Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Απαραίτητη η παρουσία πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Αγχιάλου

Επιστολή του Κώστα Αγοραστού προς
τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος
Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί πάνω από το Μπλο
//φωτό: © ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Την παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ζητά με επιστολή του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την κάλυψη των αναγκών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός αναφέρει:
Πρόσφατα με ανησυχία ενημερωθήκαμε ότι κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο δεν θα σταθμεύσουν στο Αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας της Νέας Αγχιάλου εναέρια μέσα πυρόσβεσης για την από αέρος υποστήριξη της Μαγνησίας και γενικότερα της Θεσσαλίας.
Με δεδομένο το ανάγλυφο της Μαγνησίας και των νησιών μας, που...
δυσκολεύει την άμεση επέμβαση των επίγειων δυνάμεων, τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-215 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης που στάθμευαν τα προηγούμενα καλοκαίρια στη Νέα Αγχίαλο διαδραματίζουν καθοριστικό επιχειρησιακό ρόλο στην άμεση και αποτελεσματική πυρόσβεση. Απαραίτητη επίσης κρίνεται η παρουσία τους κατά τις μέρες υψηλού κινδύνου για τη διενέργεια εναέριων περιπολιών, οι οποίες έχουν αποβεί σε πολλές περιπτώσεις σωτήριες.
Η παραπάνω ανησυχία μας ενισχύεται, δεδομένου ότι έχουν μειωθεί οι μισθώσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων, με συνέπεια μόνο ένα να είναι διαθέσιμο για την περιοχή της Μαγνησίας.
Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να επανεξετάσετε την απόφασή σας, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους κινδύνους που ελλοχεύουν ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου και να εμπεδώσουμε αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της Θεσσαλίας.

1 σχόλιο:

  1. Aν δεν ήταν και ο Αγοραστός να τρέχει σαν το Βέγγο....οι άλλοι κοιμούνται όρθιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.