Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τρίγλωσση "Φόνισσα" στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι - Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το 2011 -με αφορμή τότε την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την κοίμηση και 160 από την γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη- μεταξύ των ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν για να τιμήσουν το γεγονός αυτό, καθιέρωσαν και τις αναγνώσεις διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από το πρωτότυπο και από μετάφραση.
Το λογοτεχνικό αυτό ταξίδι στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, δεν μπορεί παρά να είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της πολυγλωσσίας και της μετάφρασης. Ο ίδιος ο συγγραφέας αποκαλύπτει μέσα από το έργο του το σεβασμό και την αγάπη του στις γλώσσες των ανθρώπων, συνεπώς το σεβασμό στο συνάνθρωπο και στον πολιτισμό του, χωρίς διακρίσεις.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ήταν επαγγελματίας μεταφραστής από τα Αγγλικά και τα Γαλλικά, κυρίως λογοτεχνικών και ιστορικών κειμένων. Επίσης, το ίδιο του το έργο έχει επανειλημμένα μεταφραστεί σε πολλές ξένες γλώσσες.

Οι παράλληλες αναγνώσεις διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη χαίρουν θετικής ανταπόκρισης από τους κατοίκους του νησιού, από τους αλλοδαπούς που μένουν μόνιμα στην Σκιάθο, καθώς και από επισκέπτες που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων διοργανώνεται την Κυριακή 24-08-2014 στην αυλή του Ιερού Ναού της Παναγίας Λιμνιάς στις 20:00, ανάγνωση αποσπασμάτων του κοινωνικού μυθιστορήματος του Αλ. Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα» σε τρεις γλώσσες. Στο πρωτότυπο, σε αγγλική και σε γερμανική μετάφραση.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει και θα κλείσει με ...
την ψαλμώδηση υμνογραφημάτων του Αλ. Παπαδιαμάντη από τους: Κωνσταντίνο Κουτούμπα, καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής, Θεολόγο και Εμμανουήλ Ξυνάδα, Δρ. Θεολογίας, Ιεροψάλτη.

Η Μουσικός Ζωή Σαρρή θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση ερμηνεύοντας μελοποιημένους στίχους του Σκιαθίτη συγγραφέα.

Την ανάγνωση αποσπασμάτων της «Φόνισσας» επιμελείται ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός και σκηνοθέτης Ντάνιελ Δουζένης από το GRAZ της Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.