Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση πρόληψης Πυρκαγιών

Προς ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός των οικισμών του νησιού και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους
Ο Δήμος Σκοπέλου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του που αφορούν στο σχεδιασμό των μέτρων Πολιτικής Προστασίας και ιδιαίτερα αυτών που αναφέρονται στην πρόληψη πυρκαγιών, καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός των οικισμών Σκοπέλου, Γλώσσας και Νέου και Παλαιού Κλήματος και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια των οικισμών, όπως προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Ομοίως πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα άλλα...
καυστά ή εκρήξιμα υλικά ή αντικείμενα, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η διαφύλαξη του περιβάλλοντος του νησιού και της ασφάλειας των δημοτών και των περιουσιών τους, ειδικά εφέτος που τα κονδύλια για μέσα και προσωπικό πυροπροστασίας διατίθενται με εξαιρετική φειδώ. Σ' αυτήν την κατεύθυνση ήδη έχει αρχίσει μια προσπάθεια καταγραφής παρόμοιων χώρων και εντοπισμού των ιδιοκτητών τους.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 94 του ν.3852/2010 (Καλλικράτης) στους μη συμμορφούμενους επιβάλλεται από το Δήμο πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο του οικείου χώρου, βεβαιώνεται εις βάρος τους η ισόποση σχετική δαπάνη του Δήμου προς καθαρισμό και υποβάλλεται μήνυση από την κατά τόπο Πυροσβεστική Αρχή, σύμφωνα με την 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
και ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.