Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Δηλώσεις Αγοραστού και Μεϊκόπουλου...

...για τη δολοφονία των δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής
Δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού:
«Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων.
Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη και επιβεβαίωση ότι η ζωή όλων έχει την ίδια αξία, είναι αυτονόητη υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας η σύλληψη των δραστών.
Η δολοφονική επίθεση εγκυμονεί κίνδυνο εκτροπής και αποτελεί σοβαρή δοκιμασία για την κοινωνία και το κράτος.
Σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές απαιτείται απ’ όλους μας να σταθούμε με ψυχραιμία στο ύψος των περιστάσεων και να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα στην πατρίδα μας».
Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος δήλωσε:
«Η δολοφονία 2 νέων, μελών της Χρυσής Αυγής και ο σοβαρός τραυματισμός ενός τρίτου, είναι πράξεις καταδικαστέες , ηθικά ,ιδεολογικά, πολιτικά και θα πρέπει να απομονωθούν από όλη την κοινωνία.
Η πάλη ενάντια στον φασισμό και τις εκδηλώσεις του, δεν είναι...
ατομική, μεμονωμένη αλλά αγώνας μαζικός, καθημερινός, πολιτικός, που διαπερνά όλη την κοινωνία,για την λύση των χρόνιων άλυτων προβλημάτων, που γεννούν την ακροδεξιά και φασιστική ιδεολογία.
Όποια κοινωνική ανατροπή και αν έγινε για το καλό του κοινωνικού συνόλου, δεν έγινε ποτέ με ατομικές πράξεις βίας ,αλλά με την μαζική συμμετοχή των μεγαλύτερων στρωμάτων της κοινωνίας και των εργαζομένων.
Επιπλέον τέτοιες εγκληματικές ενέργειες προκαλούν αποσταθεροποίηση, εκφοβισμό, χτυπούν τη δημοκρατία και στο τέλος ηρωοποιούν αυτούς που η βία και ο τρόμος είναι συστατικά στοιχεία της πολιτική τους ύπαρξης.
Ο ελληνικός λαός, η αριστερά, η νεολαία καταδικάζουν τέτοιες ενέργειες που προκαλούν αποσταθεροποίηση και στοχεύουν στον περιορισμό των δημοκρατικών κατακτήσεων.
Απέναντι στη βία, στις δολοφονίες και στο διχασμό, η ελληνική κοινωνία πρέπει να απαντήσει με ενότητα, περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.