Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Αποκατάσταση της προσκυνηματικής εικόνας του Αγίου Ρηγίνου, Πολιούχου Σκοπέλου

Η εικόνα του Αγίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου στη Σκόπελο «έχανε τα χρώματά της». Γι΄αυτό το λόγο ο κ. Ρηγίνος Πατσής κάλεσε την εικονογράφο κα Ανθή Βαλσαμάκη να εξετάσει την εικόνα και να διαπιστώσει τί συμβαίνει. Συναντήσαμε την εικονογράφο, εν ώρα εργασίας στην Ιερά Μονή και την ρωτήσαμε γιατί συνέβη αυτό. Η κα Βαλσαμάκη μας είπε:
«Άγνοια;
Πολλές φορές η υπέρμετρη φροντίδα του ατόμου που είναι υπεύθυνο για...
τον καθαρισμό του Ναού και των εικόνων δεν συνυπάρχει με τη σωστή γνώση.
Αισθητές οι φθορές σε όλη την εικόνα
Στις μέρες μας συνηθίζεται στους ναούς οι φορητές εικόνες να επικαλύπτονται με τζάμι, ούτως ώστε να μην καταστρέφεται η ζωγραφισμένη επιφάνεια από το προσκύνημα των πιστών.
Η απευθείας επικόλληση φύλλου τζαμιού στην εικονιζόμενη επιφάνεια και η έλλειψη αέρα σηματοδοτεί την πλήρη καταστροφή της εικόνας.
Στις Μονές του Αγίου Όρους, οι εικόνες καλύπτονται με τζάμι με την προσθήκη τραβέρσας, η οποία μπαίνει ανάμεσα στο ξύλο και στο τζάμι. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον “Άγιο να αναπνέει”.»
Να υπογραμμίσουμε ότι η κα Ανθή Βαλσαμάκη εργάζεται εθελοντικά για την αποκατάσταση της εικόνας του Πολιούχου της Σκοπέλου, οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και στο τέλος θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. 

1 σχόλιο:

  1. Γιαννης Δημ Τζωρτζης23 Αυγούστου 2011 στις 9:10 μ.μ.

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΗΓΙΝΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΜΑΣ, ΡΙΧΝΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΟΥΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.