Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση στη Σκόπελο για την έκλειψη Ηλίου

Σήμερα στις 3 μ.μ. στο παλιό  Λιμάνι Σκοπέλου
Από την εταιρία αστρονομίας και διαστήματος Βόλου
Το μεσημέρι της Κυριακής 3 Νοεμβρίου θα έχουμε τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε και από την Ελλάδα μια έκλειψη ηλίου. Στην Ελλάδα η έκλειψη θα είναι ορατή ως μερική έκλειψη με μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου από τη Σελήνη. Συγκεκριμένα στην Σκόπελο η έκλειψη θα διαρκέσει περίπου από τις 15:06 έως τις 16:00.
Κυριακή 3/11 στις 3 το μεσημέρι εκδήλωση για να παρατηρήσουμε μαζί την ηλιακή έκλειψη από το παλιό λιμάνι Σκοπέλου. Θα υπάρχουν ειδικά τηλεσκόπια με ασφαλή ηλιακά φίλτρα. Παρά τη μικρή κάλυψη του ηλιακού δίσκου (10%), η έκλειψη αξίζει να παρατηρηθεί καθώς δε θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για ενάμιση ακόμα χρόνο. Σας προτείνουμε να μην αργήσετε να προσέλθετε καθώς η έκλειψη θα διαρκέσει λιγότερο από μια ώρα!

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί να μην παρατηρηθεί η έκλειψη χωρίς τη χρήση ειδικών φίλτρων ακόμα και αν απλά κοιτάζετε με τα μάτια σας. Υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης στην υγεία των οφθαλμών. 

Οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες  για όλο το κοινό.

Υπεύθυνος εκδήλωσης 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Μέλος της εταιρίας αστρονομίας και διαστήματος Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.