Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Όχι στην πώληση του λιμανιού της Σκιάθου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», με θέμα «Τι σχεδιάζεται για το λιμάνι της Σκιάθου», το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στην Αίθουσα Γυμνασίου – Λυκείου Σκιάθου.
Ομιλητές ήταν ο κ. Χρήστος Τζιαβός, ερευνητής, διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Θαλασσίων Ερευνών και η κ. Δέσποινα Συμιακάκη, επιχειρηματίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο θέμα της Μαρίνας και στις προτάσεις για επέκταση του λιμανιού.
Η εκδήλωση, που εξελίχθηκε σε ανοικτή συζήτηση, ενημέρωσε, προβλημάτισε, ευαισθητοποίησε, κατέδειξε τις καταστροφικές συνέπειες που...
θα έχει για το περιβάλλον και την τοπική οικονομία η σχεδιαζόμενη πώληση του λιμανιού.
Ήταν μια πρώτη προσέγγιση σ’ ένα θέμα που αφορά τη ζωή των κατοίκων για πολλές γενιές και ανέδειξε το μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης του κόσμου. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό το ενδιαφέρον των κατοίκων και ιδιαίτερα των νέων για τον τόπο τους, που εκπλήσσονταν δυσάρεστα για τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν εν αγνοία τους και έγινε συνείδηση όλων η ανάγκη υπεράσπισης του λιμανιού, ως δημόσιας περιουσίας.
Τέλος η συγκέντρωση ενέκρινε το ψήφισμα, που πρότεινε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και κοινοποιήθηκε στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου) και το οποίο αναφέρει:
«Οι κάτοικοι της Σκιάθου που συγκεντρωθήκαμε στην ενημερωτική Ημερίδα της 9.3.2013 του Συλλόγου Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», με θέμα «Τι σχεδιάζεται για το λιμάνι της Σκιάθου;» ζητούμε από τον Δήμο Σκιάθου:
Να γίνει ευρεία ενημέρωση και διαβούλευση για το θέμα του λιμανιού, ώστε οι προτάσεις που θα υλοποιηθούν να έχουν την αποδοχή της κοινής γνώμης.
Οι αποφάσεις για το λιμάνι να έχουν ως κύριο και πρωταρχικό στόχο την ποιότητα ζωής των κατοίκων, την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού, καθώς και της τοπικής οικονομίας.
Ζητούμε από τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία προκειμένου να βγει το λιμάνι της Σκιάθου από το ΤΑΙΠΕΔ και να αντιταχθούν σε κάθε προσπάθεια πώλησης και ιδιωτικοποίησής του, πράγμα που θα προκαλέσει σοβαρότατη αφαίμαξη στην οικονομία του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.