρίδης), 3. BANDIT (Αντ. Κατηγιαννάκης)
Στα ORCi C το τίτλο του πανελληνιονίκη κατέκτησε το QUASAR σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χαλκίδας με κυβερνήτη τον Σπύρο Πανουτσόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.