Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Βελονισμός και διαταραχές του δέρματος

Γράφει η
Λίνα Λεμονή
Ιατρός βιοπαθολόγος
Μικροβιολόγος
Ειδική στον βελονισμό

Για χιλιάδες χρόνια η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική έχει χρησιμοποιήσει τον βελονισμό για την θεραπεία μιας ποικιλίας ασθενειών, που οφείλονται σε διαταραχές του δέρματος από εσωτερικά προβλήματα υγείας, όπως η ψωρίαση, το έκζεμα, η ακμή, η αλωπεκία κ.ά.

Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική θεωρεί καλή υγεία μία ισορροπία μεταξύ των συστημάτων του σώματος και του περιβάλλοντος που ζούμε. Μετατόπιση της ενέργειας (Qi) του αίματος έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ασθενειών. Η επίδραση των περιβαλλοντικών συνθηκών, όπως η θερμότητα, το κρύο, η υγρασία και η ξηρότητα συμβάλλουν επίσης στην ασθένεια. Η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική βλεπει το μυαλό ως μία ισχυρή επιρροή στην υγεία του ατόμου.

Ο βελονισμός χρησιμοποιείται ως μία παράλληλη θεραπεία για τις παθήσεις του δέρματος. Η διέγερση των σημείων βελονισμού αυξάνει την παραγωγή ενδομορφινών και ταυτόχρονα ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και ενδοκρινικό σύστημα. Σημεία βελονισμού είναι συγκεκριμένα σημεία νεύρων, που δίνουν ιδιαίτερη προσβαση στο σύστημα των ενεργειακών μεσημβρινών, οι οποίοι εκτελούν διάφορες λειτουργίες ανάλογα με τη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.