Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

«Κοινωνία Πολιτών Ν. Σκοπέλου»: Επιτακτική προβάλλει η ανανέωση της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής

Για την επιτακτική ανάγκη ανανέωσης της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής κάνει λόγο η συντονιστική επιτροπή της «Κοινωνίας των Πολιτών Νήσου Σκοπέλου» και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες του νησιού να δραστηριοποιηθούν για το καλό του τόπου.
Η διακήρυξη προς τους Σκοπελίτες αναφέρει τα εξής:
Σ' έναν τόπο σαν το δικό μας, που έχει αφεθεί για χρόνια στην τύχη του, που υποβαθμίζεται καθημερινά περαιτέρω από την πολιτική των Μνημονίων και του Καλλικράτη και που χάνει μέρα τη μέρα τα ερείσματα που απαιτούνται για να διεκδικήσει το μέλλον, ολοένα και περισσότεροι ομολογούν πια, ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, ότι κάτι πρέπει να γίνει, ότι η ελπίδα βρίσκεται στη δραστηριοποίηση των πολιτών και της νέας γενιάς.
Στους δύσκολους καιρούς μας, επιτακτική προβάλλει η ανανέωση της τοπικής πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής. Είναι πλέον φανερό ότι η ελπίδα της ανανέωσης βρίσκεται στα χέρια της κοινωνίας των πολιτών, που μέσα από συλλογικές και απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς φθαρμένα στερεότυπα και κομματικές αγκυλώσεις, χωρίς "πελατειακές" προτιμήσεις, συγγενικές κολλεγιές και αστήρικτους αποκλεισμούς μπορεί και πρέπει να παίξει καθοριστικό ρόλο στα...
τοπικά δρώμενα διαμορφώνοντας νέα δεδομένα σε κάθε πλευρά της κοινωνικής -οικονομικής - πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.
Στη δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού της τοπικής κοινωνίας, κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Αντίθετα, όλοι μαζί, και ιδιαίτερα οι νέοι, τα φρέσκα και άφθαρτα μυαλά, οφείλουν να συμμετέχουν ενεργά και συνειδητά, ώστε ισότιμα να διαμορφώσουν τη νέα εποχή που έρχεται όχι μόνο για να επουλώσει πληγές, αλλά και για να δώσει ένα νέο όραμα αναγέννησης στην Σκόπελο τη Γλώσσα και το Νέο Κλήμα.
Όλοι μαζί οι ενεργοί πολίτες του νησιού μας, πέρα από ιδεολογικές - πολιτικές διαφορές (αυτονόητο είναι ότι αποκλείεται η ναζιστική ιδεολογία), χωρίς την χειραγώγηση πολιτικών κομμάτων, με σεβασμό στις απόψεις του καθένα από τους συμμετέχοντες, μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε για το καλό του τόπου μας.
Η προσπάθεια όλων μας πρέπει να συμβάλει στη σύνθεση της διαφορετικότητας με στόχο την επικράτηση κοινά αποδεκτών θέσεων και προτάσεων που θα αναδείξουν τη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών, η οποία με πολύμορφες δράσεις θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον τόπο μας και θα στηρίξει το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Για να ζωντανέψει αυτή η μονόδρομη ελπίδα.
Για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά αυτό που πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσες ήδη κουβεντιάζουν, την ανάγκη μιας νέας συλλογικότητας.
Για να πάρει σχήμα και προοπτική η ανάγκη, ο ενθουσιασμός και το πείσμα όλων μας για κάτι καλύτερο.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ μάς χρειάζεται όλους.
ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ελπίζει σε όλους.
Η συντονιστική επιτροπή

17 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΝ -ΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ... λέμε αν ετοιμάζουν...
      και αν... λέμε αν είναι στην κατηγορία των "βλαχοδημάρχων"
      τότε χαίρομαι ιδιαίτερα...
      διότι δεν έχει ελπίδες εκλογής.

      Διαγραφή
  2. Προς την εφημερίδα Β.Σποράδες.

    Αγαπητέ Γιώργο,
    Σού είναι εύκολο να δημοσιοποιήσεις το ονοματεπώνυμο των μελών της συντονιστικής επιτροπής και το τηλέφωνό τους;
    Μ΄ενδιαφέρει η ανακοίνωση και θέλω να επικοινωνήσω μαζί τους.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα,
      είναι υποχρέωση της "συντονιστικής επιτροπής" να κάνει αυτό το βήμα...
      Η εφημερίδα γνωρίζει τον αποστολέα της ανακοίνωσης, αλλά περιμένει τις δικές του ενέργειες...

