Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ την Κυριακή...

Η 3η Νοεμβρίου είναι η πρώτη Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 16 του νόμου 4177/2013 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η αυριανή Κυριακή είναι η πρώτη Κυριακή που θα δούμε τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τις εταιρείες franchise να λειτουργούν κανονικά. Με ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές νομίζει ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του ότι θα λύσουν το πρόβλημα της ρευστότητας στον εμπορικό κόσμο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το μεγάλο όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας από δεκάδες εμπορικούς συλλόγους, σε όλη τη χώρα, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας.
Δεν μπορεί να καταλάβει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ότι η κρίση στον κλάδου του εμπορίου δεν οφείλεται στην Κυριακάτικη αργία; Δεν αναμένει ότι...
μια τέτοια κίνηση ευνοεί τα μεγάλα πολυκαταστήματα, τις πολυεθνικές και franchise εταιρείες εις βάρος των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων; Δεν αντιλαμβάνεται ότι μια τέτοια κίνηση καταστρατηγεί τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει από την τροϊκανή και μνημονιακή λαίλαπα; Φυσικά και τα γνωρίζει όλα αυτά και με πλήρη συνείδηση προωθεί και υλοποιεί οποιαδήποτε απαίτηση της τρόικα. Για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο τα μικρά καταστήματα με λουκέτα και οι εμποροϋπάλληλοι λάστιχο θα είναι το νέο “success story”. Το “success story” των Κυριακών.
Η δική μας απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη από αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στων αγώνων των μικρών και μικρομεσαίων εμπόρων, στην Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας στις 12.30.
Δεν έχουμε παρά να αντιτάξουμε στο Κυριακάτικο “success story” του κ. Σαμαρά, το αίτημα των Εμποροϋπαλλήλων «Ποτέ την Κυριακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.