Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Συνάντηση της ΓΣΕΒΕΕ με τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Τσίπρα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ ανάμεσα στο Προεδρείο της Συνομοσπονδίας και αντιπροσωπεία του Συνασπισμού με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Α. Τσίπρα.
Η ΓΣΕΒΕΕ ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρή επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, παραθέτοντας και τα στοιχεία από την πρόσφατη έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Στη συνέχεια, εξέθεσε τις προτάσεις της για...
μια σειρά ζητημάτων και ειδικότερα για τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν στο Νέο Φορολογικό Σύστημα. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να κινούνται σε τρεις άξονες:
Α) Αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις διατήρησης/δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, επανεπένδυσης κερδών στην επιχείρηση, μείωση ΦΠΑ, κατάργηση φόρων πολυτελείας, μείωση δημοτικής φορολογίας κ.α.
Β) Μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, με την εισαγωγή νέου καθεστώτος απόδοσης ΦΠΑ – π.χ. πληρωμή του ποσού του ΦΠΑ εντός μηνός ανεξάρτητα από το χρόνο εξόφλησης του τιμολογίου, την ανάγκη ταχείας εξόφλησης των οφειλών του Δημοσίου προς επιχειρήσεις κλπ.
Γ) Γενικές προτάσεις για το φορολογικό σύστημα, όπως η απλοποίηση και κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η ίδρυση συμβουλευτικής υπηρεσίας στις ΔΟΥ, η πιστοποίηση των λογιστών – φοροτεχνικών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και η αντικατάστασή του από ένα τέλος ύψους 1 τοις χιλίοις στο τζίρο όλων των επιχειρήσεων για τη δημιουργία αποθεματικού στο ασφαλιστικό σύστημα.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, αναγνωρίζοντας τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματος του για τη στήριξή τους. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας ασπίδας προστασίας για τους επιχειρηματίες που μένουν άνεργοι, της διευκόλυνσης της χρηματοδότησης μέσω μιας δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και της υιοθέτησης ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.