Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Διπλό το μήνυμα της γιορτής στο Πεπαρήθειο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο 1ο Πεπαρήθειο Δημοτικό σχολείο Σκοπέλου, η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη γιορτή πήραν μέρος τα δύο τμήματα της Δ' τάξης, με υπεύθυνους δασκάλους τον κ. Παύλο Μπιτούλα και τον κ. Λευτέρη Κυρίτση.
Η έναρξη έγινε με κείμενο για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που διαβάστηκε από το μαθητή Ρηγίνο Μπαλαλά, όπου τονίστηκε το διπλό μήνυμα της γιορτής: "Η απελευθέρωση του Έλληνα ραγιά από τον ανελέητο τούρκικο ζυγό, αλλά και...
η λύτρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της αμαρτίας, με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου." Ακολούθησε το σχετικό απολυτίκιο από τη χορωδία.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν δύο θεατρικά από τους μαθητές του τμήματος Δ1, «Το Καραούλι» και «Τα γράμματα του Φεγγαρόφωτου». Ακολούθησαν δύο ακόμη θεατρικά από τους μαθητές του τμήματος Δ2, «Ο χορός του Ζαλόγγου» και «Η μηχανή του Χρόνου».
Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων, καθώς και με τραγούδια από τη χορωδία, την επιμέλεια της οποίας είχε η μουσικός του σχολείου, κα Γεωργία Μαζέρα.
Ξεχωριστή νότα έδωσαν επίσης, οι παραδοσιακές στολές, με τις οποίες ήταν ντυμένα τα παιδιά που συμμετείχαν, καθώς και οι παραδοσιακοί χοροί που χόρεψαν! Οι μικροί μαθητές απήγγειλαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και ντύθηκαν παραδοσιακά, τιμώντας με το δικό τους μοναδικό τρόπο τη σημαντική επέτειο της Πατρίδας και της Θρησκείας μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.