Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη για την χθεσινή συναυλία στον «Ορφέα»

Ο Γιάννης Λυκάκης παραλαμβάνει από την Γιώττα Αγγελέτου
τα δώρα των Εθελοντών για τον Μίκη
Στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη(κλικ) που έγινε χθες στη Σκόπελο παραβρέθηκαν, εκπροσωπώντας τον μεγάλο συνθέτη και οι Κατσίπης Στάθης και Γιάννης Λυκάκης.
Ο Γιάννης Λυκάκης ευχαρίστησε για την πρόσκληση τους εθελοντές – συντελεστές της συναυλίας διάβασε, καταχειροκροτούμενος, μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη το οποίο έχει ως εξής:
«Αγαπητοί φίλες και φίλοι
Με μεγάλη χαρά πληροφορήθηκα για την πρωτοβουλία σας και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε, αφιερώνοντας μου την σημερινή συναυλία.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που, σε πείσμα των καιρών, εσείς μένετε σταθερά προσηλωμένοι στην ελληνική Μουσική και την ελληνική Ποίηση.
Τόσο για μένα προσωπικά, όσο και για το κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών, που εκπροσωπώ, έχουν ιδιαίτερη σημασία τέτοιες...
εκδηλώσεις, ειδικά όταν προέρχονται από πρωτοβουλίες φορέων, όπως π.χ. το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Σκοπέλου.
Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη είναι οι αρχές που θα μας κρατήσουν όρθιους και θα μας δείξουν το μέγεθος του Πολιτισμού μας, που με τόσο βάναυσο τρόπο προσπαθούν διάφοροι καλοθελητές να τον αμφισβητήσουν.
Ευχαριστώ και συγχαίρω τος συντελεστές και διοργανωτές που συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της συναυλίας, ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή και όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση.
Σας χαιρετώ
Με αγάπη





Μίκης Θεοδωράκης»
Στο τέλος της συναυλίας οι Μάχη Παπαδαυίδ, Ελένη Χαννά και η αντιδήμαρχος Γιώτα Αγγελέτου, ευχαρίστησαν τους δύο επισκέπτες για την παρουσία τους στη συναυλία, αλλά και για το πολύωρο ταξίδι που έκαναν για να φθάσουν αυθημερόν και τους προσέφεραν δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα αντίγραφο αρχαίου νομίσματος της Σκοπέλου που θα παραδοθεί στον Μίκη Θεοδωράκη.

7 σχόλια:

  1. Ήταν μια πάρα πολύ όμορφη βραδιά και συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν, για να πραγματοποιηθεί!

    Μακάρι η προσέλευση των ντόπιων να ήταν μεγαλύτερη. Είναι κρίμα εκδηλώσεις που γίνονται, για να δώσουν χαρά κι ευχαρίστηση στον κόσμο, που ζει σε αυτό το νησί, να μην έχουν μεγαλύτερη ανταπόκριση, πρώτα από τους κατοίκους αυτού του νησιού κι ύστερα από τους επισκέπτες, που το τιμούν με την παρουσία τους.
    Η παρουσία των επισκεπτών, για άλλη μια φορά, ήταν συντριπτικά μεγαλύτερη και γέμισε τον κινηματογράφο!

    Είναι μεγάλο επίτευγμα, με τα μέσα που διαθέτει αυτός ο τόπος, να γίνεται ένα καλοεκτελεσμένο και άξιο συγχαρητηρίων αφιέρωμα, σε καλλιτέχνη τέτοιου βεληνεκούς, όπως ο Μίκης!

    Είναι μεγάλη τιμή για τη Σκόπελο, να μας απευθύνει χαιρετισμό αυτός ο μεγάλος Έλληνας, ο Μίκης Θεοδωράκης!!!

    Άσχετα με το ποιός διοργάνωσε όλη αυτή την όμορφη βραδιά και πέρα από τυχόν έριδες ή μικροσκοπιμότητες και μόνο το θέμα της παρουσίασης και η ψυχωφέλεια των μουσικών ακουσμάτων έπρεπε να φέρει τους ντόπιους στον «Ορφέα».
    Όχι μόνο, για να τιμήσουν τον μεγάλο μας Έλληνα καλλιτέχνη, αλλά, αν μη τι άλλο, να δείξουν την αγάπη τους στους συντοπίτες τους, που προσπάθησαν να δώσουν κάτι καλό και όμορφο στον κόσμο, που μένει σε τούτο το νησί.

