Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: «Η περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου στη διάθεση του κράτους»

Στη διάθεση του κράτους θέτει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο κυπριακός λαός. Ο Μακαριώτατος, σε δηλώσεις του, ύστερα από 45λεπτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας νωρίς το πρωί, είπε ότι του υπέβαλε συγκεκριμένη πρόταση εξόδου από την κρίση, η οποία προνοεί την έκδοση κρατικών ομολόγων.
Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι ο λαός θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υποθηκευθεί όλη η περιουσία της Εκκλησίας, η οποία, όπως τόνισε, είναι τεραστίων διαστάσεων, και το αντίτιμο να επενδυθεί σε κρατικά ομόλογα.
Προσέθεσε ότι όλες οι Μητροπόλεις, τα Μοναστήρια και οι ενορίες θα πάρουν ομόλογα. Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η όλη κατάσταση είναι διαχειρίσιμη.
Συνεχάρη παράλληλα τους βουλευτές για την ορθή απόφαση που έλαβαν χθες, στέλνοντας μήνυμα στην Ευρώπη ότι πρέπει να μάθει επιτέλους να σέβεται και τους μικρούς.

6 σχόλια:

  1. Αν και δεν είμαι ούτε και θα γίνω ποτέ άνθρωπος της εκκλησίας θέλω να πω respect! στον άνθρωπο αυτό! Η Ελληνική Εκκλησία δεν έκανε ούτε μια τέτοια κίνηση να βοηθήσει την χώρα μας ουσιαστικά! Τα λόγια λοιπόν δεν είναι του θεού, οι πράξεις είναι. ¨ Άρχοντες της ελληνικής εκκλησίας πάρτε παραδείγματα να μαθαίνετε και σταματήστε να δουλεύετε την εκκλησία σαν επιχείρηση και την θρησκεία σαν προιόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είσαι άνθρωπος της εκκλησίας, ξέρεις πολύ καλά τι κάνει και τι δεν κάνει η Ελληνική Εκκλησία και έχεις να κάνεις και προτάσεις για το τι πρέπει να κάνει. Μάλλον έχεις κάνει την αυτοκριτική σου και έχεις καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είσαι σωστός-ή σε όλα. Εσένα θέλουμε! Respect!

      Διαγραφή
    2. Πες μας καλύτερα εσύ τι έχει κάνει η εκκλησία για ένα λαό που αργοπεθαίνει? Ζητάει εισφορές, αγοράζει αλεξίσφαιρες μερσεντες για τους κληρικούς? Ανακατεύεται σε σκάνδαλα? Δεν προσφέρει ούτε δεκάρα που να μην έχει αντίκρισμα? Για πες μας εσύ γνώστη του θέματος...και μετά όταν τελειώσεις δες τι κάνει η κυπριακή εκκλησία από την πρώτη κιόλας στιγμή.

      Διαγραφή
    3. Κανένας μας δεν κάνει τίποτα χωρίς αντίκρισμα για αυτό και αργοπεθαίνει ο λαός μας, μας έχει κυριεύσει η απληστία μας. Πολλοί από μας έχουν και δεν δίνουν τίποτα στο κράτος αντιθέτως προσπαθούν να το βουλιάξουν ακόμα περισσότερο.

      Διαγραφή
    4. Η Εκκλησία ήταν πάντα κοντά στο λαό και στα δύσκολα και στα εύκολα. Εγώ ΕΙΜΑΙ άνθρωπος της εκκλησίας, φίλε 21/3/2013-3:28. Ποτέ δεν μου ζήτησαν και δεν με υποχρέωσαν να εισφέρω και βασικά δεν ξέρω και κανένα κληρικό με αλεξίσφαιρη μερσεντές. Και να είσαι σίγουρος οτι προσφέρει πολλά περισσότερα από πενταροδεκάρες ελεημοσύνης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Μόνο που δεν το κάνει μπροστά στις κάμερες των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης. Και αυτός ο λαός που λες οτι αργοπεθαίνει, με τη δύναμη της Εκκλησίας θα σωθεί γιατί πάλι θα είναι η μοναδική αξία που δεν θα καταρρεύσει. Σε αυτήν άλλωστε χρωστάει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός οτι δεν μιλάει τουρκικά.

      Διαγραφή
  2. Στους χαλεπούς αυτούς καιρούς μόνο η πίστη στο ΘΕΟ μπορεί να βοηθήσει το σύγχρονο άνθρωπο να αντίπαρέλθει τα προβλήματα που εχει δημιουργήσει η αδηφάγα εγωιστικη ατομιστικη υλιστικη κουλτούρα που εύκολα υιοθετήθηκε εξαιτίας της έλλειψης πραγματικής παιδείας μερίδας του λαού μας

    Ο ΘΕΟΣ βοηθός και μπράβο στην εκκλησία της Κύπρου για το ανάστημα και την φωνη αλήθειας και το θάρρος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον ελληνισμό

    εδω εχουμε πνευματικο πολεμο.. το αμαρτημα της Απληστιας δινει ρεστα σε παγκοσμιο επιπεδο ...

    και πριν σας πεισουν οτι μονο στη κυπρο γινεται ξεπλυμα χρηματος τοτε
    οι αγαπητοι Ευρωπαιοι ας μας πουν τι γινεται στην ΕΛΒΕΤΙΑ, ΛΙΧΝΕΣΤΑΙΝ , ΛΟΥΞΕΒΟΥΡΓΟ, ΜΑΛΤΑ , ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ... ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.