Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη..!

Ραντεβού τον Σεπτέμβριο έδωσαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου, κλείνοντας την σχολική χρονιά με μια υπέροχη γιορτή που έγινε στο θεατράκι του Δημοτικού σχολείου.
Λαϊκό παραμύθι «Η Κανέλα και το Δυοσμαράκι» δραματοποιημένο
από τα τμήματα Β1, Β2, ΣΤ2 και πλαισιωμένο

με παραδοσιακούς χορούς και μουσική
Η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Τουτουτζόγλου Φραγκούλα καλωσορίζοντας τους γονείς και παρουσιάζοντας το έργο των παιδιών τη χρονιά που πέρασε είπε:
«Καλησπέρα σας!
Καλώς ορίσατε στη γιορτή λήξης της φετινής σχολικής χρονιάς, κατά τη διάρκεια της οποίας, σε πείσμα των γενικότερων δυσχερειών που ταλανίζουν τη χώρα μας και έχοντας σαν στόχο την αφύπνιση της...
οικολογικής συνείδησης των παιδιών, δάσκαλοι και μαθητές δούλεψαν με μεράκι και όρεξη πάνω σε θέματα κυρίως περιβαλλοντικά.
«Οι σταγονούλες» θεατρικό για
το περιβάλλον και το νερό από το τμήμα Δ1
Συγκεκριμένα τα τμήματα Γ1, Γ2, Ε1 δούλεψαν στην τάξη το πρόγραμμα “Πράκτορες του πλανήτη γη”. Οι Πέμπτες και οι Έκτες πήραν μέρος στην εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”. Η Τρίτη τάξη επίσης συμμετείχε στην καταγραφή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων του νησιού, ενώ το ΣΤ1 πήρε μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα την ηλιακή ενέργεια. Το τμήμα Δ1 δούλεψε το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “είμαι το νερό”.
«Τα χελιδόνια και το σύννεφο» θεατρικό για
τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το τμήμα Δ2

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες συνοψίστηκαν και παρουσιάζονται στη σημερινή γιορτή.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές, τους συναδέλφους, την υποδιευθύντρια κα Αλεξάνδρα Προβιά και τη γυμνάστρια κα Γεωργία Μαζέρα, που επιμελήθηκε τη μουσική επένδυση και τις χορογραφίες καθώς και τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών της γιορτής.
«Περιβαλλοντοπόλ» τραγούδι χορογραφημένο από το τμήμα Ε1
Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ ολόψυχα στους μαθητές της Έκτης τάξης, που σήμερα αποχαιρετούν το Δημοτικό Σχολείο, να έχουν καλή φώτιση και καλή πρόοδο.
Να περάσετε όλοι σας ένα χαρούμενο και ξένοιαστο καλοκαίρι και …Ραντεβού το Σεπτέμβριο!
Σας ευχαριστώ!»
Παραδοσιακός χορός «Αργό Χασάπικο» από το τμήμα ΣΤ1
Παραδοσιακός χορός «Αργό Χασάπικο» από τα τμήματα Γ1 και Γ2
Παραδοσιακός χορός «Τσάμικος» από το τμήμα Ε2

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους δασκάλους τους για την υπέροχη γιορτή που παρουσίασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η παράδοση συναντά το όνειρο γίνονται πραγματικά αριστουργήματα! Σπουδαία έμπνευση η συνεργασία μικρών και μεγάλων τάξεων. Τώρα που οι μαθητές της έκτης βάζουν πλώρη για νέα, ανεξερεύνητα νερά κουβαλούν μέσα τους λίγη από τη μαγεία της παράστασής τους. Πολλά μπράβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπημένο σχολειό ... μπράβο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Ε1 ΤΑΞΗΣ !!!ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.