Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα και τα νησιά της

Μία επιτυχημένη παράσταση από τα παιδιά
του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου
Την αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή του σχολικού έτους 2011 - 2012 παρουσίασαν την Πέμπτη 7 Ιουνίου τα παιδάκια του 1ου Νηπιαγωγείου Σκοπέλου στην πλατεία της Φανερωμένης. Οι τρεις νηπιαγωγοί Ζωή Περίσση, Ιωάννα Μακρή και Σταματία Δουλέτσα, δούλεψαν με ζήλο μαζί με τα παιδιά, τα οποία απολαύσαμε στην παρουσίαση ενός υπέροχου και ευρηματικού θέματος «Η Ελλάδα και τα νησιά της».
Τα παιδιά όπως ανέφερε στον πρόλογό της και η Ζωή Περίσση, ενθουσιάστηκαν από το θέμα, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ανακαλύπτουν τα νησιά μας στο...
χάρτη, να συγκρίνουν μεγέθη, να διηγούνται τις εμπειρίες τους και τις παραστάσεις από το νησί που ζουν, καθώς και από άλλα νησιά που επισκέφτηκαν τα ίδια ή οι γονείς τους.
Το ένα μέρος ήταν η δουλειά στην τάξη και το δεύτερο η παρουσίαση του θέματος στους γονείς. Έτσι ετοιμάστηκε μια μουσικοθεατρική παράσταση εμπνευσμένη όχι μόνο από τις νηπιαγωγούς αλλά και από τη φαντασία των παιδιών.
Το ιδιαίτερο της παράστασης, ήταν πως κάθε νήπιο ήταν ένα νησί και συμμετείχε σε μία ομάδα νησιών έτσι όπως τα γνωρίζουμε όλοι μας ως Επτάνησα, Σποράδες, νησιά ΒΑ Αιγαίου, Κυκλάδες, νησιά Αργοσαρωνικού, Δωδεκάνησα και Κρήτη.
Η παράσταση είχε ως βασικό στόχο τη συμμετοχή όλων των νηπίων, την ψυχαγωγία τους και την επαφή τους με την τέχνη. Έτσι με την καθοδήγηση των τριών νηπιαγωγών οργανώθηκαν τα διάφορα δρώμενα, έφτιαξαν τις ζωγραφιές τους, έμαθαν τραγούδια, χορούς, έφτιαξαν τα σκηνικά, το χάρτη της Ελλάδας και το καράβι την ψαροπούλα. Σε όλα τα μέρη της παρουσίασης λέει η νηπιαγωγός τους η Ζωή, προσπαθήσαμε να φαίνεται το αποτύπωμα της δουλειάς των νηπίων έτσι όπως μπορεί το καθένα και όχι η δική μας.
Για μας τους θεατές η παράσταση των νηπίων ήταν έκπληξη γιατί πραγματικά ήταν μια θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με τα όλα της! Συγχαρητήρια στους μικρούς μαθητές και τις δασκάλες τους. Απολαύσαμε μία παιδική παράσταση πέρα από τα καθιερωμένα και πραγματικά διασκεδάσαμε.
Οι νηπιαγωγοί Ζωή Περίσση, Ιωάννα Μακρή και Σταματία Δουλέτσα ευχαριστούν το Σύλλογο Γονέων του 1ου Νηπιαγωγείου και ιδιαίτερα το Δ.Σ. του Συλλόγου για τη βοήθεια που προσέφερε στο συμπλήρωμα των σκηνικών, την οικονομική του βοήθεια για κάποια πράγματα καθώς και όλους τους γονείς για τη συνεργασία τους καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς αλλά και στα κοστούμια των παιδιών.
Εύχονται καλή πρόοδο στα νήπια που θα πάνε του χρόνου στο Δημοτικό Σχολείο και καλό καλοκαίρι σε όλους.
Τέλος, ενημερώνουν ότι το σχολείο θα λειτουργήσει μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

1 σχόλιο:

  1. συγχαρητηρια στις νηπιαγωγους και στο συλλογο που βοηθησε να πραγματοποιηθει αυτη η ωραια εκδηλωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.