    Όπως λέει κι ο ίδιος ο τιμώμενος καλλιτέχνης:

    «Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Εθελοντισμός και η Αλληλεγγύη είναι οι αρχές που θα μας κρατήσουν όρθιους και θα μας δείξουν το μέγεθος του Πολιτισμού μας, που με τόσο βάναυσο τρόπο προσπαθούν διάφοροι καλοθελητές να τον αμφισβητήσουν.»

    Οι άνθρωποι, που προσφέρουν επειδή θέλουν, παντού και πάντα

    ΔΕΝ πληρώνονται για ότι κάνουν,
    ΔΕΝ αντικαθιστούν την κρατική πρόνοια, ούτε τις κρατικές παροχές,
    ΔΕΝ προσφέρουν, επειδή είναι παρατρεχάμενοι πολιτικών σχηματισμών,
    ΔΕΝ περιμένουν ανταπόδωση, ούτε αναγνώριση των προσπαθειών τους από κανένα και τέλος
    ΔΕΝ είναι υπηρέτες, καθαρίστριες, ούτε παιδιά για όλα τα θελήματα αυτών, που εκμεταλλεύονται τη διαθεσή τους για προσφορά στο συνάνθρωπο.

    Πολύ απλά προσπαθούν να προσφέρουν στο πνεύμα της αλληλεγγύης και της αγάπης, για να ζήσουμε όλοι κι εμείς και τα παιδιά μας σε καλύτερες συνθήκες, με πιο πολύ αγάπη και ανθρωπιά.
    Να προσφέρουν αυτά, που δυστυχώς αυτός ο τόπος, που κάποτε στηρίχθηκε στην αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά, τα σβήνει από τη μνήμη και την καρδιά και τα απαξιώνει συνεχώς!

    Εύχομαι κι ελπίζω ο κόσμος εδώ, σε αυτόν τον ευλογημένο από το Θεό τόπο, να αρχίσει να βλέπει με αγάπη, ότι με κόπο και προσπάθεια, θέλουν κάποιοι να του δώσουν.
    Να έρθουν όλοι πιο κοντά σε τέτοιες προσπάθειες και να βοηθήσουν και να βοηθηθούν, όσο είναι ακόμα νωρίς. ‘Οσο έχουν ακόμα να δώσουν κάτι, είτε στην τσέπη, αλλά προπάντων στην καρδιά!

    Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν σε αυτούς που προσπαθούν σε πείσμα των καιρών και των συνθηκών κι επιμένουν να δίνουν!!

    Εύγε για τον κόπο σας!!!

    Ο Θεός να σας δίνει δύναμη και να είναι μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ. ΓΩΓΩ ΑΞΙΖΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να ξαναδώσω συγχαρητήρια σε όσους άλλαξαν εικόνα στον Ορφέα. Έκαναν έναν άθλο!
    Η εκδήλωση ήταν όμορφη και μπράβο για την επιλογή του συνθέτη. Ο κινηματογράφος ήταν κατάμεστος, μοιρασμένοι ντόπιοι με αλλοδαπούς. Μου θύμισε τον καιρό των προβολών του Μama-mia.
    Κούρασε πολύ η μεγάλη αναμονή στην αρχή. Οι αλλοδαποί στις 9.30 απελπίστηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν και να διαμαρτύρονται έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση της έναρξης. Η Μάχη με γλυκίτατο τρόπο προσπάθησε να δικαιολογηθεί, στα ελληνικά και αγγλικά. Αφού καθυστέρησαν και άλλο, επιτέλους ξεκίνησαν! Είδαμε δυό κυρίες να αλληλσπρώχνονται για να ανέβουν στο βήμα. Ποια να πρωτοπάρει το μικρόφωνο; Ποια να πρωτομιλήσει; Επιτέλους, λίγο πριν ξεμαλλιαστούν, με ψιλοσπρωξήματα, τα βρήκαν. Ανακουφιστήκαμε... Στο βήμα ανεβαίνει άλλη κυρία, μόνη, να μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Θεοδωράκη. Αρχή είχε, αλλά δεν είχε τέλος... Κάποιοι αλλοδαποί έφυγαν, κάποιοι χειροκροτούσαν όρθιοι για να τελειώσει ο μακροσκελής λόγος (και ακαταλαβίστικος για αυτούς). Τόσο ξύλινο λόγο, τόσο ψυχρό, είναι αλήθεια δεν είχα ξανακούσει! Και μάλιστα αναφερόταν σε έναν άνθρωπο που έχει ζήσει τόσο έντονα τη ζωή του και ήταν και είναι τόσο δραστήριος και ενεργός... Τι λόγια να πεις για τον Θεοδωράκη!!! Πρέπει να μιλήσεις για το έργο του; Αφού πολλές φορές νομίζω ότι το έργο του έχει γραφτεί για να το ακούει ο Θεός και όχι οι άνθρωποι!!! Τέτοιες μελωδίες, τέτοια δύναμη στις νότες...
    Τέλος πάντων... Αν αφαιρέσεις τα ευτράπελα... Όλα καλά, όλα ανθηρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 7 Ιουνίου 2012 10:26 π.μ.
      Δεν υπάρχει πιο δυστυχισμένος άνθρωπος από αυτόν που του λείπει η αίσθηση του χιούμορ. Προσπάθησε να το αναπτύξεις.
      Σιγά μήπως έβγαλαν και τσεκούρια...

