Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την κατάσταση των δομών της Δημόσιας Υγείας

Επιτροπή Υγείας 
του
ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
Αυτές τις μέρες ζήσαμε στον τόπο μας, με τον πιο ακραίο τρόπο, τις συνέπειες της σταδιακής διάλυσης των δομών υγείας από την αντιδημοκρατική μνημονιακή κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου και των κυβερνήσεων που προηγήθηκαν.

Ένας συμπατριώτης μας, ο αγροτοσυνδικαλιστής, σύντροφός μας Διονύσης Βαλασσάς, μετά από ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που συνέβη στην Ζαγορά, επειδή δεν υπήρχε οδηγός να κινήσει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας του χωριού χρειάστηκε να περιμένει τέσσερις ολόκληρες ώρες να φτάσει ασθενοφόρο από τον Βόλο και τελικώς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας όπου εξέπνευσε.

Θεωρούμε τελείως ατυχείς τις δηλώσεις του διοικητή κ. Καραμπάτσα, ότι ο χρόνος που χρειάστηκε να μεταφερθεί στον Βόλο είναι ακριβώς οι δύο συν δύο ώρες που χρειάστηκε να μεταβεί το ασθενοφόρο στην Ζαγορά, γιατί δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Επίσης το ότι η θνητότητα σε τέτοια περιστατικά είναι υψηλή δεν...
δικαιολογεί με τίποτα το γεγονός ότι ο άτυχος Βαλασσάς ουσιαστικά δολοφονήθηκε γιατί έμεινε χωρίς φροντίδα επί ώρες.

Οι πολιτικές που θέλουν την υγεία εμπόρευμα και στην οποία θα έχουν πρόσβαση μόνον όσοι έχουν τα χρήματα να πληρώσουν, που με πάθος υλοποιούνται από τον τηλεαστέρα Άδωνι Γεωργιάδη, τον πιστό εντολοδόχο της τρόικας ήδη έχουν στοιχίσει ζωές ανθρώπων και αφάνταστη ταλαιπωρία για χιλιάδες άλλους.

Προχθές είχαμε θάνατο παιδιού δυόμιση χρονών επειδή δεν εγχειρίστηκε εγκαίρως στην καρδιά, χιλιάδες καρκινοπαθείς μένουν χωρίς φάρμακα γιατί δεν έχουν ασφάλιση, χιλιάδες συνάνθρωποί μας με ψυχικά νοσήματα θα βρεθούν εκτός δομών υγείας γιατί τα ψυχιατρικά ιδρύματα κλείνουν. Εκατομμύρια πολίτες αυτής της χώρας είναι χωρίς ασφάλιση λόγω οικονομικών δυσκολιών.
Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί. Ζητάμε υγεία δημόσια και δωρεάν για όσους ζουν σε αυτή την χώρα, γιατί η υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά δικαίωμα για όλους.
Η Επιτροπή Υγείας 
του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.