Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Μιά αξιέπαινη πράξη των μαθητών της Γ' Λυκείου

 Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ 
αποφασίσαμε
να προσφέρουμε
1000 ευρώ στον Αλέξη,
ένα 17χρονο παιδί
από τον Βόλο,
που μια εγχείριση
διάρκειας 40 λεπτών
θα του χαρίσει και
πάλι το χαμόγελο.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η εποχή που ζούμε είναι εποχή δύσκολη, απάνθρωπη, εμποτισμένη με ματαιοδοξία και έναν διάχυτο, αδικαιολόγητο ατομικισμό. Όλοι το καταλαβαίνουν, το αισθάνονται, το βιώνουν καθημερινά. Όλοι λίγο – πολύ έχουμε νιώσει μια απέχθεια για τη σημερινή πραγματικότητα και ένα βαθύ, αποκαρδιωτικό παράπονο για τον συνάνθρωπο, που φαντάζει πια ξένος, απόμακρος, άγνωστος. Τελευταία λέξη του σήμερα η μοναξιά, οι επιφανειακές σχέσεις, η ιδιοτέλεια, η αδιαφορία για τον φίλο, τον γείτονα, τον συμπολίτη.
Με όλο το θάρρος και έχοντας φυσικά επίγνωση της τραγικότητας των καταστάσεων που βιώνει ο Έλληνας σήμερα, σας ρωτάμε γιατί; Γιατί ν' αφήσουμε την δυσκολία των καιρών να κατασπαράξει τα αισθήματά μας, τη μέριμνα και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο; Γιατί να επιτρέψουμε, έτσι απλά, τον απαγχονισμό της ανθρωπιάς μας;
Νιώθοντας κάποια θλίψη και προβληματισμένοι και 'μεις με τη...
σειρά μας για τούτη την κατάσταση, αποφασίσαμε να κάνουμε μια κίνηση αλληλεγγύης, φιλαλληλίας και κυρίως αγάπης προς ένα συνάνθρωπο, ένα συνομίλικό μας που μας χρειάζεται.
Έχοντας συγκεντρώσει κάποιο χρηματικό ποσό για να πραγματοποιήσουμε την καθιερωμένη 5ήμερη εκδρομή, όπως κάθε Γ' Λυκείου, και μη έχοντας καταφέρει να την πραγματοποιήσουμε, αποφασίσαμε να προσφέρουμε 1000 ευρώ στον Αλέξη, ένα 17χρονο παιδί από τον Βόλο, που μια εγχείριση διάρκειας 40 λεπτών θα του χαρίσει και πάλι το χαμόγελο. Κάνοντας αυτή την κίνηση θα θέλαμε να παρακινήσουμε και άλλους συμπολίτες μας να προσφέρουν τη βοήθειά τους στον συνομήλικό μας Αλέξη.
Τέλος θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Αλέξη να γίνει γρήγορα καλά και να θεραπευτεί. Αλέξη προσευχόμαστε για 'σένα, σου στέλνουμε την αγάπη μας και τη δύναμή μας.
Οι μαθητές της Γ' Λυκείου Σκοπέλου
Σημειώνουμε ότι το υπόλοιπο ποσό των συγκεντρωμένων χρημάτων θα δοθεί για άλλους κοινωφελείς σκοπούς.

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΛΑ-ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ!
    ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ..ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ....ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.