Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αντιφασιστική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου

Σε μια  αντιφασιστική εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, που υπήρχε σκέψη να γίνει από καιρό, λόγω της ανησυχητικής ανόδου των φιλοναζιστικών, φιλοχουντικών αντιλήψεων στη χώρα μας, βρέθηκαν χθες πολλές Σκοπελίτισες, οι οποίες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ομιλία της Βαρβάρας Αναγνώστου, που συνοδεύτηκε με την προβολή σχετικού βίντεο, που είχε μοντάρει ο Βασίλης Λαρυγγάκης.
Η κα Αναγνώστου, μεταξύ άλλων, είπε:

«Ο Φασισμός είναι γέννημα του Καπιταλισμού και εμφανίζεται σε εποχές μεγάλης κρίσης, όταν ο κοινοβουλευτισμός απαξιώνεται με σκάνδαλα, ανικανότητα και πολιτική διαφθορά. Τότε ο Καπιταλισμός, χωρίς κανένα δισταγμό, εμφανίζει το πιο ειδεχθές του πρόσωπο, την απροκάλυπτη φασιστική δικτατορία, για να υποτάξει την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος και οτιδήποτε απειλεί την εξουσία του κεφαλαίου…

…Σήμερα 73 χρόνια από το ΟΧΙ στους φασίστες του Μουσολίνι και τη μεγαλειώδη αντίσταση του ελληνικού λαού, 40 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο, ο Φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι, εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση, την...
διαφθορά του αστικού κοινοβουλευτισμού και την ανικανότητά του να μας βγάλει από τα αδιέξοδα…

Για την νεολαία μας

«Πως θα προστατέψουμε τα παιδιά μας αν αφήνουμε ανεμπόδιστα να περνάνε ακραίες εθνικιστικές και μιλιταριστικές αντιλήψεις με στολές ή γαλόνια, ταμπούρλα και στρατιωτικού είδους παρελάσεις; Θα πρέπει να τα προσανατολίσουμε σε δημιουργικές, αθλητικές, πολιτιστικές δραστηριότητες, μακριά από αυτά τα επικίνδυνα παιχνίδια με παράξενους χαιρετισμούς και στρατιωτικά παραγγέλματα. Πρέπει η Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της που διέλυσε κάθε πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα της νεολαίας… Όταν αφήνουμε κάπου κενό, το γεμίζουν δυστυχώς οι άλλοι…»

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους μουσικούς Κώστα Σουρμαΐνη και τις αδελφές Κατερίνα και Κυριακή Καραγιάννη.

4 σχόλια:

  1. Κατά την ταπεινή μου γνώμη,καλά θα έκανε ο καθένας ή η κάθε μία, που μάλιστα βρίσκετε σε τόσο σημαντικές θέσεις όπως είναι οι παιδαγωγοί,να προσέχουν πάρα πολύ τι λένε όταν πιάνουν στα χέρια τους ένα μικρόφωνο ή ανεβαίνουν στην έδρα.Καλά θα ήταν να ενημερώνονται πρώτα,να διαβάζουν και να είναι σίγουροι απόλυτα για αυτά που λένε.Σαν ντόπιος μαθητής πριν από μια δεκαετία περίπου δεν θυμάμαι από τους καθηγητές μου και μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά ή στα αθλητικά,ότι έκανε ο πολιτιστικός μόνο.Αντίθετα θυμάμαι μαθητές να μοιράζουν τον οδηγητή τότε, στο σχολείο φυσικά εν γνώση των καθηγητών και των γονιών τους.Αυτά είχα να σας πω μιας και αναφέρετε το παραπάνω θέμα.Ποια πράγματα είναι σωστά και ποια όχι αυτό το έχει δείξει η ιστορία.
    Με εκτίμηση ένας αναγνώστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον ζούσες σε άλλον πλανήτη!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε έγινε στρατιωτική παρέλαση στη Σκόπελο ρε παιδιά και δεν την είδα?? Και τι είναι τα ταμπούρλα?? ποία είναι τα επικίνδυνα παιχνίδια και τι λέει η κυρία?? Μάλλον η επικινδυνότητα κρύβεται στην άγνοια και στην ημιμάθεια! Κι όποιος βλέπει παράξενους χαιρετισμούς...ας ρωτήσει καλύτερα να μάθει για να μην έχει απορίες και για να μπορεί τελικά να έχει άποψη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μαθιτικες παρελασεις σε τι εξυπηρετουν απο τι στιγμη που μεγαλο ποσοστο των μαθητων δεν γνωριζει τι ειναι η 28 οκτωβριου η΄ η 25 μαρτιου ,το πολυτεχνειο.. Θα ηταν προτιμοτερο σ΄ αυτο το χρονικο διαστημα να γινεται ενημερωση,τι εορταζεται και υπαρχουν και αλλοι τροποι να τιμισουμε τους νεκρους που θυσι8αστικαν για την ελευθερια.. Τις παρελασεις τις καθιερωσαι το δικτατορικο καθεστως ττης 4ης αυγουστου του φασιστα Μεταξα στα πρωτυπα των ομοιδεατων του Χιτλερ και Μουσολινη. την ιδια χρονικη περιοδο. --κ

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.