Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έργα μερικού καθαρισμού στα λιμάνια της Σκοπέλου και του Λουτρακίου

Υπεγράφησαν από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό οι συμβάσεις των δύο έργων που αφορούν τον καθαρισμό των λιμανιών Λουτρακίου και Σκοπέλου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Σκοπέλου.
Τα έργα αφορούν στο μερικό καθαρισμό των δυο λιμένων, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το βάθος που προέβλεπε η μελέτη κατασκευής τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υποδομών.
Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης σε...
έδαφος γαιώδες σε θέσεις που θα υποδειχθούν επί τόπου από την Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχοντας υπόψη το υδρογραφικό διάγραμμα του λιμένος.
Για την εκσκαφή θα παρθούν διατομές του πυθμένα ανά 15 μ. τουλάχιστον προ και μετά τις εργασίες. Η απόρριψη των βυθοκορημάτων θα γίνει σε βάθος θαλάσσης μεγαλύτερο των πενήντα (-50,00) μέτρων σε θέσεις που θα εγκριθούν αρμόδια και σε διασπορά, ώστε η συντελούμενη πρόσχωση να μη μειώνει το βάθος στις θέσεις απορρίψεως πέραν των τριών (3,00) μέτρων.
Για το έργο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ» προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία «Μέμτσας Γεράσιμος», ενώ για το έργο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» προϋπολογισμού 57.000 ευρώ η εταιρεία «Γ. ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΑΤΕ Δ.Τ. ΑΚΤΙΣ ΑΤΕ».  

6 σχόλια:

  1. Καλο θα ήταν να ρίξουν την άμμο στη θέση πλάκες ώστε να μεγαλώσει εκει η παραλία συντελωντας ωστε τα κυμματα να μην υποσκάπτουν το βράχο στη Παναγίτσα Και δημιουργώντας ακόμη ομορφότερη ακτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς θέλει να πει ο παραπάνω σχολιαστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι η άμμος που θα σκαφτεί αντι να ριχθει μεσοπελαγα και σε μακρινές αποστάσεις θα μπορούσε να ριχθει στην παραλία Πλάκες κάτω απο την Παναγίτσα του πύργου , με τις επόμενες κακοκαιρίες η άμμος αυτη θα μεγαλώσει Πιθανότατα την παραλία Εμποδίζοντας σε μεγαλύτερο βαθμό τα κυμματα στο να φτάνουν ως τον βράχο και να τον υποσκάπτουν .Επιπρόσθετα η παραλία θα εμπλουτιστεί δεδομένο οι πλέον με τον βιολογικό καθαρισμό η παραλία θα είναι ξανα και πάλι κατάλληλη για μπάνιο . Όσο για τα κυμματα Αν πάτε χειμώνα εκει θα δείτε τι εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο βιολογικός βγάζει τα λύμματα κατα 70-80% καθαρα, δεν νομίζω να είναι ποτέ καθαρή η πλάκα για μπάνιο, αν βάλετε μάσκα και βουτήξετε θα δείτε ότι υπάρχουν "αιωρούμενα σωματίδια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:53, το κατέχεις το θέμα ή μας λες ότι κατέβασε το κεφάλι σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΑΙΝΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 30.8.2011 3.09ΠΜ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΚΕΣ ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ Η ΑΜΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΚΕΙΝΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ.... ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ... ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΞΕΡΟΛΕΣ... ΑΥΤΟΙ ΙΣΩΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.