Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Η Σκόπελος στην έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο

Ο Ευάγγελος Δρόσος με την Κωνσταντίνα Αγγελέτου
στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου
Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο Βερολίνο η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης ITB, με τιμώμενη χώρα για φέτος την Ινδονησία. Η έκθεση ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Μαρτίου και μέχρι και την Παρασκευή ήταν ανοιχτή μόνο για τους επαγγελματίες, ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν ανοικτή και στο κοινό.
Το περίπτερο της Σκοπέλου, μέσα στον ΕΟΤ, επισκέφθηκαν αρκετοί επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά και έδειξαν να γνωρίζουν για το νησί της Σκοπέλου, στους οποίους δόθηκε το προωθητικό υλικό της Σκοπέλου και φυλλάδια από τους επαγγελματίες. Η εκπτωτική κάρτα κίνησε...
το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ενώ απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.
Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η υπουργός τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο Γερμανός βουλευτής Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, όπως επίσης και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΤ Φρανκφούρτης, οι Γερμανοί το 2012 δαπάνησαν περισσότερα χρήματα από το προηγούμενο έτος για τα ταξίδια τους στο εξωτερικό, ενώ αναφέρει ότι το 2012 ο Γερμανός Τουρίστας δαπάνησε κατά μέσο όρο 1.093 ευρώ.
Για το 2013 η ταξιδιωτική διάθεση των Γερμανών πολιτών παραμένει αμείωτη καθώς ένας στους τρεις Γερμανούς είναι ήδη σίγουρος ότι αυτό το χρόνο θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι, ενώ το 1/ 10 του πληθυσμού προγραμματίζει δύο ή περισσότερα ταξίδια. Οι πωλήσεις ταξιδιών για Ελλάδα τον μήνα Ιανουάριο του 2013 κατέγραψαν αύξηση 13,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Στη Σκόπελο μπορεί ο Γερμανός τουρίστας να φθάσει εκτός των άλλων και με τις απευθείας πτήσεις που υπάρχουν από τα παρακάτω αεροδρόμια: Berlin Tegel, Dusseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Munchen, Nürnberg, Wien και Zurich για τα αεροδρόμια της Ν. Αγχιάλου και της Σκιάθου.
Το Δήμο Σκοπέλου και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσωπούν οι: Ευάγγελος Δρόσος, τουριστικός πράκτορας και μέλος της τουριστικής επιτροπής καθώς και η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, μέλος της τουριστικής επιτροπής. Την αποστολή της Σκοπέλου συμπληρώνουν και εκπρόσωποι μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού.
Στα πλαίσια της έκθεσης παραχωρήθηκε για τη Σκόπελο, από τον εκπρόσωπο του Δήμου και της τουριστικής επιτροπής Ευαγ. Δρόσο συνέντευξη σε διαδικτυακό κανάλι για τον Τουρισμό.

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ Π.Χ EXPRESS PIGASOS EXPRESS SKIATHOS ΘΑ ΡΘΟΥΝΕ ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με την μεγάλη επιτυχία που έχει η τουριστική έκθεση ITB στο Βερολίνο.

    Το περίπτερο της Σκοπέλου, μέσα στον ΕΟΤ, επισκέφθηκαν αρκετοί επαγγελματίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον αλλά και έδειξαν να γνωρίζουν για το νησί της Σκοπέλου όπου έχει καταστεί απλησίαστο καθότι και μόνο οι τιμές των εισιτηρίων αποτελούν τον προϋπολογισμό των διακοπών ενός ζευγαριού ή μιας οικογένειας.

    Ο τι το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς και ο Γερμανός βουλευτής Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, όπως επίσης και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, εμένα προσωπικά δεν μου λέει απολύτως, τίποτα.

    Όσες εκθέσεις κι αν γίνουν , το πρόβλημα της Σκοπέλου δεν θα θεραπευθεί σχετικά με τον τουρισμό, όσο θα επικρατούν πρωτόγονες , μονοπωλιακές και κερδοληστρικές υποδομές μεταφοράς.

    Εσείς οι “φρόνιμοι” αρμόδιοι φροντίστε να μαγειρέψετε πριν οι Σκοπελίτες πεινάσουν, όσο είναι καιρός.....

    Α.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σκοπελίτες και κάθε Σκοπελίτες, πρέπει να μάθουν να μαγειρεύουν πριν πεινάσουν πρώτα οι ίδιοι, ειδικά για τον ευαυτό τους. Δεύτερον να μάθουν αν δεν μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι, να είναι πιο συνεργατικοί αναμεταξύ τους. Τέρμα πια, οι πολίτες να είναι συνέχεια τα παιδάκια που χρειάζονται περίθαλψη. Αλλιώς να μείνουν σε αυτό που τους αξίζει, δηλαδή στην δεκαετία του 40, όπου και βαδίζουμε δικαίως, ολοταχώς. Σωστό το σχόλιο για την τιμή των εισιτηρίων, αλλά επειδή οι ξένοι δεν έρχονται μόνο για ένα πράγμα (αλλιώς θα είχαν σταματήσει να ερχόντουσαν με αυτές τις τιμές), η συμμετοχή σε Εκθέσεις, επίσης είναι σημαντικό και προφανώς όχι το μόνο που χρειάζεται. Όχι όμως τώρα που έχουμε συμμετοχή και δραστηριότητα στην διαφήμιση-επικοινωνία, να λέμε ότι αλλού είναι το πρόβλημα. Γιατί πριν κάνουμε αυτό, το λέγαμε αναφέραμε σαν πρόβλημα, όπως θα λέμε αύριο ότι είναι άλλο το πρόβλημα, αν π.χ. μειωθούν οι τιμές. Δηλαδή μόνο και μόνο για να λέμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΘΑ ΜΠΕΙ
    ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΦΤΗΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

    ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ
    ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

    ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ ........ΠΑΜΕ ΣΚΟΠΕΛΟ

    Ο.Κ ΤΟ ΠΑΜΕ Κ ΤΟ ΕΛΑ Κ ΦΥΓΕ

    ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΡΟΔΩΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα και έγω να εκφράσω τη γνώμη μου, σε ότι αφορά τα παραπάνω σχόλια, συμφωνώ ως επί των πλίστων με όλα αυτά αλλά ρε παιδιά δε μπορούμε να μείνουμε και με τα χέρια σταυρωμένα και να κλαίμε τη μοίρα μας!! Να περιμένουμε πάντα από τους άλλους να κάνουν κάτι για εμάς. Προτείνω λοιπόν συνεργασία από όλους μας πρώτα για το καλό του νησιού και έπειτα για τον καθένα ξεχωριστά. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τον τουρισμό.Όσοι πιο πολλοί τόσο πιο καλύτερες ευκαιρίες έχουμε.

    Με εκτίμηση
    Πατσέα Γεωργία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.