      Διαγραφή
  3. ψαρεμα στα θολα το λενε αυτο το παραμυθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να υποθέσω πως οι δυο τελευταίες προτάσεις θα είναι το σύνθημα υποψήφιου συνδυασμού;Χορτάσαμε από λόγια,έξυπνες προτάσεις και κοκόρια που λαλούν με καμάρι για να ακούσουν τα μπράβο! ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και συμβουλές. Ανασκούμπωμα και ΄δουλειά αντί για παχιά λόγια...και τότε βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς την ανώνυμη συντονιστική επιτροπή της κοινωνίας πολιτών ν. Σκοπέλου
    Κυρίες/οι, επιθυμούμε να δημοσιεύσετε το πρόσωπό σας και το πρόγραμμά σας προκειμένου να ενημερωθούμε και ανάλογα να ενταχθούμε στην ομάδα σας.
    Να έχετε υπόψιν σας ότι σε ένα μήνα περίπου έχουμε Χριστούγεννα και είθισται να λέγονται τα κάλαντα. Θέλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε την έδρα σας για να σας τα πούμε.
    Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγνώμη δεν καταλαβαίνω.Αυτή η "Κοινωνία Πολιτών Ν.Σκοπέλου"είναι ανώνυμη; Κάνει μια ανακοίνωση και μας καλεί.Ποιους;Συγκεκριμένους,όλους.Κάνει ένα ανοικτό κάλεσμα και αναφέρει " Για να πάρει σχήμα και προοπτική η ανάγκη, ο ενθουσιασμός και το πείσμα όλων μας για κάτι καλύτερο."Εμείς που θα απευθυνθούμε;Ως προς τι αυτή η σιωπή;Μάλλον βολιδοσκοπούν αντιδράσεις.Ο κόσμος θέλει καθαρά πράγματα και όχι γρίφους.Η "Συντονιστική Επιτροπή" το ξέρει καλά το παιχνίδι, το έχει διδαχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάνε οι εποχές εκείνες.......απήλθον άρδην.........
      Απλά η συντονιστική επιτροπή έμεινε ανεξεταστέα στα σημερινά δρώμενα
      Ας φροντίσει λοιπόν να κάνει ένα λίφτινγκ στα σχέδιά τους και στις απόψεις τους να ανασυνταχθεί και να συντονισθεί με την καινούργια συχνότητα, γιατί διαφορετικά τους βλέπω εκτός νυμφώνος και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί.

      Διαγραφή
  7. Θα διαβασεται πολλα ανωνυμα εως να ερθει η ωρα να φενερωθει ο σωτηρας-σωτηρες του τοπου,αλλα ρωταω κατι τους Σκοπελιτες πως ειναι δυνατον οι χθεσινοι καταστροφεις να ειναι οι αυριανοι σωτηρες.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί δεν μπόρεσαν να σώσουν τους εαυτούς των θα σώσουν εμάς;
    Απελθέτω απ' εμού το ποτήριον τούτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξερω ποιοι ειστε ,αλλα ειναι παρηγορο , που υπαρχουν την σημερον ανθρωποι που ειναι διατεθειμενοι να προσφερουν στα του τοπου σε εποχες που τα ταμεια ειναι αδεια και η κοινωνια με την πλατη στον τοιχο. Ελπιζω να δραστηρηοποιιθουν και αλλοι μεσα απο αυτη την προσπαθεια η΄ απο οποιαδηποτε αλλη,αρκει να συμμετασχουν, γιατι δεν υπαρχουν περιθωρεια αδρανειας και κανεις δεν προκειτε να μας σωσει απο την ανεχεια αν δεν το κανουμε ,εμεις για μας, πρεπει να σταματησουμε να λειτουργουμε με αναθεση ,,ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ --,κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ

    ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

    ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΒΔΕΛΕΣ Κ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ Κ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ.

    ΤΟ ΑΥΓΑΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον για ξινο κορομηλο προκειται,παρα για αυγατος,η .. --,κ

      Διαγραφή
  11. Καλά μας τα λες κύριε ΑΥΓΑΤΕ μου...
    αλλά κι εσύ, κάποιο κόμμα έχεις ψηφίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμ λειπει ο ΄΄αλλος΄΄ να συντονισει ,την ασυντονιστη συντονιστικη επιτροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.