      Διαγραφή
    2. Τί κρίμα, πόσο εύκολα κανείς αλλάζει-γιατί άραγε;- τα πάντα;
      Αν το έργο του Θεοδωράκη έχει γραφτεί για να το ακούει ο Θεός, οι άνθρωποι δεν μπορούν τάχα να αντέξουν μια μικρή καθυστέρηση για να υποδεχτούν τους εκπροσώπους του, που τόσο άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα;
      Κανείς απ' όσους ήμασταν εκεί δεν κατάλαβε πως οι κυρίες Χαννά και Παπαδαυίδ ήταν έτοιμες να ξεμαλλιαστούν, αντίθετα...-γιατί τόση χολή;-
      Στο βήμα ανέβηκε μια καταξιωμένη φιλόλογος η κ. Παρλιάρη και ήταν μόνη γιατί όταν κάποιος μιλάει δεν χρειάζεται συνοδεία. Μίλησε για τη ζωή και το έργο του μεγάλου συνθέτη και μπόρεσε μέσα σε περίπου 15 λεπτά να πει αυτά που άλλος θα χρειαζόταν πολλαπλάσιο χρόνο...-γιατί τόσο φαρμάκι;-
      Και ναι, κάποιες φορές πρέπει να μιλάμε και να ξαναμιλάμε, όταν πρόκειται για τέτοιους ανθρώπους- για να μην ΞΕΧΝΑΜΕ...
      Μπράβο σε όλους όσοι συντελέσατε σ' αυτή τη μοναδική εκδήλωση!!! Μη "μασάτε"!!! Όσο σας πετροβολούν τόσο θα φαίνεται πόσο αξίζετε!!!

      Διαγραφή
    3. Καλημερα. Ειμαι η Ελενη. Θελω να ενημερωσω, οποιον πιστευει πως ξεμαλλιαστηκα με την Μαχη ,οτι απλως της ειχα υποσχεθει πως θα την πειραξω οταν βγουμε στην σκηνη, μπας και ξεπερασουμε το τρακ που ειχαμε. Μιας και δεν ειμαστε θεατρινες , δεν θα μπορουσαμε να υποστηριξουμε κατι στημενο, ο,τι βγηκε ητανε αυθορμητο και χωρις υπονοουμενα, γιατι αλλοστε; Oι στοχοι μας και η πορεια μας ειναι κοινοι. Μαχη σ ευχαριστω που ειμαστε ΦΙΛΕΣ.

      Διαγραφή
  4. Ελένη, θαρρώ "μασάς". Ποιός πιστεύει ότι ξεμαλλιάστηκες με τη Μάχη; Ένας ή μία είναι που όλα τα έβγαλε λάθος και νομίζει πως κάτι είπε...Παιδιά μη δίνετε σημασία, όσο κάτι τέτοιοι λένε, τόσο εσείς να ξέρετε πως είστε σε καλό δρόμο, σε μια πορεία που δε θα σταματήσει για χατήρι κανενός. Η Σκόπελος, με όλα τα δύσκολα, τώρα βγαίνει από ένα χρόνιο λήθαργο που κάποιοι την είχαν καταδικάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.