Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία των μαθητών του Γυμνασίου - Λυκείου Αλόννησου σχετικά με τα κενά εκπαιδευτικών

Εμείς οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος Γυμνάσιου και Λυκείου Αλοννήσου διαμαρτυρόμαστε κατά παντός υπευθύνου για την απαράδεκτη κατάσταση της έλλειψης καθηγητών στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2013-2014.  

Από την έναρξη της σχολικής περιόδου και μέχρι σήμερα, 1η του Νοέμβρη από το σχολείο μας λείπουν τρεις ειδικότητες: γαλλικών, πληροφορικής και οικονομικών. Ειδικότερα οι δυο τελευταίες είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, που θα κληθούν να εξεταστούν πανελλαδικά στα παραπάνω μαθήματα.

Όλο αυτό το διάστημα, και πάρα τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τα γραφεία της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας για τοποθέτηση εκπαιδευτικών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, δεν έχουμε δει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, οι όποιες τοποθετήσεις έγιναν, ακυρώθηκαν  τελικά, μετά από αναρρωτικές άδειες που...
χρησιμοποίησαν οι τοποθετημένοι εκπαιδευτικοί και εν τέλει, από αποσπάσεις που τους δόθηκαν.

Ζούμε σε ένα μέρος απομονωμένο στο οποίο στερούμαστε τα περισσότερα  εκπαιδευτικά ερεθίσματα που είναι αυτονόητα για τα παιδιά της στεριάς και των πόλεων. Πρέπει να στερούμαστε τώρα και τα στοιχειώδη; Πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αδιαφορία των υπευθύνων;  Αυτή είναι η Παιδεία που οραματίζονται όσοι ρυθμίζουν το μέλλον μας;

Ζητούμε ν’ ασχοληθείτε, όλοι οι υπεύθυνοι, σοβαρά μαζί μας έτσι θα δείξετε τι προτιμάτε να εισπράξετε, την ΕΚΤIΜΗΣΗ μας ή την ΟΡΓΗ μας .

2 σχόλια:

  1. το συγκεκριμενο νησι ειναι το πιο αδικημενο σε πολλα θεματα σε σχεση με τα αλλα δυο, δυστυχως :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη Σκόπελο, φιλόλογος και Φυσικός ήρθαν αυτή τη βδομάδα. Κάλιο αργά παρά ποτέ! Μας έχουν μαδήσει στη φορολογία και τα σχολεία δεν είναι στελεχωμένα. Ας είναι καλά η παραπαιδεία! Όποιος έχει, πληρώνει για να σπουδάσει το παιδί του και να γίνει ένας μορφωμένος άνεργος. Νομίζω ότι κατέχουμε την παγκόσμια πρωτιά! Το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων, έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Δε συζητώ για τα μεταπτυχιακά. Και όλα αυτά, απ΄την καμπούρα των γονιών. Το αστείο είναι, ότι όταν τα παιδιά περνούν στο πανεπιστήμιο, καμαρώνουν οι καθηγητές του σχολείου. Ο γονιός από πίσω, έχει ξετιναχτεί να πληρώνει τα απογευματινά και το παιδί έχει ξεποδαριαστεί να πηγαίνει απ΄το ένα μάθημα στο άλλο.Καθότι στερούμαστε εκτός του σχολείου και οργανωμένων φροντιστηρίων που αναλαμβάνουν τα παιδιά, με λογικές τιμές και τα προετοιμάζουν σε όλα τα μαθήματα. Φρίκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.