Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" // Φαντασμαγορική έναρξη με ανάλογη συνέχεια

Η φαντασμαγορική έναρξη του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος",  (κλικ) κατά την οποία 600 χορευτές και συνοδοί αυτών διέσχισαν την παραλία χορεύοντας, τραγουδώντας και προσφέροντας θέαμα, αλλά και έκπληξη, σε επισκέπτες και Σκοπελίτες, προμήνυε το τι θα ακολουθούσε αργότερα στις κερκίδες του θεάτρου, το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο που ήρθε για να απολαύσει μουσικές, χορούς και έθιμα από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, των Βορείων Σποράδων, της Ηπείρου,  της Καππαδοκίας, της Μικράς Ασίας, του Πόντου κ.α.

Στη χθεσινή πετυχημένη, πέρα από κάθε προσδοκία, α' ημέρα, μετά από τις σύντομες ομιλίες, το Φεστιβάλ άνοιξε (κλικ) το Χορευτικό συγκρότημα Γλώσσας "Διαμαντής Παλαιολόγος" και ακολούθησαν τα χορευτικά της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (Θράκη), ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας (Καππαδοκία), ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Καβάλας Θράκη), η Νεανική Εστία Ζωοδόχου Πηγής Θεσσαλονίκης (Κυκλάδες), ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δοξάτου (Θράκη), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι Φίλοι της παράδοσης» (Μ. Ασία), το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας (Βόρεια Θράκη), ο Χορευτικός Όμιλος Αιγαίου (Πελοπόννησος) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού «Η Ρωμάνια».

Σήμερα, Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, την β' ημέρα θα ανοίξει το Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Σουζάνα Χριστίνη» (Βόρειο Αιγαίο, Νησιά), το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας (Αλμωπία-Φλώρινα), ο Σύλλογος Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΔΡΩ (Θράκη), ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Οι φίλοι της παράδοσης» (Μ.Ασία), ο Ποντιακός Μικρασιατικός Σύλλογος Καρυοχωρίου «Ο Πρόσφυγας» (Πόντος), το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας (Μακεδονία), ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου (Πελοπόννησος), ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας (Μακεδονία), ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίων (Ήπειρος) και Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου Καβάλας (Πόντος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.