Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Χωρίς πλοίο Τρίτη και Σάββατο οι Σποράδες

Τακτική, φτηνή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την χερσαία Ελλάδα, με ευθύνη του κράτους, απαίτησαν χθες στη μεγαλύτερη σε όγκο και παλμό απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών οι Σκοπελίτες και μαζί τους με μια φωνή όλοι οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων.
Η απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας και της HSW δεν άργησε να έρθει. Σήμερα οι οδηγοί των φορτηγών που προμηθεύουν με αγαθά τα νησιά μας ειδοποίησαν τους καταστηματάρχες Σκοπέλου και Σκιάθου ότι εκτός από Σάββατο δεν θα έρχονται και την Τρίτη!
Αιτία η περικοπή ενός ακόμα δρομολογίου με τη διαδικασία του αποφασίζουμε και διατάζουμε…

8 σχόλια:

  1. απο 20 απριλιου θα μπει το πλοιο Πρωτευς στην γραμμη. h hellenic seaways στο τελευταιο ΣΑΣ εχει ζητησει να φερει και το πλοιο ΑΡΤΕΜΙΣ απο Βολο

    προφανως ειναι διαφορα παιχνιδια σκοπιμοτητας και ασκουνται πολλες πιεσεις προς πολλες πλευρες..

    το ενα καταμαραν επισης εχει ζητησει να το στειλει στον αργοσαρωνικο..

    η olympicair θα φτανει πλεον αργα.. το βραδυ σκιαθο..

    θα μπορει καποιος να παει αθηνα, αλλα οχι και να ερθει αν δεν διανυκτερευσει σκιαθο

    ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΚΟΠΕΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με πανάκριβα εισιτήρια και με τα πλοία μόλις μίας ακτοπλοϊκής εταιρείας αναγκάζονται να ταξιδεύουν όλο το χρόνο οι κάτοικοι του νησιού μας.

    Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν …μοιράσει τα «φιλέτα» του Αιγαίου με αποτέλεσμα να έχουν διαμορφωθεί μονοπωλιακές ή ολιγοπωλιακές καταστάσεις που πλήττουν το επιβατικό κοινό.

    Χαρακτηριστική είναι η προβληματική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

    Οι επιβάτες αναγκάζονται να ταξιδεύουν με τα συγκεκριμένα πλοία στις τιμές που έχει επιβάλει η ακτοπλοϊκή εταιρεία, καθώς δεν υπάρχει δρομολογημένο πλοίο άλλης εταιρείας που να εξασφαλίζει στοιχειωδώς ανταγωνιστικές τιμές και δρομολόγια.

    Μήπως θα έπρεπε ,στην 3η τακτική Δημόσια Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου που θα διεξαχθεί την Δευτέρα και Θα μεταδοθεί ζωντανά από την efimerida -sporades, να συζητηθεί και αυτό το Θέμα; Εκτός και δεν ενδιαφέρονται.
    Α.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΔΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΑΠΟΔΕΙΞςΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ Κ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΤΡΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΑΣ Κ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΣΑΣ (ΓΙΑΤΙ Κ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ) ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Κ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ Κ ΕΣΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ Κ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. KAKOI EΠΑΓΚΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ.ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ,ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΒΑΠΟΡΙΑ? Υ.Γ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.

      Διαγραφή
  4. ΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ

    ΟΧΙ ΠΕΡΙΤΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ......

    ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΠΑΛΙ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ.

    ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ''ΣΚΟΠΕΛΟΣ''
    ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ..........

    ΑΠΟ-ΦΑΣΙΖΟΥΜΕ Κ ΔΙΑΤΑΣΟΥΜΕ

    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ? Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ Κ Ο ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ??

    ΠΡΟΣΟΧΗ . ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙΣ .....ΠΕΦΤΕΙ

    ΠΡΟΣΤΙΜΟ..

    ΣΩΠΑ ΠΟΥΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ......



    ΣΑΠΦΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί στενοχωριέστε βρε;;; Αφού η κινητοποίηση πήγε καλά το καθήκον μας το κάναμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στις 20 Απριλίου, όπως λένε οι υπεύθυνοι ξεκινάει μιά καινούργια προσπάθεια νομίζω πραγματικής εξυπηρέτησης των νησιών μας και κυρίως μιλώ για την Σκόπελο και την Αλόννησο,από την νέα Ναυτιλιακή εταιρία που θα εγκατασταθεί στα μέρη μας και που αν εμείς το θελήσουμε ίσως δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις για να μείνει. Δεν πρέπει να με την δήθεν εξυπηρέτηση που μας πουλάει η Hellenic εδώ και χρόνια που μας έφτασε να πληρώνουμε 100 ευρώ για να πάμε και να γυρίσουμε από το Βόλο.Σκοπελίτες και Αλοννησιώτες, πρέπει να στηρίξουμε πάσει θυσία αυτή την προσπάθεια,αφού τουλάσχιστον υπάρχει η διαβεβαίωση οτι τα ναύλα θα είναι 30% φθηνώτερα από τους πειρατές των νησιών μας που τα αρπάζουν χοντρά κάθε καλοκαίρι.Είναι βέβαιο οτι θα υπάρξουν κόντρες, οτι με κάθε τρόπο το ναυτιλιακό κατεστημμένο θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ασφηξία στην νέα εταιρία, αλλά είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε την κατάσταση σκεπτόμενοι οτι αυτό το πλοίο παρέχοντας φθηνότερο εισητήριο, αυτό θα φέρει κόσμο στα νησιά μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στο Βόλο και να γυρίσουμε με 40 ευρώ και όχι με 100 !!!! Κάτι που πρέπει να σκεφθεί η εταιρία οσον αφορά τα δρομολόγια είναι οτι πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά την ώρα της αναχώρησης από το Βόλο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον επιβάτη να έχει ωφέλιμο χρόνο για τις δουλιές του τουλάχιστον 3 ώρες.Γιατί με την υπάρχουσα κατάσταση ο επιβάτης έχει 3.5 ώρες να κάνει τις δουλιές του και να αναχωρήση στίς 2.30μμ. Αυτό το λέω γιατί η άφιξη στο ΒΌΛΟ πιστεύω οτι θα είναι γύρω στις 11.30πμ. Ας αφήσουμε τις κακίες κάτι με την ηλικία του κάτι με την ταχύτητά του, γιατί και το Σκιάθος κάπου αγγίζει τα 30 χρόνια,τι 30 τι 40, και ταξιδεύει με 15.5 μίλια.Καλοδεχούμενο λοιπόν........
    Ο Ανήσυχος..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με ποιο κριτηριο θεωρεις αναβαθμιση ενα πλοιο του 1973, που επειδη δεν κανει για τη Ζακυνθο, και απο τις γραμμες των δωδεκανησων το εκτόπισε μεσω ανταγωνισμου το ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΚΙΑΔΕΝΗ, και δεν εχει που αλλου να παει ερχεται σποράδες ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΡΠΑΧΤΗ και από σεπτέβρη γεια σας;;;; διαφωνω καθετα......ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ το ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ ναυπηγησης 1996 στο Πέραμα από τον κάτοχο του βραβείου K. Davidson , ναυπηγό- καθηγητή ΕΜΠ Απόστολο Παπανικολάου, είναι 30 ετών;;; Του 1996 είναι το πλοίο, έκανε το παρθενικό του ταξίδι ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου του 1996 από Ραφήνα για Κυκλάδες !

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.